Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Ulubiony film z Marilyn Monroe

Mój tydzień z Marilyn film Marilyn Monroe

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 annaKot

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 90 postów

Napisano 23 styczeń 2012 - 20:33

Ja uwielbiam "Pół zartem, pół serio" :)

To jest o prohibicji w USA, gdzieistnieją nieoficjalnie lokale oferujące procenty. W jednym z nich, ukrytym w zakładzie pogrzebowym w Chicago, pracują Joe - saksofonista i Jerry - basista. W wyniku ataku policji obaj tracą pracę na dzień przed wypłatą. Z powodu braku środków do życia przyjmują pierwszą ofertę pracy. Przy odbiorze auta z warsztatu wdają się w porachunki z mafią. Sądząc, że gangsterzy będą przeszukiwać wszystkie męskie zespoły, przyjmują pracę w żeńskiej orkiestrze i w stosownych przebraniach jadą na Florydę jako Josephine (Joe) i Daphne (Jerry). Podczas podróży z orkiestrą Jerry zaprzyjaźnia się z Sugar Kane, a Joe dowiadując się, że Sugar poszukuje na męża milionera, przebiera się za niego korzystając z ubrań skradzionych w drodze Beinstockowi. Jerry w swym przebraniu przyciąga uwagę Fieldinga III, której nie odwzajemnia, a Joe przebrany za milionera podrywa Sugar na plaży, zaprasza ją następnie na statek Fieldinga (Jerry musiał przyjąć zaproszenie Fieldinga, ale zrezygnować z wypłynięcia do statku). Fielding oświadcza mu się. Do hotelu Plaza przyjeżdża również mafia, z którą muzycy mają porachunki. Wśród gangsterów dochodzi do strzelaniny, w której giną bandyci ścigający Joego i Jerry'ego.

To piosenka z tego filmu -

:)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 pawelde79

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 60 postów

Napisano 24 styczeń 2012 - 13:11

Kocham ten film. Jest rewelacyjny

#3 Bal_lerina

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 15 luty 2012 - 11:51

<p>A ja byłam w kinie na opowieści O Marilyn!! Dokładnie o okresie sprzed tego filmu, w czasie kręcenia &quot;Księcia i aktoreczki&quot;.</p>
<p>Mże słyszeliści, bo był nominowany do oscarów w &nbsp;2 ct 3 kategoriach, w tym dla M. williams za rolę Marilyn :)</p>
Cząstka tego wielkiego świata...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#4 Alice88

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 57 postów

Napisano 15 luty 2012 - 15:20

No "Mój tydzień z Marilyn" jest świetny, ciekawie jest pokazane jej życie prywatne, to jak podchodziła do grania w filmach. Teraz inaczej będę patrzeć na filmy z samą Marilyn.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych