Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Matka Magdy z Sosnowca przyznała się

33 odpowiedzi w tym temacie

#21 Herbatniczek

dziadek dynamit (wnuk mnie tak nazwał)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2469 postów

Napisano 07 luty 2012 - 14:32

taka osoba nie powinna mieć dzieci, jest skrajnie niedojrzała. Ale tego jej na zajęciach w grupach modlitewnych w kościele nie uczyli

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#22 UNCLE_TONY

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 07 luty 2012 - 16:30

Wyświetl postUżytkownik von Richthofen dnia 07 luty 2012 - 13:21 napisał

Co mogę powiedzieć ? Najbardziej mi jest szkoda matki, tak matki. Dlaczego ? Według Was jest to bardzo zła osoba, która zrobiła taką szopkę na całą Polskę. Ale ma dopiero 22 lata i nie była przygotowana prawdopodobnie na dziecko. Rodzina i państwo jej nie pomogło. Łatwo oceniać ludzi i ich krytykować z ciepłego fotela i zza ekranu, ale ciężko ich zrozumieć, wczuć się w sytuację. Potępiam to, że nie zadzwoniła po pogotowie, bo nie była w stanie stwierdzić stan dziecka. Przyznam, może to będzie nie na miejscu, ale jak tak patrzę na zapłakaną kobietę, która być może przez swoją głupotę straciła dziecko i przez resztę życia będzie musiała żyć naznaczona i wystawiona na ostracyzm to żal mi jej. Na miejscu męża bym ją wspierał, jak tylko bym mógł. Nie odwróciłbym się od żony, nie w takiej sytuacji, kiedy cierpi.
Wiem, że nie miała takiego prawa do osądzenia zdrowia dziecka i tego, czy żyje, czy nie. Rozumiem to dobrze, nie trzeba mi o tym przypominać ;] A dlaczego tak zrobiła ? Działała w jakiejś hipnozie, spadło jej dziecko, nie dawało znaków życia i jako bardzo młoda osoba ( w wieku wielu stąd ) wpadła w panikę. Nie zaplanowała tego, że upuści dziecko i je ukryje. Spadło przez przypadek prawdopodobnie i w panice je ukryła. Cóż, na pewno było to bezmyślne posunięcie, ale co począć ? Czasu się nie cofnie. Co ma nie grać ? Wiem i rozumiem sytuację doskonale.
Zaplanowała, czy nie ? Może wkrótce się okaże, a teraz pozostaje nam tylko czekać.
Współczuję rodzinie, a szczególnie matce. Również uważam, że powinna powiadomić odpowiednie służby lub chociaż prosić kogoś innego o pomoc, a nie biegać po lesie i kopać dół.

Czyli dziecko zmarło w wyniku tego upadku, więc dla tych, którzy piszą, że matka nie mogła ocenić stanu zdrowie - oceniła, ale w końcu wyszło na to, że dobrze oceniła. Dziecko po upadku już nie żyło. Uderzyło o próg, a nie o podłogę.
Matka sama przyznaje, że w panice ukryła zwłoki i wymyśliła bajkę o porwaniu. Także w czasie tego zdarzenia była poczytalna, więc będzie normalnie sądzona. Cóż, usłyszała zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci dziecka. Jeżeli by je rzuciła do łóżka i nie trafiła, a dziecko uderzyło by w prób to okej, nieumyślne zabicie, ale jeżeli samo spadło ? Ot tak ? Bardziej przyjrzałbym się ukryciu i zaniedbaniu zwłok.

Nie broń jej. Wspominasz o jej młodym wieku, mam nadzieje, że przemyśli swoje nędzne życie. Ludziom nie życzy się źle no własnie ludziom a nie potworom, nie mogę patrzeć na jej patologiczną twarz !!

@ Herbatniczek
Zdecydowanie się zgadzam, jestem ciekaw co miała znaczyć ta akcja z detergentem bo moim zdaniem jest na tyle głupia, że nie potrafi się zabić.
Po prostu brak słów, zginęło niewinne dziecko i nie ma żadnego wytłumaczenia dla zachowania "matki" !

Użytkownik UNCLE_TONY edytował ten post 07 luty 2012 - 16:32

"Nie mów mi jak mam żyć bo za mnie nie umrzesz "

#23 von Richthofen

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 07 luty 2012 - 16:57

Wujku Tony, dlaczego mam jej nie bronić ? Może mam nieco inne zdanie niż Twoje w tej sprawie ? Mogę robić, co mi się żywnie podoba. Ja jej nie bronię, po prostu staram się zrozumieć. Potępiam jej zachowanie, bo nie da się go usprawiedliwić. W końcu zginęło dziecko.

Dołączona grafika

von Richthofen. ~ Czerwony Baron.

#24 UNCLE_TONY

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 07 luty 2012 - 19:24

Bo nie ma nic na jej usprawiedliwienie.. absolutnie nic

#25 von Richthofen

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 07 luty 2012 - 19:43

Powtarzam, ja jej nie bronię, ani nie próbuję usprawiedliwić. Jedynie wyciągam wnioski i staram się zrozumieć.

Dołączona grafika

von Richthofen. ~ Czerwony Baron.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#26 UNCLE_TONY

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 07 luty 2012 - 19:51

Ciężko zrozumieć oj ciężko.. Ja się zastanawiam gdzie było ojciec ? Chyba nawet tak skrajnie niedojrzała osoba jak tu już ktoś wcześniej zauważył od tak nie zabija dziecka bo w wersję z upadkiem na prawdę uwierzyć jest ciężko.

#27 Śmierć91

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 234 postów

Napisano 08 luty 2012 - 03:20

Boże, ja już rzygam tą "madzią" Nagłośnili sprawę jakby to sam prezydent zginął, codziennie na świece giną tysiące osób, jakoś ludzi gó*no to obchodzi, a tutaj taka afera.

Użytkownik Śmierć91 edytował ten post 08 luty 2012 - 03:21

#28 WeselneZaplecze

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 47 postów

Napisano 08 luty 2012 - 12:40

Tej biednej dziewczynce już nic życia nie przywróci niestety :108:

#29 UNCLE_TONY

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 08 luty 2012 - 15:02

No niestety nie. Ale myślę, że wielu osobom tak jak im mnie usatysfakcjonowała mnie mina tej patolówy na sali sądowej.

Pozdrawiam

#30 6aszter

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 08 luty 2012 - 15:23

a moim zdaniem ta cała sprawa jest tak specjalnie nagłaśniana przez media, żeby ludziom zamydlić oczy i żeby nie widzieli co się dzieje w polityce...

#31 melodia

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2071 postów

Napisano 08 luty 2012 - 20:44

Wyświetl postUżytkownik Śmierć91 dnia 08 luty 2012 - 03:20 napisał

Boże, ja już rzygam tą "madzią" Nagłośnili sprawę jakby to sam prezydent zginął, codziennie na świece giną tysiące osób, jakoś ludzi gó*no to obchodzi, a tutaj taka afera.
Rozdmuchano konflikt Rudkowski -policja i wszyscy przestali sie interesować bagnem w prokuraturze, reformami emeryturalnymi ACTA i manipulacjami smolenskimi.
Zafundowano gawiedzi temat zastępczy.

Użytkownik melodia edytował ten post 08 luty 2012 - 20:46

#32 Herbatniczek

dziadek dynamit (wnuk mnie tak nazwał)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2469 postów

Napisano 09 luty 2012 - 08:44

a przy okazji Rutkowski robi doskonały PR, będzie miał zamówień na 10 lat z okładem, będą listy społeczne i zapisy w zeszycie

#33 WeselneZaplecze

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 47 postów

Napisano 09 luty 2012 - 12:56

Wyświetl postUżytkownik melodia dnia 08 luty 2012 - 20:44 napisał

Rozdmuchano konflikt Rudkowski -policja
Można się było spodziewać, że tak będzie... A teraz jest wojna na całego.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#34 Crow0

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 398 postów

Napisano 09 luty 2012 - 20:09

Myślę, że powinno się przestać z całej tej sytuacji robić sensację. Matka postąpiła źle. Nie można jej bronić. Ustalenia w kwestii czy śmierć dziecka była przypadkowa, czy celowa oceni sąd na podstawie dowodów. Szkoda jednak, że nie wyznała prawdy od razu. Zaoszczędziła by dziesiątki tysięcy złotych, a i sprawa zamknęła by się na szczeblu lokalnym. A tak kłamstwo rozrosło się do wielkiej afery i dla opinii publicznej będzie już zawsze wyrodną matką i kłamliwą złodziejką państwowych pieniędzy...
In hoc signo vinces

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych