Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

* * * * * 1 głosy

NIE DLA ACTA! Dyskusja!

111 odpowiedzi w tym temacie

#61 UNCLE_TONY

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 27 styczeń 2012 - 21:05

I z więzienia Amerykańskiego już nie wyjdzie... Paranoja, słyszałem, że dla przykładu dostanie największy wyrok a za co za to, że mu się powiodło.
"Nie mów mi jak mam żyć bo za mnie nie umrzesz "

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#62 ola_88

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 537 postów

Napisano 27 styczeń 2012 - 23:13

O ile to nie jakiś 'fake' :) Prawda jest taka, że rząd robi co chce i ma nas w nosie i teraz wielkie oburzenie jest, ale jak będą wybory to znowu ludzie będą na nich głosować w obawie przed "tym okropnym Kaczyńskim". Cierp ciało coś chciało...niestety.

#63 UNCLE_TONY

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 27 styczeń 2012 - 23:41

Własnie oczaiłem na onecie, że rzekomo poparcie dla PO spadło na rzecz PiSu i Palikota. Ale pewnie jak mówisz przed wyborami znowu strach przed Jarkiem...

#64 LubelakZM

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 12:25

Dołączona grafika
Aby korzystać z Internetu potrzebny jest IP. IQ niestety nie ...

#65 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 13:12

Wyświetl postUżytkownik UNCLE_TONY dnia 27 styczeń 2012 - 23:41 napisał

Własnie oczaiłem na onecie, że rzekomo poparcie dla PO spadło na rzecz PiSu i Palikota. Ale pewnie jak mówisz przed wyborami znowu strach przed Jarkiem...

Co z tego?
PiS - na początku był za podpisaniem ACTA. Dopiero gdy skumali się, że lud tego nie chce - szybko nagle zmienia decyzje, by pokazać, jak oni są "spoko", by podebrać sobie jak najwięcej głosów.
Palikot - Kilka lat temu pisał, że krzyż, to bardzo ważny element w polskiej kulturze, etc. a teraz nagle chce go zdejmować. Ogólnie człowiek: jedno powiem drugie zrobię, a powiem to, co ludzie chcą usłyszeć, byleby tylko na mnie głosowali.

Nie warto na nikogo głosować. Może po wojnie będzie lepiej... chociaż... wątpię.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#66 UNCLE_TONY

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 13:25

Nie mów, że nie warto na nikogo głosować bo ktoś nas musi reprezentować niestety taki mamy ustrój w państwie. Obowiązkiem każdego Polaka jest głosowanie w wyborach. Wiadome jest to, że partie opozycyjne zrobią wszystko by zdobyć wyborców.

#67 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8220 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 14:25

Wyświetl postUżytkownik UNCLE_TONY dnia 29 styczeń 2012 - 13:25 napisał

Obowiązkiem każdego Polaka jest głosowanie w wyborach. Wiadome jest to, że partie opozycyjne zrobią wszystko by zdobyć wyborców.
Już nieraz to mówiłem i powtórzę jeszcze raz. Głosowanie nie jest obowiązkiem. Jak nie widzę nikogo godnego, to mam z tej racji prawo pokazać wała. Wolę już nie robić nic, niż przykładać ręki do wyboru jakiegoś złodzieja.

#68 ola_88

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 537 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 14:43

Wyświetl postUżytkownik UNCLE_TONY dnia 29 styczeń 2012 - 13:25 napisał

Obowiązkiem każdego Polaka jest głosowanie w wyborach.

Raczej to jest przywilej, z którego możemy skorzystać albo nie. Obowiązkiem jest oddawać głos mądrze, a nie na zasadzie "mniejszego zła", co jest kompletna bzdurą. Zgadzam się z Calebem - jeśli nikt nie wydaje ci się godny twojego głosu, to nie głosujesz i tyle.

Smutne jest to, że dopiero ta nieszczęsna ACTA spowodowała taki bunt. Jakoś jak podnieśli VAT to nie przypominam sobie aż takich manifestacji, pewnie dlatego, że podatków "nie widać" i człowiek nie zastanawia się nad tym ile mu zabiera państwo z jego zarobionych pieniędzy. Z ACTA jest trochę inaczej - widzimy realne zagrożenia, choć większość boi się głównie tego, że zabiorą nam rozrywkę... Dajemy sobie w kaszę dmuchać to i nas tak traktują. Skoro po 4 latach kiepskich rządów, głosujemy znowu na tą samą partię, to czują się pewnie i robią co chcą. A pamięć ludzka jest niestety dość krótka i jak przyjdą kolejne wybory, to znowu zagłosują na PO ze strachu przed rządami PIS...

#69 matti333

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 01 luty 2012 - 11:24

KURDE ACTA PODPISALI NIC SIE O TO NIEPYTALI CZY PASUJE CZY NAM PSUJE TUSK I SPÓLKA

#70 Huehuecoyotl

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 01 luty 2012 - 11:36

Od kiedy to Pan pyta Niewolnika o zdanie ?
Socjalizm - byle go..wno ale dla wszyskich po rowno !

UE = Socjalistyczny Związek Republik Europejskich - zwany rownież "eurokołchozem"

"sprawiedliwosc spoleczna" ma tyle wspolnego ze sprawiedliwoscia co krzeslo z krzeslem elektrycznym

Ignorowani użytkownicy: (inaczej "zacne grono" ludzi nie nadających się do dyskutowania na tym forum)

- piewcy chorej czerwonej ideologi którzy w dyskusji dopuszczają się kłamstwa i manipulacji --- > serwor, shogu, Kettger

- zwolennicy prymitywnej "dyskusji" w której min. obraża się użytkowników (inaczej tacy którzy nie posiadają podstawowej umiejętności dyskutowania w sposób cywilizowany) --- > Jeffin, Vesemirus, Wilk_LancaSter, ALAN06,
Maszkowa

- Miłujący prawdę - pierwszy fanatyk, którego "wywodów" moja wrażliwość znieść już nie może

#71 Carlos83

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 116 postów

Napisano 01 luty 2012 - 15:37

Demokracja tak juz jest skonstruowana.

#72 Fan-Fan

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 289 postów

Napisano 04 luty 2012 - 00:53

Te ACTA to są głupota
Co oni chcą tym osiągnąć
Czyli jak to wygląda
Że niby państwo ma brać pieniędzy
Ograniczając ludzi od darmowego skorzystania z internetu z pewnych informacji
Po przez płacenie budżetu państwu
Ciekawie mnie jedna rzecz
Gdy ktoś jest chory
I zbierają pieniądze na operację
Prezydencie zastępcy ani grosz nie przeznaczą
A więcej niż zwykli ludzie którzy pomagają zarabiają
I jeszcze na internecie chcą zarobić
Świństwo
I jeszcze mają odwagę mówić o tym że zwykli ludzi kradną z internetu
Czy to muzykę czy filmy
Oni nie dość że podatki biorą
To jeszcze mają bezczelność żeby z internetu ludzi okradać
Moja szczera opinia
Żeby w piekle spłonęli

#73 ltm82wz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 07 luty 2012 - 19:21

Jak zwykle polski rząd podejmuje nie przemyślane w skutkach decyzje
www.betpl.ceberdyne.waw.pl/cription.html
www.betpl.ceberdyne.waw.pl/cznej%20.html
www.betpl.ceberdyne.waw.pl/darmowysexpl%20.html

#74 von Richthofen

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 07 luty 2012 - 20:21

Ludzie, zastanówcie się co piszecie, bo z tego co obserwuję to ludzie krzyczą głośno, bo ściągać nie będą mogli, a o inwigilacji i mniejszych prawach w internecie to mniejszość wie ; ] Taka prawda, że każdemu by tylko na tym zależało.

Dołączona grafika

von Richthofen. ~ Czerwony Baron.

#75 6aszter

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 08 luty 2012 - 15:16

na szczęście ratyfikacja acta została wstrzymana więc jest nadzieja że nie wejdzie w życie ;)

#76 ola_88

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 537 postów

Napisano 08 luty 2012 - 16:02

Wg mnie to całe "zawieszenie" ratyfikacji to tylko kiepski chwyt marketingowy i próba przeczekania największej fali protestów. Była ta cała śmieszna debata ws. ACTA i nic z niej nie wynikło. Premier wyraźnie powiedział, że podpisu nie wycofa i nie ulegnie żądaniom "jakiejś grupy osób"... Mniejsza o to, że ta "jakaś grupa" to zdecydowana większość. Poza tym żadnych konkretów nie było, takie gadanie bez sensu, żadnych odpowiedzi na temat tego, jak ACTA będzie się miała do wszelkiego rodzaju zamienników (leków, tonerów, części samochodowych itp.). To było zagranie czysto PR-owe.

#77 Wolnomyśliciel

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 758 postów

Napisano 08 luty 2012 - 18:13

"Gos ulicy jest głosem Boga"....nawet jak Donald Kłamca I nie zaakceptuje ACTA to i tak po zaakceptowaniu go przez Parlament Europejski Polska będzie pod cenzurą ACTA bo tak działa Unia Europejska - dziękuje tym, którzy głosowali za wejście do Unii......

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#78 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 09 luty 2012 - 22:07

na szczęście przegłosowanie tego w PE nie jest pewne... teraz nawet w UE widać protesty (nie tylko w Polsce ludzie się wkurzyli) a to będzie zniechęcać polityków do podejmowania tak niepopularnych decyzji

#79 Wolnomyśliciel

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 758 postów

Napisano 10 luty 2012 - 00:46

Nie chcę być pesymistą ale o demokracji to możemy tylko pomarzyć co teraz świetnie widać na tle tego co się teraz dzieje....grupa osób rządzi światem, rządzi nim za pomocą pieniędzy.

Dołączona grafika

#80 alexa1200

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów

Napisano 10 luty 2012 - 10:39

Demokracja to mit :( w naszym kraju...
;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych