Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Nokia

n97 czy c6

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Diva ziomek

Niepoprawny Humanista

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1434 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 18:13

Witam.
Zastanawiam się nad wyborem nokii n97 i nokii c6. Telefony prawie że identyczne dlatego wolałbym opinii osób, które używały albo wiedzą coś na temat tych telefonów. Potrzebuje telefonu do internetu, robienia zdjęć i żeby się nie wieszał. Na telpolisie widziałem że różnią się jedynie wielkością wyświetlacza.
Stereotypom mówimy stanowcze i zdecydowane NIE!

"Nie można brać życia zbyt poważnie, bo całkiem z ciebie ujdzie."

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Carlos83

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 116 postów

Napisano 07 luty 2012 - 13:50

Obstawiałbym za C6 bo jest nowszy technologicznie. W ovi store jest GPS Mobile Guide, wiec sam zastanawiam sie nad zakupem nokii.

#3 Neo84

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 103 postów

Napisano 08 luty 2012 - 11:55

Pomysleć że Nokia kiedyś dobre telefony robiła. Co się stało z tą firmą :zdegustowany:

#4 ekspert_nokaut.pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 24 luty 2012 - 07:26

Wyświetl postUżytkownik Diva ziomek dnia 28 styczeń 2012 - 18:13 napisał

Witam.
Zastanawiam się nad wyborem nokii n97 i nokii c6.

Cześć,
dlaczego akurat Nokia? :027: Miałem C6 i... no i nie powala delikatnie mówiąc. Jako tako się nie wieszała, ale czasami przy przeglądaniu netu potrafiło rozłączyć wifi, albo zamknąć przeglądarkę. Jest dosyć wolna, a przede wszystkim duża i ciężka. Ma też oporowy wyświetlacz co nie daje zbyt wiele komfortu przy użytkowaniu :crazy:
W takim samym przedziale cenowym masz HTC Wildfire, który też ma swoje wady (bo od budżetowego telefonu nie można nie wiadomo czego wymagać :021: ), ale komfort i możliwości o niebo większe niż w Nokii :023:
Daj znać co zdecydowałeś ^_^
Opiekun kategorii porównywarki cen Nokaut.pl

#5 Diva ziomek

Niepoprawny Humanista

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1434 postów

Napisano 07 marzec 2012 - 21:26

Dlaczego nokia? Nie wiem, po prostu szukam telefonu z qwerty, dobrym aparatem i dobrym netem. Więcej mi do szczęścia nie trzeba:) Z telefonem jeszcze poczekam ze 2-3 miesiące bo właśnie dostałem do zabawy samsunga omnie II ale on jest cały dotykowy więc pewnie za niedługo pójdzie na sprzedaż :)

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Diva ziomek

Niepoprawny Humanista

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1434 postów

Napisano 17 kwiecień 2012 - 18:46

Jak powiedziałem, tak zrobiłem :)
3 miesięcy nie wyczekałem na tym samsungu ale cóż poradzić. Tylko że zauważyłem jeszcze jeden telefon z aparatem 8Mpix dużym wyświetlaczem i qwerty. Ten telefon to nokia e7 na aukcjach internetowych można go kupić już za +/- 1000zł - porównując go do wyżej wymienionych chyba jednak wybór padnie na tego bo nic innego w tym przedziale cenowym i o takich gabarytach nie znajdę.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#7 Cyr4x

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 361 postów

Napisano 17 maj 2012 - 20:20

Olej obydwa. Aż tak bardzo Ci potrzebna ta fizyczna klawiatura? Jeżeli tak, to dołóż trochę kasy i weź E7. Telefon jest nieco większy, ale o klasę lepszy od dwóch wymienionych i ma wyświetlacz AMOLED Clear Black. Ma ponad to najnowszego Symbiana i zdecydowanie wydajniejsze podzespoły. C6 i N97 to starocie i nie ma co się pchać w taki telefon. Jeżeli telefon ma być do internetu i ma się nie wieszać, to tym bardziej sobie odpuść. Przeglądarka Nokii z Symbiana S60v5 średnio radzi sobie z HTML5, a powolny procesor szału nie robi. Wprawdzie Symbian na tych podzespołach radzi sobie nienajgorzej, ale cudów nie oczekuj. C7 to już solidny telefon z chwalonym mechanizmem slidera (który w N97 jest kiepskawy) i jakością wykonania, której wielu producentów może pozazdrościć.

Ewentualnie jeżeli to nie musi być Nokia, to zainteresuj się HTC Desire Z lub Sony Ericssonem Xperia Pro. Ze wskazaniem na ten drugi, ponieważ jest nieco wydajniejszy i dostanie Androida 4.0.

Najpopularniejsze frazy z tematu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych