Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Tusk: Zawieszamy ratyfikację ACTA

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 shogu

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 634 postów

Napisano 03 luty 2012 - 15:41

Podjąłem definitywną decyzję o zawieszeniu procesu ratyfikacji umowy ACTA - powiedział dziś premier Donald Tusk. Jak dodał, jest rozgoryczony na urzędników, bo włożył dużo energii w to, aby kwestie wolności w internecie były przedmiotem nieustannego dialogu..

http://wiadomosci.ga...kacje_ACTA.html

Tusk zobaczyl ze slupki zaczynaja spadac i zaczyna sie rozmyslac.

Użytkownik shogu edytował ten post 03 luty 2012 - 15:45

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 UNCLE_TONY

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 03 luty 2012 - 15:56

Zobaczył, że ta ustawa odbije się szerokim echem i dlatego. Dawniej nie czytali ustaw od razu podpisywali i nikt nie nagłaśniał spraw. Teraz na szczęście było inaczej.
"Nie mów mi jak mam żyć bo za mnie nie umrzesz "

#3 a3z4

Aczteri

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1129 postów

Napisano 03 luty 2012 - 16:17

Protesty ustaną to cichaczem zrobią nocne głosowanie. Ją mu nie wierzę.
Dołączona grafika
       Subnij, przytul, polub.

Dołączona grafika

#4 *Madzia*

Neurotyczna sadystka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1322 postów

Napisano 04 luty 2012 - 02:08

I bardzo dobrze - liczne protesty pewnie dały mu do myślenia.

"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ry­zyko­wać, aby spełniać swo­je marze­nia. I sta­rają się ro­bić to jak najlepiej. "

Paulo Coelho

#5 Empeg

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 47 postów

Napisano 04 luty 2012 - 09:26

Wyświetl postUżytkownik a3z4 dnia 03 luty 2012 - 16:17 napisał

Protesty ustaną to cichaczem zrobią nocne głosowanie. Ją mu nie wierzę.

Spadłoby poparcie gdyby zrobił coś takiego. A wydaje mi się, że chce zyskać, nie tracić.

Dołączona grafikaDołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Mayte

AlienumMundi

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1007 postów

Napisano 04 luty 2012 - 12:13

Cytat

"A propos Tuska z troską zawieszającego ratyfikację ACTA: nie udało mi się znaleźć mechanizmu zawieszenia ratyfikacji w polskim prawie. Nie ma. Można w nieskończoność odkładać ratyfikację (jak to jest w przypadku kilku innych (i to ważnych!) umów międzynarodowych), ale "ogłoszenie zawieszenia" nie powoduje żadnych skutków prawnych. Żadnych. Mogą ratyfikować w każdej chwili tak samo, jak bez ogłoszenia zawieszenia.

Mydlenie oczu."
Źródło cytatu:https://plus.google....sts/5s8Db5o9wWf

Proszę o to informacja o tym niby zawieszeniu. Czyżby Tusk grał pod publikę? Panowie o Image nakazali mu pokazać maskę: "Bojarzy źli, car dobry"*??
Tak więc wychodzi na to, że ratyfikować mogą w każdej sekundzie. A cały ten medialny szum jest po to by ludzie przestali patrzeć na nich spod byka. I by słupki zaczęły znowu rosnąć. Idę o zakład, że za tydzień góra dwa w mediach znajdzie się jakaś głupota o Kaczyńskim i przez najbliższe półroku będą o tym media będą rozmawiać. A Tusk po cichu podpiszę ratyfikacje, bez rozgłosu.

*cytat wypowiedzi jakiegoś usera w jednej z dyskusji, tylko nie pamiętam na jakim forum

Użytkownik Mayte edytował ten post 04 luty 2012 - 12:14

Nie którzy używają słów, by ukryć własne myśli Volter
Ten, kto się boi, jest niewolnikiem. Seneka

Bo demokracja nie oznacza wolności tylko coś co jest namiastką jej, ponieważ i tak władza robi to co im się podoba. A ludzie nie patrząc na nic i tak wybiorą tych samych szczekaczy.

Najprawdopodobniej najlepszy program partnerski w internecie
Otrzymaj bonus do 1000 PLN ze swojego serwisu i Zarabiaj na swojej stronie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Każdy mój post jest tylko moim osobistym strzępkiem odczuć i wrażeń.

Mój blog: http://alienummundi.wordpress.com/

#7 Wolnomyśliciel

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 758 postów

Napisano 04 luty 2012 - 13:12

Tusk do wora wór do jeziora!!! Po tym co zrobił i tak nie wygra już wyborów :) !! Emerytury, refundacja leków i jeszcze ACTA.
Czas skończyć z tym nieudolnym rządek, który tylko straszy kaczorem i nic nie robi, a nie przepraszam niszczenia Polski to też działanie!!!

Won ze złodziejami!!!

Dołączona grafika

#8 vik123

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 633 postów

Napisano 05 luty 2012 - 02:21

Cesarzowa Aniela M nie podpisala to zrobilo mu sie glupio,

pozdrawiam,

#9 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8220 postów

Napisano 05 luty 2012 - 11:46

Nie ma czegoś takiego jak zawieszenie ratyfikacji umowy międzynarodowej. Przynajmniej z czysto praktycznego punktu widzenia, bo ratyfikować możemy jeszcze za jakiś czas bez żadnych nacisków. Rząd nic praktycznie nie zrobił, rzucił te słowa w powietrze, tak samo można powiedzieć że w tym roku nie nastąpią wybory prezydenckie i to dzięki mnie.
Jak ACTA ma być, to wejdzie - nawet jeśli nie całościowo to nie ma żadnych problemów, żeby rozbić ją na poszczególne paragrafy i wdrożyć innymi kanałami czyt. aktami.

#10 Mayte

AlienumMundi

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1007 postów

Napisano 05 luty 2012 - 12:01

Proszę a o to jest sposób w jaki kancelaria premiera zaprasza do dyskusji/debaty na temat "wolności i praw w internecie". Nibezpiecznik.pl(kliknij by zobaczyć stronę)

Nie dość, że "zaproszenie" wysyła w piątek o godzinie 18:30, a więc po godzinach pracy każdej normalnej firmy. To jeszcze wymaga rzucenia wszystko na ostatnią chwilę i udania się do Warszawy. Czy nie można tej debaty zorganizować jak każdym cywilizowanym państwie? Zaproszenie wysłać tydzień, może dwa wcześniej. Tak by można było przełożyć spotkania i znaleźć czas by dostać się do Warszawy, a także przygotować merytoryczne argumenty. I dlaczego dyskusja nie może odbyć się przy pomocy połączenia videokonferencji? by różne osoby z różnych stron państwa mogły się wypowiedzieć, bez kilku godzinnej podróży?
Nie którzy używają słów, by ukryć własne myśli Volter
Ten, kto się boi, jest niewolnikiem. Seneka

Bo demokracja nie oznacza wolności tylko coś co jest namiastką jej, ponieważ i tak władza robi to co im się podoba. A ludzie nie patrząc na nic i tak wybiorą tych samych szczekaczy.

Najprawdopodobniej najlepszy program partnerski w internecie
Otrzymaj bonus do 1000 PLN ze swojego serwisu i Zarabiaj na swojej stronie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Każdy mój post jest tylko moim osobistym strzępkiem odczuć i wrażeń.

Mój blog: http://alienummundi.wordpress.com/

#11 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 05 luty 2012 - 12:33

Ciemny lud uwierzył? Zagłosuje na niego w następnych wyborach? Dobrze. A ACTA i tak przejdzie.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#12 von Richthofen

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 07 luty 2012 - 13:34

Tak, tak. Powidział coś pod publiczkę, lud zapomni po woli, a po cichu zostanie to ratyfikowane. Czemu boją się referendum w sprawie ACTA ? Eh, szkoda gadać. A zaproszenie w takim stylu, jak to kancelaria zrobiła zakrawa na kpinę i żart ;]

Dołączona grafika

von Richthofen. ~ Czerwony Baron.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#13 Huehuecoyotl

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 07 luty 2012 - 13:41

Dokladnie tak. Dzialanie aby uspokoic publike.

Z podpisu ACTA nie da sie wycofac a jak ratyfikuje go min. 6 panst wchodzi i tak w zycie.

Po ptokach.
Socjalizm - byle go..wno ale dla wszyskich po rowno !

UE = Socjalistyczny Związek Republik Europejskich - zwany rownież "eurokołchozem"

"sprawiedliwosc spoleczna" ma tyle wspolnego ze sprawiedliwoscia co krzeslo z krzeslem elektrycznym

Ignorowani użytkownicy: (inaczej "zacne grono" ludzi nie nadających się do dyskutowania na tym forum)

- piewcy chorej czerwonej ideologi którzy w dyskusji dopuszczają się kłamstwa i manipulacji --- > serwor, shogu, Kettger

- zwolennicy prymitywnej "dyskusji" w której min. obraża się użytkowników (inaczej tacy którzy nie posiadają podstawowej umiejętności dyskutowania w sposób cywilizowany) --- > Jeffin, Vesemirus, Wilk_LancaSter, ALAN06,
Maszkowa

- Miłujący prawdę - pierwszy fanatyk, którego "wywodów" moja wrażliwość znieść już nie może

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych