Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Filmweb

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hakame

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 95 postów

Napisano 04 styczeń 2012 - 18:58

Witam, co sadzicie o tej stronie? kierujecie sie nia przy wyborze filmu do obejrzenia? ;-) Wg. mnie jest to smieszna strona na ktorej 90% uzytkownikow to gorace nastki glosujace na smiesznego Deppa i jego smieszne filmy.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Dork

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 703 postów

Napisano 04 styczeń 2012 - 19:04

Jak dla mnie ta stronka jest całkiem pożyteczna jeśli chodzi o wyszukiwanie interesujących filmów. Fakt, faktem, że duża część ludzi którzy tam wypisują i głosują robi to znacznie poniżej poziomu, ale w gruncie rzeczy oceny wypadają w końcowym rozrachunku całkiem obiektywnie (poza niektórymi wyjątkami). :)
"Lizusostwa nienawidzę, swych poglądów się nie wstydzę i z autorytetów szydzę, bo w ogóle jestem cham."

"Rozpęta się taka walka o pokój, że kamień na kamieniu nie zostanie!" Radio Erewań
"Musi być im ciężko... Tym, którzy wzięli autorytet za prawdę, a nie prawdę za autorytet" G. Marssey
"Są kłamstwa, ohydne kłamstwa i statystyka" B. Disraeli
"Przechodniu, nie płacz nad moją śmiercią. Gdybym żył, ty byłbyś martwy." Napis na grobie Robespierre'a.

"Skoro zmarli nie zmartwychwstają, to jedzmy i pijmy, bo jutro pomrzemy." 1Kor 15,32

#3 *Madzia*

Neurotyczna sadystka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1321 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 01:16

Wyświetl postUżytkownik Hakame dnia 04 styczeń 2012 - 18:58 napisał

Witam, co sadzicie o tej stronie? kierujecie sie nia przy wyborze filmu do obejrzenia? ;-) Wg. mnie jest to smieszna strona na ktorej 90% uzytkownikow to gorace nastki glosujace na smiesznego Deppa i jego smieszne filmy.

No faktycznie, z tym Deppem to już przesada :P Jednak niektóre opinie użytkowników się przydają :)

"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ry­zyko­wać, aby spełniać swo­je marze­nia. I sta­rają się ro­bić to jak najlepiej. "

Paulo Coelho

#4 Śmierć91

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 234 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 01:44

Strona jest w porządku, często tam wyszukuje filmy, ale fakt niektóre filmy mają zaniżone oceny, przez idiotów, którzy dają 1/10.

#5 Sunray

Guru

• HalfMod
  • 3272 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 11:30

Wyświetl postUżytkownik Śmierć91 dnia 06 styczeń 2012 - 01:44 napisał

Strona jest w porządku, często tam wyszukuje filmy, ale fakt niektóre filmy mają zaniżone oceny, przez idiotów, którzy dają 1/10.
Zgadzam się z powyższym.
Lubię poczytać komentarze o filmach i serialach, ale nie uważam ocen za miarodajne, podchodzę do tego z dystansem. Zbyt wielu ludziom brakuje powagi.
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 11:51

Filmweb do dobra kopalnia wiedzy o filmach. Jeśli chodzi o recenzje i opinie to już lepiej wejść na imdb (choć i to to nie ideał)

#7 tweetasek

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 18:23

Zawsze jak chcę się czegoś dowiedzieć o danym filmie to korzystam z tej właśnie stronki. Lubię czytać recenzje, mimo że nie zawsze do mnie przemawiają. Natomiast opinie użytkowników przeglądam wybiórczo. Aczkolwiek jak widzę, że film ma jakieś 95% negatywnych opinii to go nie oglądam, bo pewnie będzie gniot :)

Bdanaia na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakały,źe nie ma znczeania, w jaikiej kleojności napsziemy lietry wenąwtrz wryazu, blye tlkyo pirwesza i otstaina lreita błyy na soiwch mijsecach. Rtszea mżoe być dolnwoie poszamiena, a mmio to bedzięmy w stniae pczyrzetać tkest bez wikszęego prleombu. Diezje się tak dlteago,że nie cztaymy kżdaej z lteir odelndziie,ale wrayz jkao cłoaść;)

#8 Dziubek_1

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 104 postów

Napisano 10 styczeń 2012 - 23:07

już dawno przerzuciłem się na FDB.
program odchudzający - Możesz zrzucić zbędne kilogramy, poprawić cerę. Możesz wyglądać lepiej i lepiej się czuć.

#9 Mayte

AlienumMundi

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1006 postów

Napisano 14 styczeń 2012 - 21:02

z filmwebu korzystam gdy szukam informacji, recenzji i fotosów z filmu. Bardzo się przydaje w takim wypadku, co do ocen cóż różnie z nimi jest, często zawyżone nie raz zaniżone. Ale na tego typu portalach nigdy nie będzie super dobrze i pięknie. Dlatego uważam filmweb za bardzo przydatny portal.
Nie którzy używają słów, by ukryć własne myśli Volter
Ten, kto się boi, jest niewolnikiem. Seneka

Bo demokracja nie oznacza wolności tylko coś co jest namiastką jej, ponieważ i tak władza robi to co im się podoba. A ludzie nie patrząc na nic i tak wybiorą tych samych szczekaczy.

Najprawdopodobniej najlepszy program partnerski w internecie
Otrzymaj bonus do 1000 PLN ze swojego serwisu i Zarabiaj na swojej stronie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Każdy mój post jest tylko moim osobistym strzępkiem odczuć i wrażeń.

Mój blog: http://alienummundi.wordpress.com/

#10 KilerCFC

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 617 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 19:21

Wyświetl postUżytkownik Mayte dnia 14 styczeń 2012 - 21:02 napisał

z filmwebu korzystam gdy szukam informacji, recenzji i fotosów z filmu. Bardzo się przydaje w takim wypadku, co do ocen cóż różnie z nimi jest, często zawyżone nie raz zaniżone. Ale na tego typu portalach nigdy nie będzie super dobrze i pięknie. Dlatego uważam filmweb za bardzo przydatny portal.

Ale dlatego nie obiektywne są bo każdy człowiek ma inny gust. A im więcej osób głosujących jest na dany film tym ta obiektywność wypada lepiej. Ja jednak polecam tą stronę i kieruję się ja w wyborze filmu. Przeraża mnie też ocena filmów z lat 50',60',70' gdzie zajmują ponad połowę top100, a nie są warte oglądania, ale teraz ocena i wymagania co do idealnego filmu wzrosły np. z wyjściem "Zielona Mila", który jest najlepszym filmem dla wszystkich. Uderza do głowy i przedstawia to co najlepsze.

Ps. http://www.filmweb.pl/user/Kiler91 zapraszać jak chcecie, łatwiej będzie zrobić porównanie filmu. Im więcej masz zaufanych osób tym łatwiej dowiedzieć się więcej o tym filmie. A od kogo brać średnią zaufaną jak nie od znajomych?!
Dołączona grafika

#11 03sylwia11

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 06 kwiecień 2012 - 15:29

jak dla mnie Filmweb jest stroną bardzo ciekawą. Mozna tam znaleść informacje o wszystkich filmach (jeszcze nie trafiłam na taki, którego by tam nie było):)
A co do ocen, to faktycznie, nie mozna za bardzo kierować się tym co tam jest, bo wiadomo- każdy gust jest inny;) Ja przy wyborze filmu zazwyczaj kieruje się zwiastunami i opiniami ludzi, których znam;)

#12 rainbowme

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 19 postów

Napisano 06 kwiecień 2012 - 15:49

Ja używam tej strony głównie do ustalenia "kim jest ten aktor/ta aktorka", którą widziałam w jakimś filmie, którą kojarzę, albo zastanawiam się gdzie już ją widziałam...
No i mam gotową listę tytułów filmów, w których grają moi ulubieńcy :)

#13 Addam...

Chadzam sam, bez stada. Tak lubie, to mi odpowiada.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6573 postów

Napisano 08 kwiecień 2012 - 23:39

Strona bardzo dobra. Wręcz rewelacyjna.
Pod warunkiem, że używana z głową ;)

Trzeba pooceniać swoje filmy, poprzeglądać komentarze użytkowników, liste filmów przez nich ocenianych i poznajdować ludzi o podobnym guście. Do "znajomych" nie dodawać rzeczywistych koleżków, bo od tego są fejsbuki itp, ale ludzi właśnie o podobnym guście. I tyle. Można tak odnaleść setki filmów, które bardzo nam się spodobają.
"Gdy tyranem jest anonimowa ustawa, człowiek nowoczesny czuje się wolny.."
Nicolas Davila

"Gdy intelektualista napotka zwierzę, które stale chodzi w kółko, to ma problem, aż do momentu, kiedy nazwie je "cyklopedykiem". Od tej pory na pytanie: "Dlaczego to zwierzę chodzi w kółko?" odpowiada: "Bo to jest cyklopedyk!" i uważa sprawę za załatwioną"
Stanisław Lem

Ostatnio w głowie najczęściej brzęczy mi: Turbo - "Noc już woła"

#14 Hitmaniak17

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 394 postów

Napisano 14 kwiecień 2012 - 22:08

Na pewno nie ma się co kierować w 100% ocenami/komentarzami na temat filmów bo często okazuje się że film czy serial jest całkiem całkiem.
Zarabianie w internecie jest możliwe na poniższych stronach znajdziesz dowody wypłat:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#15 proxy92

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 770 postów

Napisano 14 kwiecień 2012 - 22:41

Ta strona służy mi głównie do tego aby sprawdzić o czym jest film;]
"Wszyscy ludzie, którzy naprawdę wierzą w siebie, znajdują się w domach wariatów."

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#16 matrioszka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 103 postów

Napisano 14 maj 2012 - 21:04

Bardzo dobra strona. Dzięki niej odnalazłam mnóstwo rewelacyjnych filmów. Podoba mi się zwłaszcza aplikacja, która pokazuje, kiedy w telewizji będę mogła obejrzeć filmy, którymi jestem zainteresowana. Z rekomendacji już raczej nie korzystam, bo już mam na liście do obejrzenia ponad 1000 pozycji, starczy mi na długo. ;)
W czyichże rękach byłem manekinem
dotychczas, jeźli kiedy nim mam zostać?
Czyli myśl czyja, gdy znaczy się czynem,
nie może wolą tegoż dziełu sprostać,
i mam się, jąwszy czyn, spłonić rubinem
wstydu, żem wziął na się cudzą postać?
Czyliż tak wszyscy cudzym kształtem żyją,
że już nie wierzą w nic, co w sobie kryją.
Może w nich nie ma nic i mówią przeto,
o ilem im podobny, że to mnie zaletą?

http://www.youtube.com/watch?v=yarJtCIjNLM

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#17 szawi69

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 178 postów

Napisano 22 maj 2012 - 22:42

jak wiele stron tematycznych, bylo fajnie zanim zdobyl popularnosc i rzucily sie do klawiatur gimbusy. na pewno warto zaznaczyc walor informacyjny i ogolna ocene. komentarze do filmow w duzej mierze to kpina. ale tak, w jakis sposob sie sugeruje i sprawdzam - by byc uczciwym przyznaje.
Bóg nie zdejmuje ciężarów,
wzmacnia tylko plecy.
— Franz Grillparzer

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych