wypracowanie
Napisano 07 luty 2012 - 00:15

Do poniedziałku masz sporo czasu. Najgorzej jest zacząć. Teraz mam na studiach odwrotny problem, bo mamy napisać tylko "paragraf" a nie całe wypracowanie, podczas gdy jak zacznę to się rozpisuję i po zakończeniu orientuję się, że jest limit słów. Kolejne parę minut spędzam na kombinowaniu, jak tu pousuwać w miarę zbędne rzeczy, żeby się zmieścić. I dostaję opier*ol za zbyt długie zdania. Z deszczu pod rynnę. Jak w liceum pisałem ponoć za mało, tak teraz piszę za dużo.
Kasia R.
Napisano 07 luty 2012 - 00:18
Mogę się dowiedzieć co studiujesz?
Jeśli ktoś nie pił taniego wina, to dla mnie jest podejrzany.
Bo albo był wychowany w jakimś obrzydliwym luksusie i nie zna życia,
albo nigdy nie był młody.
Napisano 07 luty 2012 - 00:36

Bo tak właśnie działają wypracowania opierające się o lektury. Pisanie wypracowań nie jest takie trudne, ale weź tu napisz wypracowanie na temat "Naturalizm w twórczości Emila Zoli". Nie byłbym w stanie tego napisać, bo nie wiem dokładnie, co pisał Emile Zola i nie wiem dokładnie, czym jest naturalizm, więc wolę nie tracić czasu na to, by zgadywać mając nikłe szanse na trafienie, zatem gdy mam możliwość wyboru, prędzej wybrałbym coś w stylu "Odzwierciedlenie poglądów Witkacego w jego twórczości", bo o Witkacym akurat mam jakieś pojęcie. Niestety taki temat nigdy mi się nie trafił, więc efekty były oczywiste.
Użytkownik Einherjar edytował ten post 07 luty 2012 - 00:36
Napisano 09 luty 2012 - 13:24
Czemu akurat taki kierunek?
---
NAPISAŁAM! =)
Znaczy się... Co by nie wymyślać nowej akcji w utworach, to moje "pisanie" wyglądało na przeczytaniu jakichś tam rzeczy o tych lekturach no i 'kopiuj' a później 'wklej' w notatnik. Wyszło tego spoko, spojrzałbyś mi na to?
Bo jest taki problem, że jak to czytam, to wcale nie trzyma się to kupy. Każda książka opisuje co inne. Podsumowanie to chyba przyszło mi do głowy z kosmosu. Chciałoby Ci się zerknąć? I poprawić może co nieco?
//posty połączone
//rokicza
Użytkownik Rokicza edytował ten post 18 luty 2012 - 21:14
Napisano 09 luty 2012 - 16:51
Studiuję angielski, bo lubię języki. Angielski akurat nie bardzo jako język mi się podoba, ale akurat jego znam najlepiej.
Kasia R.
Napisano 10 luty 2012 - 00:04
Hm... Nie wrzucę tego tu, bo będzie za łatwe do znalezienia. Potem się okaże, że cała klasa ma tak samo, a to byłoby prawdopodobne, bo czego jak czego, ale tego tematu nie ma na internecie opracowanego. Sporo tego jest, spróbuję jako wiadomość zaraz Ci wysłać =).
PS. jakby tam wszystko było źle, to się nie śmiej za głośno lub za bardzo się nie załamuj moim polonistycznym wykształceniem, ok?
Najpopularniejsze frazy z tematu
- nad niemnem wypracowanie
- gloria victis wypracowanie
- wypracowanie mendel gdański
- forum wypracowania
- człowiek wobec historii omów temat
- człowiek wobec historii. lalka, nad nimnem
- człowiek wobec historii-lalka nad niemnem potop
- człowiek wobec historii w gloria victis
- jak minęły ferie opowiadanie
- człowiek wobec historii pozytywizm
Ostatnie frazy z tematu
- mendel gdański wypracowanie teza
- temat wypracowania nad niemnem
- nad niemnem wypracowania
- potop-tematy wypracowań klasowych
- mendel gdański tematy wypracowań
- nad niemnem wypracowanie
- wypracowanie mendel gdański
- wstęp do wypracowania z glorii victis
- tematy wypracowań z nad niemnem
- nie całe 2 strony wypracowania
Ostatnie frazy z forum
- tyle jesteśmy warci ile nas sprawdzono
- dedykacja do książki dla księdza
- bystra rzeka hobbit
- wisława szymborska odkrycie
- wisława szymborska odkrycie analiza
- jak napisać autocharakterystykę
- ludzie bezdomni cytaty miasta
- na podstawie fragmentu pierwszego tomu powieści władysława s. reymonta chłopi scharakteryzuj bylicę
- wisława szymborska odkrycie interpretacja
- za co henryk sienkiewicz dostał nagrodę nobla
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych