Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

łuszczyca na głowie, jak z tym walczyć?

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jacek23

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 92 postów

Napisano 10 styczeń 2012 - 15:44

Zdiagnozowano mi łuszczycę głowy, wcześniej myślałem że to był łupież, jak poczytałem o tej chorobie to trochę się podłamałem, podobno nie ma skutecznego środka na to i do końca nie można wyleczyć? Co sądzicie, jak walczyć?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Moogle

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 134 postów

Napisano 11 styczeń 2012 - 12:55

Tu znajdziesz odpowiedź na temat sposobów leczenia: http://www.forumowis...tyki-luszczyca/
Seaman domain

#3 Peach

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 87 postów

Napisano 12 styczeń 2012 - 15:47

Spokojnie łuszczyca to nie wyrok, można z tym normalnie żyć.
Musisz wiedzieć, że łuszczyca jest choroba niezakaźną i przewlekłą. Bardzo często zdarza się, ze jej objawy powracają. Jakkolwiek kojarzymy ją z występowaniem licznych zmian na skórze, to łuszczyca wcale nie odnosi się tylko i wyłącznie na niej. Leczenie schorzenia polega między innymi na naświetlaniach, terapiach miejscowych i stosowaniu leków ogólnoustrojowych. Nowością w leczeniu łuszczycy są leki biologiczne. Spośród terapii niekonwencjonalnych – najlepsze efekty można uzyskać poprzez zastosowanie terapii klimatycznych, akupunktury i akupresury. Czasem chorzy decydują się na zastosowanie urynoterapii.

Użytkownik Peach edytował ten post 12 styczeń 2012 - 15:48

Pozdrowienia :***

#4 Jacek23

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 92 postów

Napisano 14 styczeń 2012 - 14:04

Dzięki za informacje, trochę mnie podnieśliście na duchu, chociaż w dalszym ciągu ciemno to widzę.
Moogle czy w aptece dostanę ten żel i szampon normalnie, czy są jakieś specjalistyczne sklepy?

#5 Moogle

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 134 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 14:32

można kupić w niektórych aptekach, ale bardziej się opłaca za pośrednictwem stronki www producenta.
Seaman domain

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 majki13

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 19:20

Witam. Ja również choruję na łuszczyce skóry głowy od jakiegoś roku probóje z nią walczyć, zauważyłem że zmiana trubu życia zdecydowanie pomaga nie szukałem za bardzo panacem, które od razu by mnie wyleczyło z tej choroby wiem bo mam w rodzinie osobę również chorą na łuszczycę i wiem, że najprawdopodobniej tej choroby nie wylecze do końca. Pozytywy to to o czym już mówilem, mniej pije, nie pale (staram się nie oslabiać organizmu). Jem praktycznie po wegetariańsku (ale nie wyeliminowałem zupełnie mięsa). Pomijając to, że jest mi w ogóle lepiej to i objawy łuszczycy tak bardzo mi nie doskwierają. Mam w pogotowiu szampon sterydowy (clobex) gdyby było bardzo źle pare razy mi pomógł. jeszcze jedno trzeba uważać na pogodę (szczególnie niskie temperatury).

#7 rwtryb

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 602 postów

Napisano 19 luty 2012 - 09:01

ja znalazłem w sieci coś z rybami, które jedzą naskórek http://luszczycalecz...-sie-jej-zjesc/ to prawda jest? bo o tym, że larwy much jedzą martwą skórę to wiedziałem, ale ryby nie. Ale głowy pewnie im nie dasz, więc nie wiem czy się to przyda :(

recenzje kamer , recenzje aparatów zapraszam :)

jak masz pytania, pisz na priva, nie zawsze odwiedzam wątki 2 razy, ale zawsze staram się pomóc

#8 anit

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 27 luty 2012 - 14:38

Wyświetl postUżytkownik Jacek23 dnia 10 styczeń 2012 - 15:44 napisał

Zdiagnozowano mi łuszczycę głowy

Moja mama też cierpi na łuszczycę. Mogę Ci polecić taki specjalny olejek do pielęgnacji Psoderm. On jest od niedawna dostępny w Polsce i moja mama bardzo go sobie chwali. Kosztuje chyba 35 zł.

#9 kupidynka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisano 28 luty 2012 - 15:02

Ja polecałabym Ci preparat z aktywnym składnikiem np. ichtiolem jasnym i pirytionianem cynku. Moim sprawdzonym sposobem na walkę z tymi dolegliwościami był szampon Mediket Ictamo. Kiedyś też miałam też problem z łuszczycą, to jest coś strasznego. Dlatego wiem co masz na myśli, pisząc że się lekko podłamałeś. Spokojnie, będzie dobrze!

#10 tiya

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 17 marzec 2012 - 16:41

hej, teraz powinno być już lepiej, bo w końcu można zrezygnować z noszenia czapek, a aura taka jak dzisiaj (słoneczko, ciepło, etc.) pomaga w leczeniu choroby. Moim zdaniem dieta i stres (jego obecność lub brak) odgrywają w leczeniu rolę kluczową, przy czym ja osobiście raczej polecam dietę niskowęglowodanową (nie mylić z tłuszczową czy białkową), po prostu wyeliminować jak najwięcej cukrów prostych, pieczywa, mąki etc. Eliminacja używek powinna być oczywista więc nawet o tym nie wspomnę, bo łuszczyca bardzo ich nie lubi (a może uwielbia skoro się po nich pojawia?). Z szamponów na łuszczycę bardzo dobrze wg mnie działa pharmaceris p, od czasu do czasu głowę warto posmarować jakimś specjalnym specyfikiem, przymierzam się do zakupu dermasisu, ale jeszcze nie jestem pewna, czytałam gdzieś o jakimś specjalnym smarowidle ze smalcu i jakichś ziół, ale nakładanie smalcu na głowę ... jakoś nie bardzo to widzę, tak w ogóle powodzenia :-)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#11 Sloneczko777

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 72 postów

Napisano 10 kwiecień 2012 - 18:55

moja mama ma i fakt, że uleczalne to nie jest. Geny i tyle.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych