Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Kolor ścian w salonie

salon kolor malowanie fraby

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 1986annalisa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 23 styczeń 2012 - 12:34

Hej!

Co uważacie o jaskrawych, energicznych kolorach w salonie, np. o pomarańczowym? Czy to nie będzie za bardzo "razić"? Salon spory, ponad 20m. Z wielkim oknem na południe - cały dzień jasny.

Pozdrawiam!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 good hell

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 101 postów

Napisano 23 styczeń 2012 - 13:00

świetny pomysł na mieszkanie w stylu modern retro, tożto genialne, sama bym tak chciała. ;]
albo jaskrawy zielony też ładny, choć pomarańczowy chyba byłby ładniejszy.
i ładny wystrój do tego, też nowocześniejszy.
salon marzenie. ;]

#3 Rybka1979

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 26 styczeń 2012 - 20:52

Wyświetl postUżytkownik 1986annalisa dnia 23 styczeń 2012 - 12:34 napisał

Hej!

Co uważacie o jaskrawych, energicznych kolorach w salonie, np. o pomarańczowym? Czy to nie będzie za bardzo "razić"? Salon spory, ponad 20m. Z wielkim oknem na południe - cały dzień jasny.

Pozdrawiam!

Moja koleżanka ma intensywny pomarańcz. Kupiła dekoral, kolekcję Ewy Minge chyba. Pomarańcz na ścianach wyszedł dużo ciemniejszy. Wygląda ciekawie, ale jeden podstawowy minus. Nie da się u niej zrobić zdjęć. One nie wychodzą zwyczajnie. Dla mnie to duży minus, bo pstrykam jak oszalała.:)

#4 shikabane hime

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 478 postów

Napisano 02 luty 2012 - 21:45

pomysł fajny. również pomyślałam o pomarańczowym. a czy nie lepiej byłoby ściany b. ciepłe z extra żywymi barwami dodatków. widziałam ostatnio cudownie rażącą pomarańczową kanapę. ożywi każde wnętrze
Koło kobiety leży jej mężczyzna.
Kobieta boi się,
że on ją znowu zabije.

- Czy mnie już więcej nie zabijesz? -
pyta kobieta.
- Nie zabiję - mówi mężczyzna.

Ale ona boi się,
że on ją znowu zabije.

Więc podbiega do okna i skacze na bruk.
I już jest ocalona
leżąc na bruku.
Już on jej więcej nie zabije.

#5 Greeg

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3050 postów

Napisano 05 luty 2012 - 18:42

Jeśi nie chcesz przesadzić to zawsze możesz skorzystać z bardziej lajtowej wersji tj. zrobić ściany w jakichś bardziej "neutralnych" (nie żarówiastych) kolorach, za to walnąć dodatki, np. żarówiasto zielona sofa. Albo ja np. mam krwisto czerwone fronty mebli. Bardzo fajnie ożywia.

Internet to też skarbnica wiedzy - oglądaj sobie różne inspiracje, albo kupuj jakieś gazety. Ja jak kupowałem własne "cztery ściany" i robiłem remont no to właśnie kupowałem różne gazety po to, aby się z tematem zapoznać. np. "Cztery kąty" dawały radę bo czasem pojawiały się jakieś tematyczne rzeczy, typu np. "biel i czern" i cały numer poświęcony takim barwom więc czasem można akurat utrafić coś konkretnie pod siebie. No i nie jest to taki typowo designerski magazyn, tylko bardziej dla ludzi - czyli rzeczy proponowane tam mają ceny podane, no i te ceny są "w miarę" normalne. No i sam magazyn też w sumie tani - kilka zł.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Malaru

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 05 luty 2012 - 20:20

Hmmm... Jaskrawe kolory - czemu nie, ale nie każdemu mogą się podobać. A może tak nie cały salon wymalować jednym jaskrawym kolorkiem tylko może jedną ścianę, taką jaskrawą? Albo jakąś jaskrawą tapetę, bądź fototapetę? Do jaskrawego całego pomieszczenia trzeba bardzo uważać z dodatkami, żeby nie przesadzić i salon nie wyglądał jak pokój dziecięcy...

Jeśli ktoś nie pił taniego wina, to dla mnie jest podejrzany.
Bo albo był wychowany w jakimś obrzydliwym luksusie i nie zna życia,
albo nigdy nie był młody.

#7 Zatori

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 95 postów

Napisano 06 luty 2012 - 11:22

Kuzynka kiedyś zaszalała z jaskrawymi kolorami ale szybko wróciła do pasteli. Żywe kolory są dobre jako dodatki, ale nie jako całość.

#8 CrystalCiTY

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 200 postów

Napisano 16 luty 2012 - 00:30

Mi jednak odpowiadają delikatne kolory większych przestrzeni, np róż, jasny fiolet, czy kawa z mlekiem, natomiast jak już wspomniano meble (typu kanapa) mogą być bardziej ostre i dodać pazura pomieszczeniu. Albo pomalować jedną ścianę, bądź kąt w ciemniejszym odcieniu reszty ( tak mam w swoim salonie i bardzo mi się podoba).
CrystalCiTY - grawerowanie 3D w szkle
www.crystalcity.pl

#9 Aliba

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 23 luty 2012 - 22:37

Osobiście też podoba mi się kawa z mlekiem. Znajoma ma właśnie pomarańczowe ściany, meble takie brąz, beż. Pomieszczenie jest takie większe, to tak zwany duży pokój. Jakoś od razu mi się spodobało, było po prostu tak inaczej, bo przeważnie u znajomych czy rodziny kolory są takie spokojne.

#10 katja22

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2238 postów

Napisano 05 marzec 2012 - 15:14

Mocne kolory mogą się całkiem ciekawie prezentować, byleby nie przesadzić z tą jaskrawością w postaci mebli i dodatków również w takich barwach... Sprawdzić się mogą takie w ciemnych kolorach, które zresztą bardzo mi się podobają :) Moja kuzynka ma w salonie intensywną czerwień, dość odważny kolor, ale mi osobiście się podoba :)

Ja też mam spory salon zwrócony na południe w kolorze pomarańczowym, choć u mnie w domu dominują raczej stonowane kolory... Jeśli masz obawy możesz wybrać jakiś delikatniejszy odcień i ewentualnie dodać jakiś mocniejszy akcent ;)

http://www.jakurzadz...na-samopoczucie

Użytkownik katja22 edytował ten post 05 marzec 2012 - 15:15

Dołączona grafika

Chociaż raz spróbuj wyolbrzymić szczęście zamiast problemu...

http://pomozpotrzebujacym.prv.pl/
http://jednoklikniecie.pl/
http://www.pustamiska.pl/index.php

#11 sepultura

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 145 postów

Napisano 22 marzec 2012 - 16:01

Też uważam, że takie oryginalne kolory mogą całkiem ciekawie wyglądać. Jednak dobranie dodatków może być dosyć trudne. Dlatego może lepiej postawić na spokojniejszy kolor ścian, ale jednak żywsze dodatki? Tutaj to się sprawdziło: http://n-design.pl/#...ot%C3%B3w?p=916 Może zrobisz coś podobnego?

#12 Wiolcia02

Stały bywalec

• VIP
  • 192 postów

Napisano 02 kwiecień 2012 - 14:03

Ja mam zamiar pomalować salon w naszym nowym mieszkanku na jakiś ładny fiolet albo pomarańcz (jeszcze nie zdecydowałam który kolor będzie w salonie, a który a sypialni :D), natomiast łazienkę będziemy mieli błękitną, a kuchnię zieloną :D lubimy żywe kolory i mamy zamiar urządzić nasze gniazdko jak najbardziej kolorowo :D
http://shinybox.pl/?ref=21d972c
Zapraszam do klikania i rejestrowania się. Za zapraszanie znajomych co miesiąc otrzymujecie paczkę 5-ciu kosmetyków za darmo.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#13 marta..

(...)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 833 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 09:33

Wyświetl postUżytkownik Wiolcia02 dnia 02 kwiecień 2012 - 14:03 napisał

Ja mam zamiar pomalować salon w naszym nowym mieszkanku na jakiś ładny fiolet albo pomarańcz (jeszcze nie zdecydowałam który kolor będzie w salonie, a który a sypialni :D), natomiast łazienkę będziemy mieli błękitną, a kuchnię zieloną :D lubimy żywe kolory i mamy zamiar urządzić nasze gniazdko jak najbardziej kolorowo :D

ja mam w swoim pokoju pomarańczowy.. ale nie taki ostry, tylk delikatny pastelowy, i sobie chcwale, za miesiąc robie malowanie i też zostaje przy tym odcieniu, wiec polecam !! :tongue:

"Kobieta jest najsłabsza gdy kocha, a najsilniejsza gdy jest kochana"

Gdy ma się dla kogo wstawać

To kocha się nawet poniedziałki :-D

Gdyby to niebo miało dłonie
Które zabrałyby nas w błękit
Gdyby na ziemi można było
Schować gdzieś żale i udręki
Gdyby tęsknota miała skrzydła
I odtruwała z lękiem ptaka
Gdyby, ach gdyby można było
Z żalu już nigdy nie zapłakać

A Budzyńska