Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

* * * * - 1 głosy

filmy science fiction

science fiction fantastyka

37 odpowiedzi w tym temacie

#21 Alice88

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 57 postów

Napisano 09 marzec 2012 - 16:36

A ktoś już widział Johna Cartera? Ja się wybieram,, czytałam bardzo pozytywne recenzję, że to klasyka klasyki gatunku. Film powstał na podstawie książki z 1912 roku na której wzorowali się później wszyscy, motywy stamtąd były wykorzystywane w Gwiezdnych Wojnach, Conanie, Avatarze i wielu innych, więc głupio nie znać.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#22 KrólJulian

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 15 marzec 2012 - 21:56

Ja widziałem Johna Cartera w 3D w ten weekend i uważam że warto. Świetne kino fantasy/sf, piękne widoki marsjańskie i nieziemskie efekty specjalne. Dla smakoszy tego rodzaju kina film pierwsza klasa. Polecam się wybrać, nie żałuję poświęconego czasu i pieniędzy, czekam na kolejną część bo historia Cartera ma ogromny potencjał.

#23 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8220 postów

Napisano 16 marzec 2012 - 09:29

Jakiś czas temu obejrzałem ,,Ukryty wymiar". Horror sf w kosmosie, o tyle dobry, że nie podaje od razu wszystkiego na tacy. Fabuła to standard: ekspedycja ratunkowa lecąca na statek, ale prowadzona nienagannie i z klimatem. Jak ktoś lubi tego typu motywy, to warto zerknąć.

#24 Huehuecoyotl

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 16 marzec 2012 - 09:50

O dzieki, musze zerknac, ciezko u mnie z s-f bo wiekszosc juz wytluklem :)

Chociaz sam nie wiem czy juz nie widzialem, tych filmow z motywem "ekspedycji" bylo mnostwo.

Użytkownik Huehuecoyotl edytował ten post 16 marzec 2012 - 09:52

Socjalizm - byle go..wno ale dla wszyskich po rowno !

UE = Socjalistyczny Związek Republik Europejskich - zwany rownież "eurokołchozem"

"sprawiedliwosc spoleczna" ma tyle wspolnego ze sprawiedliwoscia co krzeslo z krzeslem elektrycznym

Ignorowani użytkownicy: (inaczej "zacne grono" ludzi nie nadających się do dyskutowania na tym forum)

- piewcy chorej czerwonej ideologi którzy w dyskusji dopuszczają się kłamstwa i manipulacji --- > serwor, shogu, Kettger

- zwolennicy prymitywnej "dyskusji" w której min. obraża się użytkowników (inaczej tacy którzy nie posiadają podstawowej umiejętności dyskutowania w sposób cywilizowany) --- > Jeffin, Vesemirus, Wilk_LancaSter, ALAN06,
Maszkowa

- Miłujący prawdę - pierwszy fanatyk, którego "wywodów" moja wrażliwość znieść już nie może

#25 Alice88

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 57 postów

Napisano 16 marzec 2012 - 10:38

Kolejny film w którym ekspedycję naukową coś zżera albo atakuje ich tajemniczy wirus? No nie wiem, musiałabym mieć humor. A John Carter bardzo fajny, choć to drugi biegun zdecydowanie niż horror SF, to takie SF familijne.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#26 Bal_lerina

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 05 kwiecień 2012 - 09:22

Zgadza się, ale bardzo przyjemne w odbiorze :)

A widzieliście Igrzyska śmierci już? My byliśmy i oboje pod wrażeniem! Każdy miał jakieś swoje punkty zachwytu, ale oboje zgodziliśmy się, ze warto by to mieć na dvd, a nawet do kina się wybrać po raz drugi...
A naprawdę rzadko ogladamy cos dwa razy, bo tyle rzeczy do obejrzenia i przeczytania, że zawsze szkoda czasu na powroty do przeszłości ;)
A taki telewizorek, jak Katniss miała w hotelu, to ja bym chciała :D
Cząstka tego wielkiego świata...

#27 lupin

country man ;]

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 706 postów

Napisano 05 kwiecień 2012 - 10:28

polece wam film s-f mojego dzieciństwa pt Enemy Mine. opowiada o dwoch rozbitkach(jeden to czlowiek drugi zaś Drac) którzy mimo wrogiego nastawienia muszą odrzucić bojowośc miedzy sobą i stać sie przyjaciółmin żeby przetrwać.
film nie zawiera zadnych super efektów specjalnych ale jest za to bardzo budujący i wzruszajacy
http://www.lastfm.pl/user/DavidTramp

Dołączona grafika

I LOVE Hanna-Barbera Cartoons

#28 marcinoo27

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 05 kwiecień 2012 - 16:10

Dżizas ludzie! dlaczego nikt nie przeżywa Igrzysk śmierci?? ;]]]]
Przecież ten film jest fantastyczny. Pobił nawet i to z nawiązką drugi hicior do którego był błędnie porównywany, chodzi oczywiście o Zmierzch,
i to w jak krótkim czasie, Igrzyskom wystarczyło niespełna 2 tygodnie, a to jeszcze nie koniec ;]

#29 Magdalena221

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 06 kwiecień 2012 - 13:00

Igrzyska śmierci są rewelacyjne. Film był świetny, bardzo mi się podobał :) Te igrzyska...arena, ktora była kontrolowana. Śmierć, która miała cieszyć widza a przecież była tragedią. Dobry film, poruszający problemy społeczne.

#30 Mrówa85

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 06 kwiecień 2012 - 22:51

Byłem i faworyt się sprawdził.:)
Od razu powiem, że część tych problem w podaje się prawie, że na tacy ale jak ktoś czytał książkę albo po prostu w trakcie filmu to już nie chce się wierzyć, że to z hollywoodu wyszło:P Zaczynam przez to wątpić w avengersów czy gniew tytanów. Też pójdę na nie ale jednak dobra fabuła plus efekty specjalne zazwyczaj wygrywa z tymi co mają tylko efekty. Ale poczekamy, zobaczymy i zjedziemy jak będzie trzeba.
Nie wietrzony mózg prowadzi do szaleństwa.

#31 Sunray

Guru

• HalfMod
  • 3272 postów

Napisano 06 kwiecień 2012 - 23:15

Mnie Igrzyska Śmierci trochę zawiodły; może nastawiałem się na coś innego, ale film okazał się przewidywalną i nielogiczną przygodówką. 5,5/10.
Dołączona grafika

#32 ola_88

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 536 postów

Napisano 14 kwiecień 2012 - 13:39

Mnie Igrzyska też trochę zawiodły, w porównaniu z książką (która podobała mi się bardzo) wypadł średnio, ma dobre momenty, ale jak dla mnie trochę za bardzo spłycili ogólny przekaz. Poszłam do kina ze znajomymi i wszyscy mieliśmy podobne odczucia.

#33 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 17 kwiecień 2012 - 22:25

Ja polecam "Inwazja: Bitwa o Los Angeles" - o inwazji obcych na ziemię. Mnie osobiście powalił na kolana. Świetnie zrealizowany, a poza tym daje obraz tego, co może się zdarzyć, gdyby coś takiego się zdarzyło. ddaje do myślenia :-)

#34 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 18 kwiecień 2012 - 16:58

Wyświetl postUżytkownik Sunray dnia 06 kwiecień 2012 - 23:15 napisał

Mnie Igrzyska Śmierci trochę zawiodły; może nastawiałem się na coś innego, ale film okazał się przewidywalną i nielogiczną przygodówką. 5,5/10.

Popieram w zupełności ;)

#35 RysiekZ

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 19 kwiecień 2012 - 14:36

To będzie bezbłędny film "Nazi's At the Center of the Earth" - http://www.filmyfant...-rowniez-z.html

#36 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 20 kwiecień 2012 - 01:22

wolę zobaczyć Iron Sky :)

#37 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 28 kwiecień 2012 - 22:24

Ja niedawno widziałem na hbo "Incepcję" i "Jestem numerem cztery". Jak najbardziej polecam. Fajne filmy

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#38 Jacek78

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 21 postów

Napisano 24 maj 2012 - 07:37

Wartymi uwagi filmami science-fiction może być cała seria Underworld jest wspaniała, chociaż ostatnia część torchę podupadła, ale tylko ciut. Następnie ciekawym filmem jest ekranizacja książki, Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000. Z ostatnich filmów tego typu oglądałem Johna Cartera, przyjemny film warty obejrzenia.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych