Użytkownik IvonaO edytował ten post 02 luty 2012 - 13:09
Podrażnienia po goleniu okolic bikini
Rozpoczęty przez IvonaO, 02 lut 2012 13:02
13 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 luty 2012 - 13:02

Mam taki problem pare dni temu ogoliłam (maszynką) okolice bikini (nie wszystko, tylko część nad nią), ale po goleniu zostały krosty i zaczerwienia. Użyłam żelu do golnia, a po goleniu - balsamu nawilżającego, ale i tak są krosty. Wygląda fatalnie. Za niedługo (w sobotę!) będzie mój pierwszy raz. Boję się jak to będzie. Chciałam żeby ładnie wyglądało, a teraz jest fatalnie. Mój chłopak się wystraszy jak to zobaczy. Co zrobić, żeby ładnie wyglądało, żeby zaczerwienienia i krosty szybko zniknęły? Proszę o szybkie odpowiedzi. Byłabym wdzięczna
Kasia R.
Napisano 02 luty 2012 - 14:05
Takie krostki i zaczerwienienia zdażają się gdy skóra nie jest przyzwyczajona do golenia teraz musisz czekac az krostki same znikną nic na nie nie poradzisz ale na nastempny raz do golenia okolic bikini używaj kremu do depilacji wtedy żadnych krostek ani zaczerwienien nie bendzie
Napisano 03 luty 2012 - 16:49
Użytkownik IvonaO dnia 02 luty 2012 - 13:02 napisał
Mam taki problem pare dni temu ogoliłam (maszynką) okolice bikini (nie wszystko, tylko część nad nią), ale po goleniu zostały krosty i zaczerwienia. Użyłam żelu do golnia, a po goleniu - balsamu nawilżającego, ale i tak są krosty. Wygląda fatalnie. Za niedługo (w sobotę!) będzie mój pierwszy raz. Boję się jak to będzie. Chciałam żeby ładnie wyglądało, a teraz jest fatalnie. Mój chłopak się wystraszy jak to zobaczy. Co zrobić, żeby ładnie wyglądało, żeby zaczerwienienia i krosty szybko zniknęły? Proszę o szybkie odpowiedzi. Byłabym wdzięczna
Witaj,
rozumiem Twoją rozterkę, ale teraz musisz cierpliwie poczekać aż zaczerwienienia znikną. Nawilżaj skórę kremem lub balsamem. Napiszę Ci, na co powinnaś uważać podczas następnego zabiegu – zawsze prowadź maszynkę zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa – w innym wypadku naruszasz mieszki włosowe, co prawdopodobnie jest przyczyną Twoich podrażnień.
Możesz także rozważyć alternatywę dla tradycyjnej maszynki – damską golarkę elektryczną, której ostrza nie mają bezpośredniej styczności ze skórą, a więc jej nie podrażniają. Bardzo ważna jest także odpowiednia pielęgnacja ciała – poza codziennym nawilżaniem powinnaś 2-3 razy w tygodniu robić peeling. Warto zastanowić się także nad depilacją, czyli usuwaniem włosków razem z cebulkami - wtedy efekt gładkiej skóry utrzyma się nawet do 4 tygodni.
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania – śmiało pisz na ekspert@philips.com.
Pozdrawiam,
Ekspert Philips
Napisano 17 marzec 2012 - 16:44
alantan pomaga albo kremy z d-panthenolem. Niestety po goleniu bikini prawie zawsze mam podrażnienia i wcale nie jest to kwestią przyzwyczajenia skóry (moim zdaniem). Z drugiej strony chyba lepsze to niż wrastające włosy po wosku, to dopiero masakra
Napisano 17 marzec 2012 - 19:04
To chyba jednak nie zależy od przyzwyczajenia się skóry do golenia. Depiluję się ok. 5lat i gdy włoski są krótkie i kolące, po zgoleniu zawsze jest to samo.. tyle czerwonych kropeczek co włosków.. i nic na to nie pomaga, sudocrem, oxycort, żadne kremy po goleniu ani do golenia..
Napisano 22 marzec 2012 - 00:00
Ja też mam z tym problem, zawsze po goleniu wyskakują mi krostki i skóra jest czerwona
golę się delikatnie, używam pianki do golenia i odrazu po wklepuje balsam, ale nic nie pomaga
Tragediaa!!
Ja też mam z tym problem, zawsze po goleniu wyskakują mi krostki i skóra jest czerwona
golę się delikatnie, używam pianki do golenia i odrazu po wklepuje balsam, ale nic nie pomaga
Tragediaa!!
http://shinybox.pl/?ref=21d972c
Zapraszam do klikania i rejestrowania się. Za zapraszanie znajomych co miesiąc otrzymujecie paczkę 5-ciu kosmetyków za darmo.
Zapraszam do klikania i rejestrowania się. Za zapraszanie znajomych co miesiąc otrzymujecie paczkę 5-ciu kosmetyków za darmo.
Napisano 31 marzec 2012 - 13:40
Można spróbować woskowanie. Początki bywają niemiłe, ale z biegiem czasu jest coraz lepiej. Chyba, że ktoś jest uczulony, bądź ma bardzo wrażliwą skórę. Najlepiej wówczas przejść się do specjalisty i zwyczajnie porozmawiać. On dobierze odpowiednią metodę. Są też możliwości tzw. laserowe. Ale ta metoda jest mi znana tylko z oczytania i doświadczeń innych kobiet.
Napisano 15 kwiecień 2012 - 09:28
Krostki da się zwalczyć. Podstawa to bardzo ciepły prysznic, albo kąpiel przed goleniem. Każdorazowe utrzymywanie maszynki w higienie (warto po goleniu i przed goleniem dokładnie ją umyć, przelać np. wodą utlenioną). Oczywiście pianka bądź żel to podstawa. Tak jak już ekspert wyżej napisał zawsze prowadź maszynkę zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa. Poza tym peelingi musowo! Można kupić jakiś fajny do ciała z gotowców lub zrobić samemu peeling cukrowy albo peeling z kawy
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z tematu
- podraznienia bikini
- krostki po depilacji bikini
- bikini 2012
- jak ogolić bikini
- krostki w okolicach bikini
- czym najlepiej pierwszy raz golić okolice bikini
- co zrobić, żeby okolicach bikini
- krosty po depilacji bikini