Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

jaki makijaz?

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sznu

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 174 postów

Napisano 13 styczeń 2012 - 19:06

Vhodzi mi o mikajz na studniowke. Nie wiem jak co i jak dobrac. Mam ciemniejsza cere i czarne wlosy. Myslalam o brzoskwiniowej pomadce, lub jakiejs jasnej bo nie mam duzych ust i chyba zimne kolory mi je zweża typu czerwien czy braz. Ale skoro bede miala pbrzoskwinie na ustach czy bedzie mi pasowac czarny makijaz oczu? Doradzcie
Klik ! - Zarabianie w intern przez program

www.przezszkielko.photoblog.pl -PRZERABIAM ZDJĘCIA.

Teraz wiem, że gdybym mógł
Zostałbym na zawsze tu
Nawet jeśli miałbym kraść
Z Tobą byłbym więcej wart
Carpe diem.

..bez cukru życie poznać znów

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Avior

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 970 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 12:39

Czerwień (przynajmniej większość czerwieni) i brąz to nie są zimne kolory. Zimne kolory to fiolety i róże. Pierwsza zasada: jeżeli masz cerę i włosy o ciepłym kolorycie - stosujesz makijaż w ciepłej tonacji, jeżeli nie - w zimnej. Więc spójrz - jaki odcień ma twoja cera. I pytanie zasadnicze - czy twoje włosy mają naturalny kolor, a jeżeli są farbowane - czy zgodnie z twoim typem urody.
Czarny makijaż oczu - w większości przypadków - bardzo zmniejsza oczy i okropnie postarza. Jeżeli masz ciepły koloryt cery ( a jeżeli masz ciemną karnację to prawdopodobnie tak jest) z czernią na oczach będziesz wyglądała źle (rozumiem, ze chodzi o makijaż typu "przydymione oko"). Brzoskwiniowa pomadka z czernią (najprawdopodobniej miejscami roztartą do szarości - bo tak sobie wyobrażam twój makijaż oczu) nie gra zupełnie.

#3 pawelde79

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 60 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 09:34

Własnie do ciemnej karnacji przydymione oko jak najbardziej pasuje. nie nakładaj tylko czerwonej szminki, bo bedziesz wyglądać staro. Jasne pomadki sa bardzo ładne i sama używam. W Inglocie maja duży wybór kolorów cielistych/brzoskwiniowych itp. Sprawdź.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#4 xxmoniax

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 90 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 15:05

A nie myslałaś żeby zrobic sobie tzw. przydymione oko ? Np tutaj : http://www.splendore...prod=10082&img= znalazłam spora palete kolorów. Fajnie jakby połaczyć odcień 467 z 485. A usta wtedy moga być brzoskwiniowe jak najbardziej.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych