Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Kobiety do wojska

kobiety

217 odpowiedzi w tym temacie

#201 Fan-Fan

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 289 postów

Napisano 17 maj 2012 - 23:06

Lobo ja już dawno swoja wypowiedź na ten temat wypowiedziałem
Ty zajmujesz się i wierzysz tym co jest wszystkim wiadomi
Kto mógł pomyśli o tym że kobieta morzy być prawnikiem
Za tych czasów to było nie możliwe
To było nie do pomyślenia
A dziś okazuję się statycznie że kobieta jet w tym lepsza
Zajmij się określeniem porównawczym kobieta kontra facet
Czym kobieta może nie dorównać facetowi
A nie tym że religia zrobiła z kobiety niewolnika (Lobo zastanów się głęboko nad tym to ci polecam )

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#202 Lobo2007

Uzależniony

• HalfMod
  • 9694 postów

Napisano 18 maj 2012 - 17:30

Zastanowiałem się nad tym sporo, kiedyś myślałem tak jak Ty. Generalnie sporo się zastanawiam nad światem Widocznie dla Ciebie jest czymś niezwykłym to, że ktoś może dojść do innych wniosków, niż nakazuje panująca powszechnie, na zachodzie od około czterdziestu paru lat, neomarksistowska ideologia. Ja tą ideologię odrzucam. Jak się spojrzy na nią z zewnątrz, to większego składu i ładu ona nie ma.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czerwonej czcionki używam w celu zaznaczenia, że wypowiadam się jako moderator. Służy to jedynie odróżnieniu od większości wypadków, kiedy wypowiadam się jak zwykły użytkownik, który posiada poglądy, i subiektywne zdanie, którego nie chce nikomu narzucać.
Nie ma to na celu bynajmniej zaznaczania jakichś szczególnych emocji.

#203 Fan-Fan

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 289 postów

Napisano 18 maj 2012 - 20:01

Wyświetl postUżytkownik Lobo2007 dnia 18 maj 2012 - 17:30 napisał

Zastanowiałem się nad tym sporo, kiedyś myślałem tak jak Ty. Generalnie sporo się zastanawiam nad światem Widocznie dla Ciebie jest czymś niezwykłym to, że ktoś może dojść do innych wniosków, niż nakazuje panująca powszechnie, na zachodzie od około czterdziestu paru lat, neomarksistowska ideologia. Ja tą ideologię odrzucam. Jak się spojrzy na nią z zewnątrz, to większego składu i ładu ona nie ma.

Tak jak życie
Nie ma składu ani ładu
Czy zatem nie żyjemy wszyscy tak jak nam kultura dyktujei ?

#204 Lobo2007

Uzależniony

• HalfMod
  • 9694 postów

Napisano 19 maj 2012 - 11:08

Żyjemy i żyć będziemy. Możemy tylko uciekać z jedej formy w drugą formę. Wiec jaki jest sens z tym walczyć? Życie pod dyktat kultury, którta nakazuje, aby na wojnach walczyli mężczyźni nie jest żadnym złem. Inaczej sądząc dochodzimy do absurdów w których mężczyźni zakładają sukienki. Był gdzieś jakiś taki doktor na którejś z uczelni. Przychodził do pracy w spódniczce, mimo, że nosił też brodę. Ludzie mówili "wariat, wariat". Żaden wariat. On konsekwentnie wierzył w neomarkistowsą podbudowe naszej nowej kultury. Skoro świat zabraniający kobietom walczyć na wojnie, a mężczyznom ubierać sukienki jest zły, to on idzie w dobrym wg siebie kierunku. Bo kluczem do buntu kobiet nie jest to, że złem jest ich brak w wojsku, tylko złem wg nich jest kultura. W latach sześciesiątych, kiedy kształtowała się na zachodzie podbudowa ideologiczna naszych czasów (wielu ludzi, którzy teraz są wpływowymi politykami, ludźmi kultury, dziennikarzami było wtedy studentami-hipisami zafascynowanymi lewicową ideologią) pisano o tym wprost.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czerwonej czcionki używam w celu zaznaczenia, że wypowiadam się jako moderator. Służy to jedynie odróżnieniu od większości wypadków, kiedy wypowiadam się jak zwykły użytkownik, który posiada poglądy, i subiektywne zdanie, którego nie chce nikomu narzucać.

#205 Fan-Fan

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 289 postów

Napisano 19 maj 2012 - 11:32

No masz rację
Ja też jestem zwolennikiem tego żeby kobiety nie szli na front
Wiadomo lepiej kobitka nie muskularna a to jeszcze kurna przywali :D

Lepiej oczywiście jest żeby kobieta byłą miła, pełna wdzięku, miłosierdzia być niczym niewinny kwiat bo tak ją wolimy widzieć
Ale czym jest wojsko?
To jednostka która szkoli według swoich zasad po to by zrobić z danych ludzi żołnierzami
Jeśli by przykładowo zrobiliśmy taki eksperyment
Czyli wyszkolimy grupę A - kobiety
I grupę B - faceci
I wysłaliśmy na misję
To wydaje mi się że kobiety bardziej by sobie poradzili niż faceci
Takie mam wrażenie i zdanie życiowe

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#206 Maszkowa

aut Caesar aut nihil

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1116 postów

Napisano 19 maj 2012 - 11:45

Wyświetl postUżytkownik Fan-Fan dnia 19 maj 2012 - 11:32 napisał

Wiadomo lepiej kobitka nie muskularna a to jeszcze kurna przywali :D
Fan-faniku właśnie zaprezentowałeś kwintesencję męskiego punku widzenia. :D
,, Były psy, u których Pawłowowi w żaden sposób nie udało się wywołać odruchów
warunkowych – chwała pojęciu wolności”

Jan Cybis "notatki malarskie"

Dołączona grafikaDołączona grafika

#207 Lobo2007

Uzależniony

• HalfMod
  • 9694 postów

Napisano 19 maj 2012 - 12:12

Fan-fanie. Ustalmy, że ja nie uważam, że kobieta sobie nie poradzi. Kobiety byuwają dzielniejsze od mężczyzn. Gdyby tak uprościć sprawę trzeba by bylo wysłać w kamasze. Jednak w wojsku nie tylko o chwilowy herozm chodzi. Paradoksalnie chodzi o niego najmniej. Co dziś Kadafiemu po jego pięknych gwardzistkach?
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#208 Fan-Fan

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 289 postów

Napisano 19 maj 2012 - 12:26

Lobo ale to faceci a raczej ci którzy pisali te książki religijne zrobili z kobiety niewolnicę
Jestem przeciwny temu żeby kobiety traktować jako niższość
Czy wolisz traktować filozofuję Nietzschego tak jak Hitler
Czyli według niego społeczeństwo nasze to LUDZIE a resztę trzeba ZNIWELOWAĆ ( bo są podludzie )

Użytkownik Fan-Fan edytował ten post 19 maj 2012 - 12:27

#209 Maszkowa

aut Caesar aut nihil

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1116 postów

Napisano 19 maj 2012 - 13:41

Fan-faniku myślę, że Lobo nie o tym mówi.
Każdy został do czegoś stworzony, a wyjątki są tylko wyjatkami i potwierdzają reguły.
Dziecko nie zaprojektuje tankowca, mężczyzna nie urodzi dziecka, historyk nie nauczy fizyki, kobieta nie da rady fizycznie mężczyźnie, Biali nigdy nie będą tak szybko biegać jak czarni, europejczyk nie poradzi sobie tak jak Eskimos z zimnem i jak czarny z upałem.
Widzisz największy wrogiem kobiet nie są mężczyźni a inne kobiety. To jest prawda stara jak świat i chyba już na wieki obowiązująca.

Użytkownik Maszkowa edytował ten post 19 maj 2012 - 13:41

#210 Fan-Fan

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 289 postów

Napisano 19 maj 2012 - 16:50

Fakt trochę pochopnie to zinterpretowałem
Cały ja, zanim 10 raz przeczytam, to odpiszę
Pochopność to moja druga ideologia :D
Nie miła ale w naturze występuje cóż na to poradzić :artysta:

#211 agar

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3500 postów

Napisano 20 maj 2012 - 06:56

To ze kobiata nie powinna słuzyc w wojsku nie znaczy o jej gorszym statusie..
Kobiety, przestańcie w końcu uzalezniac swoja wartośc kobiety od tego jak daleko wejdziecie w meskie buty..
to, że kilka kobiet sprawdza sie i daje sobie rady w meskich zawodach nie znaczy, że to jest norma.
jestesmy INACZEJ skostruowane i co innego jest nasza zaletą niż u męzczyzn.
Naprawde istnieje róznica płci..
Maszkowa ja rozumiem i lubie kobiety , wogóle ludzi konkretnych, konsekwentnych zdecydowanych i wymagających jak np Ty ale czy taka nie moze byc kobieta "przy garach"?!
Zdewaluowała sie rola PANI DOMU własnie zamieniono ja na babe przy garach i to smutne..
Kiedy proletariat osiagnął władze i partie nie miały o kogo walczyc, do tego skumały sie z finajsera zeby pokazac ze cos robia maja racje bytu, wzieli w "obrone" kobiety, homoseksualistów i wszytsko co sie dało...
Maszkowa chciałbym zobaczyc ten striptiz tez :rumieniec: moge? ... jak co daj znac albo wrzuć relacje
"Godzien jesteś, Panie i Boże nasz, odebrać chwałę i cześć, i moc, boś Ty stworzył wszystko, a dzięki Twej woli istniało i zostało stworzone."

http://www.pajacyk.pl
Klikasz na pajacyka i w ten sposób dorzucasz od siebie 5 gr...
http://www.polskieserce.pl
Klikasz " DODAJ " pomiędzy dwoma serduszkami i w ten sposób dodajesz 5gr...
http://www.okruszek.org.pl
Klikasz "Na Chleb", co jest równoznaczne z kolejnymi 5gr...
http://www.habitat.pl
klikasz na "Podaruj dom" i w ten sposób przeznaczasz 1,-zł na budowę domu dla rodzin, które nie mają mieszkania lub mieszkają w warunkach poniżej dopuszczalnych norm.

Jedni poświęcają olbrzymią ilość godzin na głoszenie Ewangelii, inni poświęcają mnóstwo pieniędzy na działalność charytatywną, inni budują kościoły, nauczają innych robiąc niemal wszystko, aby uniknąć najtrudniejszej rzeczy - doskonalenia umiejętności chrześcijańskiego współżycia z bliźnimi.

#212 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8220 postów

Napisano 21 maj 2012 - 07:34

Cytat

Zdewaluowała sie rola PANI DOMU własnie zamieniono ja na babe przy garach i to smutne..
Sytuacja, gdzie to głównie mąż zarabia, a kobieta zajmuje się domem, jest zdrowa. To jest typ rodziny zgodny z naszą naturą, choć też nie powinien być narzucany. Każdy przecież może mieć swoje zapatrywania na podobny schemat, pod warunkiem, że jest argumentowalny racjonalnie, a nie czysto emocjonalnie, co jest typowe dla stricte feministycznych poglądów. Tak czy inaczej, często podnoszą się słowa oburzenia, kiedy ktoś słyszy - kobieta w domu? To musi być zaraz bierna gosposia, kura domowa. Tymczasem mowa o przypadku, gdzie żona nie ma presji chodzenia do pierwszej z brzegu pracy, więc sprząta i gotuje, ale ma czas dla siebie. Jeśli widzi się w zawodzie, w którym miałaby się spełniać, nawet jeśli dotyczy wojska, wtedy może pracować, a nie musi. Obecnie zamiast tego, mamy standard zasuwanie do pracy (i to właśnie nierzadko mającej mało wspólnego z zawodowymi ambicjami typu kasjerka, sprzątaczka) + domowe obowiązki. Nic dziwnego, że są one traktowane jako ,,stanie przy garach", bo to jak praca na dwa etaty na raz. Stąd się bierze skrajmy feminizm i to wspomniane wchodzenie w męskie buty - aby udowonić, że kobiety nie muszą pracować tylko z przymusu. Chora sytuacja narodziła kolejną jako jej opozycję. Są przeciwnicy przesadnej emancypacji kobiet, którzy zwyczajnie mają kompleksy albo się kobiet boją i tacy, którzy dostrzegają, że ten zawodowy maskulinizm jest wymuszony.

Użytkownik Caleb edytował ten post 22 maj 2012 - 06:57

#213 tabazuka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 21 maj 2012 - 14:21

Wielokrotnie zostało to udowodnione, że kobiet są bardziej wytrzymałe psychicznie niż faceci

#214 Maszkowa

aut Caesar aut nihil

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1116 postów

Napisano 21 maj 2012 - 14:50

Wyświetl postUżytkownik agar dnia 20 maj 2012 - 06:56 napisał

Maszkowa ja rozumiem i lubie kobiety , wogóle ludzi konkretnych, konsekwentnych zdecydowanych i wymagających jak np Ty ale czy taka nie moze byc kobieta "przy garach"?!
Yes,yes, yes !!! Kocham gotować więc coś na ten temat wiem... tzn władzy jaką to daje. Jest nie do pogardzenia...
Agarku jak masz potrzebę możemy sie umówić na wspólny wypad na męski striptiz.... :D popodziwiamy męski sprzęt bojowy.. :yahoo:

Caleb :ok:

#215 agar

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3500 postów

Napisano 21 maj 2012 - 22:05

załatwione Maszkowa , jak wroce do domciu to wybierzemy sie
Załączona grafika: spokój!!.gif

W sumie sytuacja jaka powstała wspołczesnie w spowodowała frustracje spłeczna i zagubienie sie ludzi. obie strony czuja się zagubione a jednak poprawnośc polityczna nie pozwala czesto byc soba
Caleb masz rację, feministki zrobiły duzo dobrego, doszło do sytuacji kiedy kobieta może a nie musi stac przy garach
ale ekonomicznie wygonili nas z domów i zostałysmy zmuszine do bycia traktorzystkami i żołnierzami
i teraz nie mamy ekonomicznie prawa zostac w domu

Użytkownik agar edytował ten post 21 maj 2012 - 22:06

"Godzien jesteś, Panie i Boże nasz, odebrać chwałę i cześć, i moc, boś Ty stworzył wszystko, a dzięki Twej woli istniało i zostało stworzone."

http://www.pajacyk.pl
Klikasz na pajacyka i w ten sposób dorzucasz od siebie 5 gr...
http://www.polskieserce.pl
Klikasz " DODAJ " pomiędzy dwoma serduszkami i w ten sposób dodajesz 5gr...
http://www.okruszek.org.pl
Klikasz "Na Chleb", co jest równoznaczne z kolejnymi 5gr...
http://www.habitat.pl
klikasz na "Podaruj dom" i w ten sposób przeznaczasz 1,-zł na budowę domu dla rodzin, które nie mają mieszkania lub mieszkają w warunkach poniżej dopuszczalnych norm.

Jedni poświęcają olbrzymią ilość godzin na głoszenie Ewangelii, inni poświęcają mnóstwo pieniędzy na działalność charytatywną, inni budują kościoły, nauczają innych robiąc niemal wszystko, aby uniknąć najtrudniejszej rzeczy - doskonalenia umiejętności chrześcijańskiego współżycia z bliźnimi.

#216 soso

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 87 postów

Napisano 22 maj 2012 - 12:00

Dla mnie sama idea "wojny" to totalna katastrofa, coś zupełnie niepotrzebnego zarówno jeśli chodzi o śmierć niewinnych osób jak i inwestowania tak ogromnych sum pieniędzy tylko po to by mieć "najlepszy sprzęt". Tak nie powinno być. Świat tonie w kryzysie, nie ma na najpotrzebniejsze rzeczy a wyścig zbrojeń trwa...Jak małe dzieci...ech, faceci..:(

#217 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8220 postów

Napisano 22 maj 2012 - 12:19

Wojny to konieczność dla rządzących, także pod względem gospodarczym. Jeśli idzie o humanitaryzm, to faktycznie nie ma w nich nic dobrego, ale to tylko jeden punkt widzenia na szerszą sprawę - tak samo jak nie ma nic dobrego w oddychaniu zanieczyszczonym powietrzem, ale chcąc nie chcąc jest to cena za wygodę życia w większym społeczeństwie (mieście). Nie da się też przewidzieć czy większy kryzys nastąpiłby bez miedzynarodowych starć - gdyby przykładowo Stany nie angażowały się w tak wiele konfliktów, ich waluta prawodpodobnie byłaby mniej warta.

Użytkownik Caleb edytował ten post 22 maj 2012 - 12:19

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#218 Lobo2007

Uzależniony

• HalfMod
  • 9694 postów

Napisano wczoraj, 17:42

"Si vis pacem, para bellum" Wojny są złem, ale rozbrojenie to zaproszenie do wojny. To co pisze Caleb, to też prawda. Świat jest tak skonstruowany, że kto się nie rozwija ten ginie. Czasami, aby się rozijać, należy wejść na ścieżkę wojenną. Tak czynią USA i tak czyniły tysiące narodów przed nimi. Życie to nie sielanka.
Nie mniej to naturalne, że dla kobiet wojny są obrzydliwe. Taka kobieca postawa mi się podoba, mimo, że nie cierpie pacyfizmu.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych