37 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 marzec 2012 - 16:36

A ktoś już widział Johna Cartera? Ja się wybieram,, czytałam bardzo pozytywne recenzję, że to klasyka klasyki gatunku. Film powstał na podstawie książki z 1912 roku na której wzorowali się później wszyscy, motywy stamtąd były wykorzystywane w Gwiezdnych Wojnach, Conanie, Avatarze i wielu innych, więc głupio nie znać.
Kasia R.
Napisano 15 marzec 2012 - 21:56
Ja widziałem Johna Cartera w 3D w ten weekend i uważam że warto. Świetne kino fantasy/sf, piękne widoki marsjańskie i nieziemskie efekty specjalne. Dla smakoszy tego rodzaju kina film pierwsza klasa. Polecam się wybrać, nie żałuję poświęconego czasu i pieniędzy, czekam na kolejną część bo historia Cartera ma ogromny potencjał.
Napisano 16 marzec 2012 - 09:29

Jakiś czas temu obejrzałem ,,Ukryty wymiar". Horror sf w kosmosie, o tyle dobry, że nie podaje od razu wszystkiego na tacy. Fabuła to standard: ekspedycja ratunkowa lecąca na statek, ale prowadzona nienagannie i z klimatem. Jak ktoś lubi tego typu motywy, to warto zerknąć.
Napisano 16 marzec 2012 - 09:50
O dzieki, musze zerknac, ciezko u mnie z s-f bo wiekszosc juz wytluklem
Chociaz sam nie wiem czy juz nie widzialem, tych filmow z motywem "ekspedycji" bylo mnostwo.
Chociaz sam nie wiem czy juz nie widzialem, tych filmow z motywem "ekspedycji" bylo mnostwo.
Użytkownik Huehuecoyotl edytował ten post 16 marzec 2012 - 09:52
Socjalizm - byle go..wno ale dla wszyskich po rowno !
UE = Socjalistyczny Związek Republik Europejskich - zwany rownież "eurokołchozem"
"sprawiedliwosc spoleczna" ma tyle wspolnego ze sprawiedliwoscia co krzeslo z krzeslem elektrycznym
Ignorowani użytkownicy: (inaczej "zacne grono" ludzi nie nadających się do dyskutowania na tym forum)
- piewcy chorej czerwonej ideologi którzy w dyskusji dopuszczają się kłamstwa i manipulacji --- > serwor, shogu, Kettger
- zwolennicy prymitywnej "dyskusji" w której min. obraża się użytkowników (inaczej tacy którzy nie posiadają podstawowej umiejętności dyskutowania w sposób cywilizowany) --- > Jeffin, Vesemirus, Wilk_LancaSter, ALAN06, Maszkowa
- Miłujący prawdę - pierwszy fanatyk, którego "wywodów" moja wrażliwość znieść już nie może
UE = Socjalistyczny Związek Republik Europejskich - zwany rownież "eurokołchozem"
"sprawiedliwosc spoleczna" ma tyle wspolnego ze sprawiedliwoscia co krzeslo z krzeslem elektrycznym
Ignorowani użytkownicy: (inaczej "zacne grono" ludzi nie nadających się do dyskutowania na tym forum)
- piewcy chorej czerwonej ideologi którzy w dyskusji dopuszczają się kłamstwa i manipulacji --- > serwor, shogu, Kettger
- zwolennicy prymitywnej "dyskusji" w której min. obraża się użytkowników (inaczej tacy którzy nie posiadają podstawowej umiejętności dyskutowania w sposób cywilizowany) --- > Jeffin, Vesemirus, Wilk_LancaSter, ALAN06, Maszkowa
- Miłujący prawdę - pierwszy fanatyk, którego "wywodów" moja wrażliwość znieść już nie może
Kasia R.
Napisano 05 kwiecień 2012 - 09:22
Zgadza się, ale bardzo przyjemne w odbiorze 
A widzieliście Igrzyska śmierci już? My byliśmy i oboje pod wrażeniem! Każdy miał jakieś swoje punkty zachwytu, ale oboje zgodziliśmy się, ze warto by to mieć na dvd, a nawet do kina się wybrać po raz drugi...
A naprawdę rzadko ogladamy cos dwa razy, bo tyle rzeczy do obejrzenia i przeczytania, że zawsze szkoda czasu na powroty do przeszłości
A taki telewizorek, jak Katniss miała w hotelu, to ja bym chciała
A widzieliście Igrzyska śmierci już? My byliśmy i oboje pod wrażeniem! Każdy miał jakieś swoje punkty zachwytu, ale oboje zgodziliśmy się, ze warto by to mieć na dvd, a nawet do kina się wybrać po raz drugi...
A naprawdę rzadko ogladamy cos dwa razy, bo tyle rzeczy do obejrzenia i przeczytania, że zawsze szkoda czasu na powroty do przeszłości
A taki telewizorek, jak Katniss miała w hotelu, to ja bym chciała
Cząstka tego wielkiego świata...
Napisano 05 kwiecień 2012 - 10:28
polece wam film s-f mojego dzieciństwa pt Enemy Mine. opowiada o dwoch rozbitkach(jeden to czlowiek drugi zaś Drac) którzy mimo wrogiego nastawienia muszą odrzucić bojowośc miedzy sobą i stać sie przyjaciółmin żeby przetrwać.
film nie zawiera zadnych super efektów specjalnych ale jest za to bardzo budujący i wzruszajacy
film nie zawiera zadnych super efektów specjalnych ale jest za to bardzo budujący i wzruszajacy
Napisano 05 kwiecień 2012 - 16:10
Dżizas ludzie! dlaczego nikt nie przeżywa Igrzysk śmierci?? ;]]]]
Przecież ten film jest fantastyczny. Pobił nawet i to z nawiązką drugi hicior do którego był błędnie porównywany, chodzi oczywiście o Zmierzch,
i to w jak krótkim czasie, Igrzyskom wystarczyło niespełna 2 tygodnie, a to jeszcze nie koniec ;]
Przecież ten film jest fantastyczny. Pobił nawet i to z nawiązką drugi hicior do którego był błędnie porównywany, chodzi oczywiście o Zmierzch,
i to w jak krótkim czasie, Igrzyskom wystarczyło niespełna 2 tygodnie, a to jeszcze nie koniec ;]
Napisano 06 kwiecień 2012 - 22:51
Byłem i faworyt się sprawdził.
Od razu powiem, że część tych problem w podaje się prawie, że na tacy ale jak ktoś czytał książkę albo po prostu w trakcie filmu to już nie chce się wierzyć, że to z hollywoodu wyszło:P Zaczynam przez to wątpić w avengersów czy gniew tytanów. Też pójdę na nie ale jednak dobra fabuła plus efekty specjalne zazwyczaj wygrywa z tymi co mają tylko efekty. Ale poczekamy, zobaczymy i zjedziemy jak będzie trzeba.
Od razu powiem, że część tych problem w podaje się prawie, że na tacy ale jak ktoś czytał książkę albo po prostu w trakcie filmu to już nie chce się wierzyć, że to z hollywoodu wyszło:P Zaczynam przez to wątpić w avengersów czy gniew tytanów. Też pójdę na nie ale jednak dobra fabuła plus efekty specjalne zazwyczaj wygrywa z tymi co mają tylko efekty. Ale poczekamy, zobaczymy i zjedziemy jak będzie trzeba.
Nie wietrzony mózg prowadzi do szaleństwa.
Napisano 19 kwiecień 2012 - 14:36
To będzie bezbłędny film "Nazi's At the Center of the Earth" - http://www.filmyfant...-rowniez-z.html
Kasia R.
Napisano 24 maj 2012 - 07:37
Wartymi uwagi filmami science-fiction może być cała seria Underworld jest wspaniała, chociaż ostatnia część torchę podupadła, ale tylko ciut. Następnie ciekawym filmem jest ekranizacja książki, Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000. Z ostatnich filmów tego typu oglądałem Johna Cartera, przyjemny film warty obejrzenia.
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych