Użytkownik zaduzowaze edytował ten post 19 lipiec 2011 - 18:28
Oblicz Swoje Bmi
Rozpoczęty przez asiekwil, 20 paź 2006 23:57
570 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 19 lipiec 2011 - 18:27

Cześć. Jestem Ola i mam 24 lata. Ostatnio chciałam założyć nowe spodnie(kupie miesiąc temu,zapomniałam je wziąźć na wakacje.), ale gdy(z wielkim trudem) się w nie wcisnęłam, nie mogłam zapiąć guzika.Próbowałam go zapiąć 15 min., ale nic z tego. Wtedy zważyłam się-ważyłam 76kg! Potem zmierzyłam swoją wysokość-1,64m. Weszłam na internet, obliczam swoje BMI-a tu wychodzi 29!!!Nie mam czasu na sport, gdyż mam bardzo dużo papierkowej roboty. Bardzo często inni zapraszają mnie na grilla, czy obiad lub kolację(3-6 razy w tygodniu). A odmówić nie mogę.W wakacje dużo jadłam i odpoczywałam. A mam także codziennie-oprócz odpoczywania-jest to nieuchronne.No niestety. Wrócę z kilka dni i napiszę- czy schudłam,czy wręcz przytyłam!
Napisano 28 lipiec 2011 - 14:46
Witam,
ja zaczęłam regularnie ćwiczyć i ładnie chudłam od poczatku roku. teraz waga troche stanęła, ale jest nadal 10 kg mniej
a nie stosowałam żadnej diety, tylko starałam się ograniczać
ja zaczęłam regularnie ćwiczyć i ładnie chudłam od poczatku roku. teraz waga troche stanęła, ale jest nadal 10 kg mniej
Oblicz BMI– sprawdź czy Twoja waga jest idealna.
Napisano 16 sierpień 2011 - 20:08
Moje BMI to 24,92. Niby jeszcze się mieści w normie ale ogólnie katastrofa. Mam 1,59 wzrostu i ważę przy tym 63 kg! Jakiś kosmos! Ogólnie byłoby ok gdyby nie ten wielki, potworny brzuch! Jak tylko go zgubie to prędzej czy później wraca. Dzisiaj już zaczęłam dietę kopenhaską, ciekawe czy wytrzymam i czy będą jakieś efekty... Przy okazji poćwiczę silną wolę.
Kasia R.
Napisano 23 listopad 2011 - 15:03
Szukałam innego kalkulatora bmi i trafiłam na jakimś forum na program na telefon z androidem. Okazał się całkiem fajny bo oprócz bmi liczy też idealną wagę według jakiś wzorów i stosunek obwodu brzucha do wzrostu, więc jest jakieś porównanie w stosunku do bmi. Jakby ktoś chciał się zapoznać to link do android market :
https://market.andro...cHJlYWwuYm1pIl0
https://market.andro...cHJlYWwuYm1pIl0
Użytkownik zosiaKRK edytował ten post 23 listopad 2011 - 15:03
Napisano 27 luty 2012 - 17:28
Ten wskaźnik jest strasznie ogólnikowy, a jeśli nie uwzględnia już np. budowy ciała to się nie nadaje. Mojemu TŻ wychodzi nadwaga, a de facto nadmiarowych kilogramów z lupą u niego szukać. Znacznie lepiej wypada porządne badanie u dietetyka, które ocenia skład. Zapomniałam nazwy jak to się dokładnie nazywa, ale sprawdza się tam np. %wody w organizmie, tłuszczu etc etc. A BMI jest takie ... ot tak, by było chyba.
Czy Twojemu dziecku brakuje apetytu, nie przybiera na wadze i boli je brzuch? Przyczyną może być bakteria h. pylorii, zrób w domu test helicobacter antygen i sprawdź!
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych