Filmweb
Kasia R.
Napisano 04 styczeń 2012 - 19:04
"Rozpęta się taka walka o pokój, że kamień na kamieniu nie zostanie!" Radio Erewań
"Musi być im ciężko... Tym, którzy wzięli autorytet za prawdę, a nie prawdę za autorytet" G. Marssey
"Są kłamstwa, ohydne kłamstwa i statystyka" B. Disraeli
"Przechodniu, nie płacz nad moją śmiercią. Gdybym żył, ty byłbyś martwy." Napis na grobie Robespierre'a.
"Skoro zmarli nie zmartwychwstają, to jedzmy i pijmy, bo jutro pomrzemy." 1Kor 15,32
Napisano 06 styczeń 2012 - 01:16

Użytkownik Hakame dnia 04 styczeń 2012 - 18:58 napisał
No faktycznie, z tym Deppem to już przesada
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej. "
Paulo Coelho
Napisano 06 styczeń 2012 - 11:30
Użytkownik Śmierć91 dnia 06 styczeń 2012 - 01:44 napisał
Lubię poczytać komentarze o filmach i serialach, ale nie uważam ocen za miarodajne, podchodzę do tego z dystansem. Zbyt wielu ludziom brakuje powagi.
Kasia R.
Napisano 06 styczeń 2012 - 11:51
Napisano 06 styczeń 2012 - 18:23
Bdanaia na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakały,źe nie ma znczeania, w jaikiej kleojności napsziemy lietry wenąwtrz wryazu, blye tlkyo pirwesza i otstaina lreita błyy na soiwch mijsecach. Rtszea mżoe być dolnwoie poszamiena, a mmio to bedzięmy w stniae pczyrzetać tkest bez wikszęego prleombu. Diezje się tak dlteago,że nie cztaymy kżdaej z lteir odelndziie,ale wrayz jkao cłoaść;)
Napisano 10 styczeń 2012 - 23:07
Napisano 14 styczeń 2012 - 21:02
Ten, kto się boi, jest niewolnikiem. Seneka
Bo demokracja nie oznacza wolności tylko coś co jest namiastką jej, ponieważ i tak władza robi to co im się podoba. A ludzie nie patrząc na nic i tak wybiorą tych samych szczekaczy.
Najprawdopodobniej najlepszy program partnerski w internecie
Otrzymaj bonus do 1000 PLN ze swojego serwisu i Zarabiaj na swojej stronie
Każdy mój post jest tylko moim osobistym strzępkiem odczuć i wrażeń.
Mój blog: http://alienummundi.wordpress.com/
Napisano 15 styczeń 2012 - 19:21
Użytkownik Mayte dnia 14 styczeń 2012 - 21:02 napisał
Ale dlatego nie obiektywne są bo każdy człowiek ma inny gust. A im więcej osób głosujących jest na dany film tym ta obiektywność wypada lepiej. Ja jednak polecam tą stronę i kieruję się ja w wyborze filmu. Przeraża mnie też ocena filmów z lat 50',60',70' gdzie zajmują ponad połowę top100, a nie są warte oglądania, ale teraz ocena i wymagania co do idealnego filmu wzrosły np. z wyjściem "Zielona Mila", który jest najlepszym filmem dla wszystkich. Uderza do głowy i przedstawia to co najlepsze.
Ps. http://www.filmweb.pl/user/Kiler91 zapraszać jak chcecie, łatwiej będzie zrobić porównanie filmu. Im więcej masz zaufanych osób tym łatwiej dowiedzieć się więcej o tym filmie. A od kogo brać średnią zaufaną jak nie od znajomych?!
Napisano 06 kwiecień 2012 - 15:29
A co do ocen, to faktycznie, nie mozna za bardzo kierować się tym co tam jest, bo wiadomo- każdy gust jest inny;) Ja przy wyborze filmu zazwyczaj kieruje się zwiastunami i opiniami ludzi, których znam;)
Napisano 08 kwiecień 2012 - 23:39
Pod warunkiem, że używana z głową
Trzeba pooceniać swoje filmy, poprzeglądać komentarze użytkowników, liste filmów przez nich ocenianych i poznajdować ludzi o podobnym guście. Do "znajomych" nie dodawać rzeczywistych koleżków, bo od tego są fejsbuki itp, ale ludzi właśnie o podobnym guście. I tyle. Można tak odnaleść setki filmów, które bardzo nam się spodobają.
Nicolas Davila
"Gdy intelektualista napotka zwierzę, które stale chodzi w kółko, to ma problem, aż do momentu, kiedy nazwie je "cyklopedykiem". Od tej pory na pytanie: "Dlaczego to zwierzę chodzi w kółko?" odpowiada: "Bo to jest cyklopedyk!" i uważa sprawę za załatwioną"
Stanisław Lem
Ostatnio w głowie najczęściej brzęczy mi: Turbo - "Noc już woła"
Napisano 14 maj 2012 - 21:04
dotychczas, jeźli kiedy nim mam zostać?
Czyli myśl czyja, gdy znaczy się czynem,
nie może wolą tegoż dziełu sprostać,
i mam się, jąwszy czyn, spłonić rubinem
wstydu, żem wziął na się cudzą postać?
Czyliż tak wszyscy cudzym kształtem żyją,
że już nie wierzą w nic, co w sobie kryją.
Może w nich nie ma nic i mówią przeto,
o ilem im podobny, że to mnie zaletą?”
http://www.youtube.com/watch?v=yarJtCIjNLM
Kasia R.
Napisano 22 maj 2012 - 22:42
wzmacnia tylko plecy.
— Franz Grillparzer
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych