Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Miłość, przyjaźń i znajomości - czyli lokalny kącik filmowy

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 kaiser

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 263 postów

Napisano 10 styczeń 2012 - 01:37

może i jest jakiś lepszy działy na takie tematy, ale mam nadzieję, że żaden nadgorliwy moderator nie wyrzuci tego do jakiegoś innego miejsca ;)

na początek: http://www.filmweb.p...owe-2011-530029
całkiem niezły film. ona bzyka się z nim bez miłości, ale niestety zachodzi w ciążę i musi ją usunąć. ten motyw zostaje wykorzystany przez zdradzonego Raya Goslinga (gdybym był kobietą, to bym się w nim od razu zakochał - taki Edward Norton dla nastolatek). tzn. zostaje wykorzystany, kiedy mleko się rozleje i w ogóle wydarzy się dramat (kobiety strasznie są histeryczne, kiedy nie odbiera się telefonu). na końcu zło triumfuje, ale w telewizorze wygląda jakoby dzieci dostały wymarzone lizaki - czy jakoś tak.
całkiem inteligentny film. w napisach końcowych dopatrzyłem się, że piękny Leonardo DiCaprio dorzucił się z kasą do tego filmu. a to spryciula :D

Użytkownik kaiser edytował ten post 11 styczeń 2012 - 01:44

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 tweetasek

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 postów

Napisano 10 styczeń 2012 - 14:41

Założyłeś sobie temat, w którym opisujesz film. Fajnie. Nawet mnie zachęciłeś do jego obejrzenia, ale nie rozumiem, po co nowy temat, i czemu nie można było napisać tego w temacie "Jaki film ostatnio zobaczyliście?"?
No chyba, że to miało być zachęcienie do dyskusji....ale o czym?

pozdrawiam

Bdanaia na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakały,źe nie ma znczeania, w jaikiej kleojności napsziemy lietry wenąwtrz wryazu, blye tlkyo pirwesza i otstaina lreita błyy na soiwch mijsecach. Rtszea mżoe być dolnwoie poszamiena, a mmio to bedzięmy w stniae pczyrzetać tkest bez wikszęego prleombu. Diezje się tak dlteago,że nie cztaymy kżdaej z lteir odelndziie,ale wrayz jkao cłoaść;)

#3 kaiser

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 263 postów

Napisano 11 styczeń 2012 - 01:43

Wyświetl postUżytkownik tweetasek dnia 10 styczeń 2012 - 14:41 napisał

chyba, że to miało być zachęcienie do dyskusji....ale o czym?
o filmach oczywiście, o czymże innym :P

Dzisiaj http://www.filmweb.p...chu-2011-559895
plejada gwiazd (Matt Damon jakoś się roztył), ale film bardziej przypomina nudną kronikę, brakuje mu nerwu i wyraźnego motywu przewodniego - te oceny na imdb są zdecydowanie zawyżone :D gwiazdy się starają, ale całość wlecze się jak flaki z olejem.
miłość też była - żona wraca z delegacji i po drodze zagląda do exa na małe bzykanko. a moze to była nie miłość, tylko przyjaźń? :D

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#4 Blancos

dawniej: krzysztofandraszak

• HalfMod
  • 1899 postów

Napisano 11 styczeń 2012 - 02:10

//a jak na temat filmów to ten temat nie powinien być w tym dziale:) Przenoszę.
Moderator tablic: "Miłość, przyjaźń, znajomości", "Kącik złamanych serc", "Trudności życiowe", "Podryw doskonały", "Filozofia":) Czerwonym kolorem wypowiadam się jako moderator.

Jeżeli uważasz, że moja odpowiedź była rzeczowa i coś Ci pomogła/dała do myślenia to byłbym bardzo wdzięczny za "lubię to". Niby głupia rzecz, ale cieszy:)

Uwaga, wszystkie opinie są moimi własnymi, szczerymi i pełnymi serdeczności przemyśleniami. Staram się doradzać najlepiej jak potrafię, co nie znaczy, że jestem nieomylny. Czasami najlepiej przemyśleć to, co napisali inni i wyciągnąć wlasne wnioski:)

P.S. Jeżeli uważasz, że niesłusznie Cię potraktowałem jako moderator, albo masz jakiekolwiek inne zastrzeżenia bądź uwagi do tego, jak wypełniam ten obowiązek, daj mi znać - jestem otwarty na krytykę lub sugestie. Wszelkie wątpliwości można zgłaszać w wiadomości prywatnej lub (wyłącznie) w tym temacie:
http://www.forumowis...ie-o-moderacji/

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych