Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Jakie mp4 + słuchawki ?

odtwarzać mp4

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Andorra_Monroe

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 14:30

Siema, mam prośbę. Od dłuższego czasu czaję się z kupnem odtwarzacza ponieważ słuchanie z telefonu zaczyna już mnie denerwować. Były święta, jest trochę kasy, rodzice powiedzieli ze jeśli chcę to mogą się jeszcze dołożyć więc pozostaje mi teraz tylko wybór. No ale właśnie nie wiem jeszcze między czym mam wybrać, nie orientuję się za bardzo w temacie. Pomożecie?
Moje osobiste wymagania ( xD ) :
- minimum 2gb pamięci (lepiej wiecej)
- bez dotykowego wyświetlacza (dobrze żeby panel tez nie był dotykowy)
- najlepiej bez żadnych "udziwnień" w stylu aparat/kamera, gry itd. (i tak nie będę z tego korzystać)
- cena do 200 zł

No i jeszcze prosiłabym o pomoc przy słuchawkach. Jakie kupić?
- Do 100 zł (ewentualne małe wykroczenie poza tą cenę)

Z góry wielkie ARIGATO!
Yes, my Lord .

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 14:52

Czyli masz łącznie 300 zł.
Sam od 1.5 roku jestem szczęśliwym posiadaczem iriver SPINN (http://www.3kropki.p...er_spin_4gb.php) przez ten czas nie miałem z nim ani jednego najmniejszego problemu, ze słuchawkami także. Nie pozostaje mi więc nic innego, jak polecić. Kupisz i będziesz miała spokój na długi, długi czas.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#3 Andorra_Monroe

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 15:15

moze i dobry, ale nie lubię dotykowców.. Nie potrafię się do nich przekonać, wolę klasyczne przyciski. Ale jeszcze się zastanowię ; 3
Yes, my Lord .

#4 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 16:07

Masz do wyboru - albo paluchami przełączasz się pomiędzy utworami, albo pokrętełkiem. ;P
O wiele lepiej i łatwiej tym drugim. :)

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#5 Andorra_Monroe

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 16:44

no tak.. ale cena..
Yes, my Lord .

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 sepultura

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 145 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 13:21

Jeżeli chodzi o słuchawki to oczywiście najlepsze są te z firmy Sennheiser, co do mp4 to dobry i w przystępnej cenie masz tutaj: http://magicznaplane...239&prod=103645 ma 4 GB pamięci i na pewno jest wygodniejszy niż telefon ;)

#7 Dekadentyzm21

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 206 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 06:44

Moim zdaniem sama idea "mp4"(nie wiem kto wymyslił tak durną nazwe dla tego typu urządzeń) jest udziwnieniem. Pomyśl realnie ,ile razy będziesz ogładała jakiś film na przenośnym odtwarzaczu? Czy to wgl. ma sens? Czy to jest komfotowe? Lepiej skupić się na jakości dzwięku samej muzyki oraz czasowi pracy na baterii niż niepotrzebnych bajerach. Jestem,audiofilem i dosyć surowo wszystko oceniam ale nawet obiektywnie to co kolega podaj wyżej to jakiś szajs. Bierz iriver'a t9 .Jest mały ,zgrabny ,ładny i do tego gra bardzo dobrze jak na taki sprzęt. Ja bym kupił t60 ,model z tej samej firmy ,kultowy wręcz ,słynie z tego że gra bosko no i co jest np dla mnie ważne ma wymienną baterię. Ale podejżewam ze tobie jako kobiecie bardziej podpasuje ten pierwszy. Obydwa kupisz w cenie około 200 zł. A i najważniejsze ,nawet najlepsze mp3 nie zagra dobrze bez dobrych słuchawek ,polecam akg k313 ,bardzo dobry stosuenk jakości do ceny ,mam dokładnie te ,kupiłem z allegro za 5 dych. Warto zainwestować trochę wiecej kasy i mieć pewność ,że sprzet Cię nie zawiedzie i ,że bedziesz na 100% zadowolona. Ten zestaw służyłby Ci przez długie lata a jakieś gówniane mp4 nawet za 200zl moze uszkodzic sie po roku i co wtedy?

Użytkownik Dekadentyzm21 edytował ten post 06 styczeń 2012 - 06:45

autovidol dobry jest ,pij go stary nie bój się ,ch.. ,że nie ma alkoholu napij sie autovidolu

#8 Jan Walczak

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 68 postów

Napisano 14 marzec 2012 - 11:47

mp4 powstało ze względu na optymalizację i miniaturyzację urządzeń - w jednym urządzeniu można mieć wiele funkcji.
Słuchawki załączane do zestawów bardzo często są średniej jakości - to stara prawda. Wiec warto zainwestować w jakieś. Kwestia preferencji czy nauszne, czy douszne, ale w granicach 100zł można bardzo fajne słochawki kupić.
Do 200zł można kupić iBox STORM. Ma bardzo dobre parametry a jest przy tym stosunkowo tani.
Ja wyznaję zasadę, ze nie ma co przepłacać i płacić więcej pieniędzy za samą tylko markę. Często tak jest, ze w jednej "chińskiej" fabryce wszystko jest produkowane.
Coca cola i Cola - w smaku to samo. Cena coli dwa razy mniejsza. Płacimy za markę, za to że mamy oryginalne i zaspokajamy swój prestiż.
Ponieważ szanuję dobro społeczne i spokój publiczny, nie wyrwę tych drzwi, aby rozprawić się z panem.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#9 jordache

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 21 marzec 2012 - 13:37

Mp4 to polecam bardzo Sony NWZ 16GB. Jestem z niego bardzo zadowolony.
Z słuchawkami to mam takie, których używam do kompa iBox HPI 80, ale bardzo dobrze słucha się na nich muzyki.
Lubie je bo są małe i nie zakrywają całego ucha, no i dałem za nie coś 3 dyszki - także super!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych