Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

cud metaboliczny

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 róża11

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 02 luty 2012 - 15:12

Cześć. Tu kolejny sfrustrowany człowiek, rozczarowany własną wagą i sposobami walki z nią =.=' Kurde, ja chyba naprawdę już próbowałam wszystkiego, z Dukanem włącznie. I wszystko byłoby si, gdyby nie efekt jojo :( No i generalnie problemy ze zdrowiem po tym straszne :/ A każda kolejna nie daje efektów, ja już nie wiem, co się dzieje – jem tyle, co wróbelek, ćwiczę... i nic.
Same rozumiecie, że niezbyt ufnie podchodzę do diet. Ostatnio w jednej z księgarń wyczaiłam książkę „Cud metaboliczny. Dieta, którą pokochasz”. Słyszał ktoś o tym?

Przeczytałam kilka rozdziałów (jak chyba wszystkiego, co kiedykolwiek w tym kraju o diecie wydano). Autorka dowodzi, że 45% społeczeństwa ma inny metabolizm i dlatego tradycyjne diety w ich przypadku są nieskuteczne. Co więcej autorka wymienia kilka punktów, które charakteryzują metabolizm typu B i muszę przyznać, że wiele z nich pasuje do mnie: przemęczenie, brak energii, problemy ze snem... Czy to możliwe, że nie mogę schudnąć przez to, jaki jest mój organizm?

Jestem ciekawa czy ktoś już tego spróbował? Jakie są efekty tej diety? Warto zainwestować swój czas w ten sposób odchudzania?

Mam już dość patrzenia w lustro i załamywania rąk nad swoją figurą, potrzebuję skutecznej pomocy.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Dziubek_1

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 104 postów

Napisano 05 luty 2012 - 23:22

Zasadniczo, jeśli dieta jest pełnowartościowa i poprawnie zbilansowana to jest skuteczna, co innego trzymanie diety. Jedne są przyjazne inne nie, sęk w tym żeby diety przestrzegać w 100% inaczej traci się tylko czas, pieniądze i nerwy.
A efekt jojo- wystarczy że po diecie będzie się świadomym tego co się je i w jakich ilościach. Gwarancją braku jojo jest nie wracanie do starych nawyków żywieniowych.
program odchudzający - Możesz zrzucić zbędne kilogramy, poprawić cerę. Możesz wyglądać lepiej i lepiej się czuć.

#3 tinta

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 07 luty 2012 - 15:23

Aby tkanka tłuszczowa zaczęła być spalana potrzeba ok. 2 godzin lekkiego wysiłku bez przerwy. Może to być np. spacer albo jazda rowerem.
Przy dużym wysiłku tylko Ci się zrobią niepotrzebnie zakwasy.
Poza tym odchudzanie to nie jest przejście na dietę kilkudniową tylko całkowita zmiana stylu odżywiania na zawsze. Np. w diecie Dukana po osiągnięciu zamierzonej wagi osoba do końca życia musi 1 dzień w tygodniu np. co czwartek jeść tylko białko.
Co do twojego metabolizmu:
Niektórzy rzeczywiście mają uwarunkowany genetycznie wolniejszy metabolizm. Znam taką rodzinkę, w której każdy facet jest bardzo, bardzo gruby (i wysoki). Wiem że jeden z nich przeszedł na dietę Gacy i bardzo schudł (paredziesiąt kilo), ale ciągle jest na diecie i wiąże się z nią wiele wyrzeczeń.
Jest mnóstwo sposobów na przyśpieszenie metabolizmu (np. ostre potrawy, częste jedzenie małych porcji posiłków, picie dużych ilości wody itp.). Wszystko jeż możliwe.
Może akurat tą dietę pokochasz :)
Napisz o niej coś więcej

#4 Dziubek_1

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 104 postów

Napisano 07 luty 2012 - 23:09

Wyświetl postUżytkownik tinta dnia 07 luty 2012 - 15:23 napisał

Aby tkanka tłuszczowa zaczęła być spalana potrzeba ok. 2 godzin lekkiego wysiłku bez przerwy. Może to być np. spacer albo jazda rowerem.
Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Przy dużym wysiłku tylko Ci się zrobią niepotrzebnie zakwasy.
Zakwasy to wynik przemiany energetycznej w komórkach bez udziału lub ze zbyt małym udziałem tlenu, a to co piszesz to przetrenowanie lub przeforsowanie.

Poza tym odchudzanie to nie jest przejście na dietę kilkudniową tylko całkowita zmiana stylu odżywiania na zawsze.
Spróbuj przez resztę życia jeść 1000kcal dziennie. Po kilku/nastu miesiącach gwarantowana anemia i wyniszczenie organizmu

Jest mnóstwo sposobów na przyśpieszenie metabolizmu (np. ostre potrawy, częste jedzenie małych porcji posiłków, picie dużych ilości wody itp.).
To bardzo ciekawe, ale i bardzo delikatnie mówiąc szarlatanerskie. Pierwszy raz spotykam się z takimi metodami przyspieszania metabolizmu. O ile picie wody i częste posiłki małej objętości nie zaszkodzą to ostre potrawy mogą naruszyć delikatną równowagę flory bakteryjnej i grzybiczej w układzie pokarmowym oraz powodować podrażnienia błon śluzowych, a z tego same kłopoty.
program odchudzający - Możesz zrzucić zbędne kilogramy, poprawić cerę. Możesz wyglądać lepiej i lepiej się czuć.

#5 Kamma_N

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 114 postów

Napisano 25 luty 2012 - 16:04

Mając problem z wagą warto zmieniać swoje nawyki żywieniowe, ale zawsze robić to tak, aby nie zaszkodzić, aby nie przestać dostarczać organizmowi pewnych potrzebnych elementów. Jeśli chodzi o częste i małe posiłki to jest to na pewno zdrowsze niż nadanie się 2 razy dziennie po uszy, w kwestii odchudzania. Woda też OK, powinno się ją pić każdego dnia w sporej ilości.
Czy Twojemu dziecku brakuje apetytu, nie przybiera na wadze i boli je brzuch? Przyczyną może być bakteria h. pylorii, zrób w domu test helicobacter antygen i sprawdź!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Rymek

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 80 postów

Napisano 14 marzec 2012 - 11:26

A próbował ktoś z was odchudzać się za pomocą Sesji Fitness?
Jeśli nie to zapraszam na stronę odchudzanie.fruiti.pl

Tam znajdziecie informacjie o sesjach, które pomogły już wielu ludziom.

Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych