Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

* * * * * 1 głosy

NIE DLA ACTA! Dyskusja!

111 odpowiedzi w tym temacie

#101 ola_88

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 537 postów

Napisano 21 luty 2012 - 19:33

ACTA podpisana, ale podpis można wycofać. Ale pewnie premier na razie tak tylko powiedział, że się z tego wycofuje, bo chce przepchnąć beznadziejną reformę emerytalną i pewnie boi się, że to już za dużo na raz by było. A tak to chwilowo internautów ma z głowy...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#102 mavors.

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 21 luty 2012 - 21:01

Wyświetl postUżytkownik ola_88 dnia 21 luty 2012 - 19:33 napisał

ACTA podpisana, ale podpis można wycofać. Ale pewnie premier na razie tak tylko powiedział, że się z tego wycofuje, bo chce przepchnąć beznadziejną reformę emerytalną i pewnie boi się, że to już za dużo na raz by było. A tak to chwilowo internautów ma z głowy...

Podpisu raczej nie można wycofać po prostu umowy się nie ratyfikuje.Ratyfikacja to takie ostatnie potwierdzenie chcę czy nie chcę tej umowy.Na ratyfikację w UE wpływ mamy minimalny.

Premier się wzbrania bo Niemcy tego nie chcą.Profesor Jadwiga Staniszkis uważa że jego ostatnie decyzje wskazują na to że mości sobie stanowisko w UE i jest gotów poświęcić dla tego celu swoją partię.

Sporo w tym racji.

Na razie wszystko co chce UE nadgorliwy Donald podpisuje.

Mi się wydaje że te zapowiedzi dalszych "reform" dotyczących min. emerytur górników pokazują że władza chce w pierwszym roku tfu piątym roku :P rządzenia przeprowadzić "reformy" uderzające w społeczeństwo co spowoduje spadek w sondażach a potem odrabiać straty będą na to mieli 3 lata.

4 lata zbijania bąków teraz w pierwszym roku bez hamulców.

Główne media trąbią że władza sama sobie strzela w kolano takimi reformami sugerując jakoby były takie ruchy nie przemyślane ja tam myślę że wbrew pozorom władzy nie zdobywają kompletne debile i plan utrzymania władzy mają.Zapewne też nie przypadkowo mamy wielu nowych ministrów do odstrzału znajdą się winni problem zniknie...

#103 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 22 luty 2012 - 12:37

@up

Jeśli wszystkie państwa UE nie ratyfikują to po ptakach.

Wyświetl postUżytkownik Hauser dnia 21 luty 2012 - 15:23 napisał

Ale refleks... takie coś istnieje od lat... <_<

Jakieś źródła?

#104 ola_88

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 537 postów

Napisano 22 luty 2012 - 21:19

Wyświetl postUżytkownik mavors. dnia 21 luty 2012 - 21:01 napisał

Podpisu raczej nie można wycofać po prostu umowy się nie ratyfikuje.

Któryś z punktów tej umowy mówi o możliwości wycofania podpisu, ale nie znam szczegółów, więc nie będę się spierać ;)

A co do reform to oczywiście, że te najbardziej "hardokorowe" będą teraz, bo ludzie niestety mają krótką pamięć i za te 3 lata nie będą już o tym pamiętać...

#105 mavors.

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 22 luty 2012 - 22:27

Wyświetl postUżytkownik ola_88 dnia 22 luty 2012 - 21:19 napisał

Któryś z punktów tej umowy mówi o możliwości wycofania podpisu, ale nie znam szczegółów, więc nie będę się spierać ;)

Być może masz rację tez nie jestem tego do końca pewien :oczko: Mi wydaje się że nie można.

Wyświetl postUżytkownik ola_88 dnia 22 luty 2012 - 21:19 napisał

A co do reform to oczywiście, że te najbardziej "hardokorowe" będą teraz, bo ludzie niestety mają krótką pamięć i za te 3 lata nie będą już o tym pamiętać...

No niestety

Gdyby społeczeństwo rozliczało władzę ta nie pozwalała by sobie na tak wiele :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#106 Hauser

Nie-Święta Inkwizycja Przeciwko Idiotom

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 832 postów

Napisano 22 luty 2012 - 22:31

Wyświetl postUżytkownik Bishop986 dnia 22 luty 2012 - 12:37 napisał

Jakieś źródła?

Większość takich "nowych ustaw" została wprowadzona w życie, tyle że w mniejszym stopniu na szczęście. A samo wprowadzenie ustawy jest zwyczajnym sprawdzeniem na ile ludzie pozwolą się kontrolować, manipulować i na ile można to "oficjalnie" rozszerzyć. Czy mi wierzysz, czy nie, mało mnie interesuje, wierz mi. Kolejną taką "nową ustawą" jest choćby ta dotycząca NIK:

http://m.wiadomosci....uzby__Tyle.html

To nie jest tajemnicą tak samo jak pisanie ustaw pod podmioty za pieniądze. Źrodło? Logika - ilu "polityków" wiedziało czym jest ACTA? I od ilu lat trwa praca nad tym? <_<

Kolejny przykład:

http://prawo.money.p...4,0,522364.html

Słyszałeś zapewne o narzędziach do złamania Tora? Uważasz, że to zostało ot tak porzucone, odroczone, zapomniane? Samo ACTA też gotowi są przepchnąć mimo oficjalnych zapewnień, nawet gdy Parlament ten syf odrzuci. <_< Narzędzia wspierające ACTA dają ogromną władzę. Uważasz, że oprą się pokusie? Nie. Jak nie dla ACTA to je uruchomią pod innym debilnym pretekstem. Tu nie chodzi o ochronę praw autorskich, ponieważ takie prawo w Polsce MAMY OD DAWNA. Chodzi tylko o kontrolę, o nic więcej.

Użytkownik Hauser edytował ten post 22 luty 2012 - 22:53

Może wiem najlepiej dlaczego tylko człowiek potrafi się śmiać: tylko on cierpi tak bardzo, że musiał wynaleźć coś takiego jak śmiech.

-Fryderyk Nietzsche

Użytkownik krzysztofandraszak dnia 27 luty 2012 - 13:43 napisał

Hauser, jakby Tobie dać uprawnienia to byś tu jakiś holocaust zrobił :P Bałbym się :P

#107 mavors.

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 22 luty 2012 - 23:55

Wyświetl postUżytkownik Hauser dnia 22 luty 2012 - 22:31 napisał

Większość takich "nowych ustaw" została wprowadzona w życie, tyle że w mniejszym stopniu na szczęście. A samo wprowadzenie ustawy jest zwyczajnym sprawdzeniem na ile ludzie pozwolą się kontrolować, manipulować i na ile można to "oficjalnie" rozszerzyć. Czy mi wierzysz, czy nie, mało mnie interesuje, wierz mi. Kolejną taką "nową ustawą" jest choćby ta dotycząca NIK:
http://m.wiadomosci....uzby__Tyle.html

Większosć tego typu ustaw została wprowadzona po cichu?To ja tez prosze o jakieś konkrety...

Ustawa NIK dotyczy tylko urzędników i pisanie w tytule "nasze dane" jest delikatnie mówiąc naduzyciem.

Sama ustawa jest przegięta owszem ale szarych obywateli nie dotyczy.

Edit:

Informacja z pro rzadowego tvn24 :P
Boni cieszy się z decyzji Unii ws. ACTA

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

Cytat

Debata, w której bierzemy udział w Polsce, ma ogromne znaczenie również dla uporządkowania kwestii wolności w internecie, także w Europie. Tak, jak już mówiłem, dwa tygodnie przesunęły nas w myśleniu o dwa lata - mówił o decyzji Komisji Eurpejskiej minister Boni.

Załóżmy że to prawda i to internauci tacy mądrzy i rząd już nie błądzi więc może zabrać kase negocjatorom za dla lata ściemniania i pracy na rzecz wydawców itp

Cytat

W środę Komisja Europejska zdecydowała o przekazaniu międzynarodowej umowy o zwalczaniu podróbek i piractwa w internecie (ACTA) do Trybunału Sprawiedliwości UE, by ocenił, czy nie narusza ona praw podstawowych.- Chcemy poprosić Trybunał o ocenę, czy ACTA jest zgodna z podstawowymi prawami i swobodami europejskimi, takimi jak wolność wypowiedzi, prawo do informacji oraz ochrona danych - mówił komisarz UE ds. handlu Karel De Gucht.

Przepraszam a to nasz premier nie zapewniał że ACTA w naszym prawie nic nie zmieni bo mamy ostrzejsze przepisy prawda?
Kartę praw podstawowych podpisaliśmy w niepełnym zakresie ale podpisaliśmy.

Skoro urzędnik UE ma wątpliwości co do łagodniejszych przepisów w ACTA to co z naszymi ostrzejszymi.W tej kwestii nie ma wątpliwości?

Jak trybunał zakwestionuje łagodniejsze przepisy ACTA to chyba trzeba będzie tez złagodzić nasze :P

Użytkownik mavors. edytował ten post 23 luty 2012 - 00:36

#108 Hauser

Nie-Święta Inkwizycja Przeciwko Idiotom

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 832 postów

Napisano 23 luty 2012 - 10:58

Wyświetl postUżytkownik mavors. dnia 22 luty 2012 - 23:55 napisał

Większosć tego typu ustaw została wprowadzona po cichu?To ja tez prosze o jakieś konkrety...

O rany, no choćby ACTA, gdyby nie Wikileaks i "hakerzy" wiedziałbyś o tym? Nie. Przepchnęliby to za naszymi plecami.
Może wiem najlepiej dlaczego tylko człowiek potrafi się śmiać: tylko on cierpi tak bardzo, że musiał wynaleźć coś takiego jak śmiech.

-Fryderyk Nietzsche

Użytkownik krzysztofandraszak dnia 27 luty 2012 - 13:43 napisał

Hauser, jakby Tobie dać uprawnienia to byś tu jakiś holocaust zrobił :P Bałbym się :P

#109 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 24 luty 2012 - 14:28

Wyświetl postUżytkownik Hauser dnia 22 luty 2012 - 22:31 napisał

...

Jestem świadomy tego typu ustawodawstwa, ale po Twoim ostatnim poście odniosłem wrażenie, że przykład, który przywoływałem był już przedmiotem prac parlamentu. Okazuje się, że nie i o to w sumie mi chodziło.

#110 xxdamianixx14414

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 33 postów

Napisano 27 luty 2012 - 17:14

acta sa głubie moijm zdaniem

#111 DORFON

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 12:41

Nie dla ACTA
WWW.DORFON.PL

ul. Św. Wincentego 19
50-252 Wrocław
tel./ fax: 71 321 91 31
komórka: 725 738 383
e-mail: dorfon@dorfon.pl
e-mail: dorfon1@gmail.com
gg: 26105586

W naszej ofercie znajdziesz między innymi: domofony, wideodomofony, skrzynki pocztowe, skrzynki na listy z domofonem, retro radia, retro telefony i inne

ZAPRASZAMY!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#112 smalec_xp

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 54 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 18:23

Co tam ACTA, przydałoby się zebrać i protestować przeciwko emeryturom
Dołączona grafikaWejdź, ściągnij pliki, które Cię zainteresują... : )

http://dodatkowa-gotowka.blogspot.com <-- Dowiedz się jak zdobyć dodatkową gotówkę w łatwy sposób. Programy partnerskie, zakłady buchmacherskie. Wszystkie informacje tylko tutaj. Nie zwlekaj, właź i zacznij zarabiać!
Zysk gwarantowany! http://pl.20dollars2...com/?ref=570555 zarabiaj nic nie robiąc przy kompie! Sprawdź i nie żałuj! Pomogę zdobyć kolejnych użytkowników! Pamiętaj by wcześniej wyczyścić pliki cookies :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych