Ulubiony Autor I Jego Najlepsza Książka
Rozpoczęty przez ~CzArNa~, 14 paź 2006 14:44
175 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 01 sierpień 2011 - 18:23
Polska:
Jacek Dukaj: "Lód" (czytałem wszystkie książki i wszystkie się bardzo podobały)
Europa:
Fiodor Dostojewski: "Bracia Karamazow" (wszystko co czytałem bardzo mi się podobało, ale niewielki procent jego twórczosci przerobiłem)
Reszta swiata:
hmm, hmm, ciężki wybór:
Egzekwo:
Peter Watts: "Rozgwiazda" - dwie książki wydano w Polsce i obie mnie zachwyciły.
Kurt Vonnegut: "Syreny z Tytana" - czytałem więcej niż poprzednika, ale niektóre mi się tylko podobały.
P.K. Dick: "VALIS" - jak wyżej, tylko bardziej.
Jacek Dukaj: "Lód" (czytałem wszystkie książki i wszystkie się bardzo podobały)
Europa:
Fiodor Dostojewski: "Bracia Karamazow" (wszystko co czytałem bardzo mi się podobało, ale niewielki procent jego twórczosci przerobiłem)
Reszta swiata:
hmm, hmm, ciężki wybór:
Egzekwo:
Peter Watts: "Rozgwiazda" - dwie książki wydano w Polsce i obie mnie zachwyciły.
Kurt Vonnegut: "Syreny z Tytana" - czytałem więcej niż poprzednika, ale niektóre mi się tylko podobały.
P.K. Dick: "VALIS" - jak wyżej, tylko bardziej.
Użytkownik Addam... edytował ten post 01 sierpień 2011 - 18:23
"Gdy tyranem jest anonimowa ustawa, człowiek nowoczesny czuje się wolny.."
Nicolas Davila
"Gdy intelektualista napotka zwierzę, które stale chodzi w kółko, to ma problem, aż do momentu, kiedy nazwie je "cyklopedykiem". Od tej pory na pytanie: "Dlaczego to zwierzę chodzi w kółko?" odpowiada: "Bo to jest cyklopedyk!" i uważa sprawę za załatwioną"
Stanisław Lem
Ostatnio w głowie najczęściej brzęczy mi: Turbo - "Noc już woła"
Nicolas Davila
"Gdy intelektualista napotka zwierzę, które stale chodzi w kółko, to ma problem, aż do momentu, kiedy nazwie je "cyklopedykiem". Od tej pory na pytanie: "Dlaczego to zwierzę chodzi w kółko?" odpowiada: "Bo to jest cyklopedyk!" i uważa sprawę za załatwioną"
Stanisław Lem
Ostatnio w głowie najczęściej brzęczy mi: Turbo - "Noc już woła"
Kasia R.
Napisano 09 październik 2011 - 08:56
Nie mam jedynej książki, którą uważam za najlepszą. Saga Jacka Piekary o Inkwizytorze jest bardzo dobra czy Przenajświętsza Rzeczpospolita, tak samo Cmęntarz Zwieżąt Stephena Kinga ma swoją aurę. Im więcej się czyta tym więcej jest książek ulubionych, przynajmniej tak jest w mojej biblioteczce.
Nie którzy używają słów, by ukryć własne myśli Volter
Ten, kto się boi, jest niewolnikiem. Seneka
Bo demokracja nie oznacza wolności tylko coś co jest namiastką jej, ponieważ i tak władza robi to co im się podoba. A ludzie nie patrząc na nic i tak wybiorą tych samych szczekaczy.
Najprawdopodobniej najlepszy program partnerski w internecie
Otrzymaj bonus do 1000 PLN ze swojego serwisu i Zarabiaj na swojej stronie
Mój blog: http://alienummundi.wordpress.com/
Ten, kto się boi, jest niewolnikiem. Seneka
Bo demokracja nie oznacza wolności tylko coś co jest namiastką jej, ponieważ i tak władza robi to co im się podoba. A ludzie nie patrząc na nic i tak wybiorą tych samych szczekaczy.
Najprawdopodobniej najlepszy program partnerski w internecie
Otrzymaj bonus do 1000 PLN ze swojego serwisu i Zarabiaj na swojej stronie
Każdy mój post jest tylko moim osobistym strzępkiem odczuć i wrażeń.
Mój blog: http://alienummundi.wordpress.com/
Napisano 13 październik 2011 - 15:25
Ulubiony autor to bezdyskusyjnie Umberto Eco. Na żadnej jego książce się nie zawiodłam i nie czytałam lepszych. Dla mnie mistrz 
Największe wrażenie zrobiło na mnie :Imie Róży" i "Zapiski na pudełku od zapałek"
Niedługo ma wyjść nowa książka Eco - Cmentarz w Pradze. Także z niecierpliwością czekam, aż pojawi się w księgarniach
Największe wrażenie zrobiło na mnie :Imie Róży" i "Zapiski na pudełku od zapałek"
Niedługo ma wyjść nowa książka Eco - Cmentarz w Pradze. Także z niecierpliwością czekam, aż pojawi się w księgarniach
Napisano 16 kwiecień 2012 - 11:24
U mnie trochę by się tych ulubionych autorów uzbiewrało. Kiedyś namiętnie czytałam wszystko Mongomery i Musierowicz. Bardzo lubię reportaże Kapuścińskiego i Hugo-Badera. Ostatnio wciągnęłam się w "Igrzyska śmierci" Suzanne Collins. A no i zapomniałam o Rowling i Harry'm Potterze. Jeszcze seria Ricka Riordana o Parcy'm Jacksonie jest niezła. No nie wiem.... Nie umiem wybrać ulubionego. W każdym z gatunków, które lubię czytać coś by się znalazło takiego ulubionego albo nawet kilka.
Napisano 16 maj 2012 - 12:33
O ile co do Emili Giffin, której książki lubie, bo są przyjemne i bliskie kobiecemu spojrzeniu na świat, mam pewne zastrzeżenia, szcególnie jak się wymienia wszystkie jej książki łącznie z tymi nieczytanymi, to Niewątpliwie Rick Riordan powinien znaleźć się w tym gronie. to jest szał wśród dzieciaków i to całkiem mądry szał, taki, którego nie wstydzi się czytać także dorosły
Cząstka tego wielkiego świata...
Kasia R.
Napisano 20 maj 2012 - 17:23
Być może wyda się to śmieszne, ale "Biały Kieł" Jacka Londona.
No, a tak oprócz tego to fantastyczny, niesamowity świat Tolkiena, Wiedźmin w świecie Sapkowskiego.
Z innej półki to seria książek o Hannibalu Lecterze Thomasa Harrisa.
Horrory Stephena Kinga...
O, a z racji tego, że uwielbiam sztuki walki to "Gorin-no sho" - Musashi Miyamoto. Fascynujące. Gość jest albo geniuszem pojedynków i sztuki wojennej, albo psychopatą
Dłuuuugo mogłabym tak wymieniać. W ogóle książki są mega
Filmy wyreżyserowane w mojej głowie podczas czytania książek biją na głowę wszystkie największe produkcje kinematografii.
No, a tak oprócz tego to fantastyczny, niesamowity świat Tolkiena, Wiedźmin w świecie Sapkowskiego.
Z innej półki to seria książek o Hannibalu Lecterze Thomasa Harrisa.
Horrory Stephena Kinga...
O, a z racji tego, że uwielbiam sztuki walki to "Gorin-no sho" - Musashi Miyamoto. Fascynujące. Gość jest albo geniuszem pojedynków i sztuki wojennej, albo psychopatą
Dłuuuugo mogłabym tak wymieniać. W ogóle książki są mega
Filmy wyreżyserowane w mojej głowie podczas czytania książek biją na głowę wszystkie największe produkcje kinematografii.
Dodaj odpowiedź

Ostatnie frazy z tematu
- człowiek jest zdumiewający ale arcydziełem nie jest lewis thomas
- książki forum
- ksiazkio forum
- dobra książka recenzje
- mary higgins clark najlepsza ksiazka
- dobre ksiazki recenzje
- CECELIA AHERN która najlepsza ksiązka
- polecane książki forum ksiazki
- najlepsze książki bettsellery forum
- siedem dni ciemnosci ebook