Witam, chciałbym was prosić w rozwiązaniu zadań gdyż wogóle nie wiem od czego mam zacząc, za wszelką pomoc będę bardzo wdzeczny.
zad.1
obliczyc zawartosc etylenu i chlorku winyloetylenu w % molowych w kopolimerze skłądajacym się z 35% masowcyh C2H4 i 65 % C2H2Cl2.
zad.2
Obliczyć ile SiO2 należy dodać do 100kgkaolinitu aby uzyskaćpo wypaleniu ceramikę o skłądzie 70%SiO2i 30 %Al2O3.
Zadanie Polimery/Porcelana
Rozpoczęty przez Majooo999, 18 sty 2012 18:26
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 18 styczeń 2012 - 18:26

Kasia R.
Napisano 19 styczeń 2012 - 10:08
Użytkownik Majooo999 dnia 18 styczeń 2012 - 18:26 napisał
Witam, chciałbym was prosić w rozwiązaniu zadań gdyż wogóle nie wiem od czego mam zacząc, za wszelką pomoc będę bardzo wdzeczny.
zad.1
obliczyc zawartosc etylenu i chlorku winyloetylenu w % molowych w kopolimerze skłądajacym się z 35% masowcyh C2H4 i 65 % C2H2Cl2.
zad.2
Obliczyć ile SiO2 należy dodać do 100kgkaolinitu aby uzyskaćpo wypaleniu ceramikę o skłądzie 70%SiO2i 30 %Al2O3.
zad.1
zad.2
co do drugiego to kaolinit to" mieszanka" SiO2 i Al2O3 -
120kg calosci - 100%
70kg SIO2-
co do pierwszego to wydaje mi sie bardzo proste , ale nie wiem czy to ma byc takie proste
liczysz sobie masy molowe etylenu i chlorku winyloetylenu.
i robisz proporcje ze 1mol etylenu ma 100%
x -----------------35
?
SARKAZM- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.
Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.
Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja
Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.
Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja
Najpopularniejsze frazy z tematu
- polimery zadania
- Popularny kamień wapienny pod wpływem temperatury ulega rozkładowi wg równania:
- kaolinit zadania
- ile kaolinitu trzeba dodać
- zadania polimery / porcelana
- obliczyc ile sio2
- zadanie z rozwiązaniem : ile sio2 należy dodać do 100kg kaolinitu
- zadania z kaolinitu
- jak liczyć ile kaolinitu należy dodać do sio2
- ile sio2 należy dodać do 100kg kaolinitu
Ostatnie frazy z tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych