Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Anoreksja

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 darklightalice

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 27 grudzień 2011 - 22:04

Witam.
Mam 16 lat i jestem dziewczyną. Ważę 48 kilogramów przy wzroście 168 cm.
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że zupełnie nie jestem głodna. Jem mało, głównie jedną kanapkę na śniadanie, w szkole oddaję jedzenie innym, a po południu ograniczam się do małego obiadu i owocu na kolację. Robię to tylko ze względu na rodziców, ponieważ sama nie odczuwam potrzeby jedzenia.
Moi rodzice zauważyli, że coś się dzieje złego. Zaraz po każdym posiłku idę do łazienki, ale nie zwracam jedzenia, po prostu mam takie dziwne potrzeby. Jednak przechodząc obok lustra zawsze się zatrzymuję i patrzę na siebie w sposób 'co by tu odchudzić'. Widzę grube uda, ramiona... po każdym takim przeglądzie jeszcze bardziej mam obsesję na punkcje jedzenia. Inni mówią mi 'jaka jesteś chuda!', ale ja tego nie widzę. Ciągle patrzę na otyłe miejsca, które doprowadzają mnie do szału.
Nie rozumiem tego zupełnie, ponieważ jest jeszcze jedna rzecz - potrafię nic nie jeść przez kilka dni, aż przyjdzie moment, w którym rzucę się na słodycze i zjem całą paczkę chipsów lub czekolady. Nie umiem tego wytłumaczyć rodzicom, którzy bardzo się na mnie złoszczą przez moje zachowanie w stosunku do jedzenia.
Czy ja mam anoreksję? Nie mam pojęcia jak to wszystko traktować... A co zrobić, jeżeli podejrzenie owej choroby wystąpi?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Dziubek_1

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 104 postów

Napisano 28 grudzień 2011 - 15:09

Idź do lekarza... najłatwiej i najpewniej. Z anoreksją jak z każdą chorobą- im wcześniej wykryta i leczona tym szybszy powrót do normalności...
program odchudzający - Możesz zrzucić zbędne kilogramy, poprawić cerę. Możesz wyglądać lepiej i lepiej się czuć.

#3 Gabryjel

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 28 postów

Napisano 28 grudzień 2011 - 20:45

Z anoreksji nie da się naprawdę powrócić do normalności. Z żadnych zaburzeń odżywiania, to nigdy nie zostawia w spokoju i w każdej chwili może powrócić. Dlatego ratuj się, jak możesz najszybciej. Jeśli sama widzisz, że coś jest nie tak, to pracuj nad sobą i nie daj się temu zakorzenić.
„- O-o-o-o! Niezrównoważenie psychiczne to moje marzenie! - i ośmielę się na szczerość - w marzeniach jestem wariatem! O, nie wiecie, panowie, co to takiego bezsenność marzeń... i stan zapalny marzeń przy bezsenności...”

#4 rwtryb

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 602 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 11:09

nie da się z tym wygrać samemu udaj się do specjalisty, najlepiej do lekarza :) jeżeli nie wiesz od jakiego zacząć zacznij od lekarza rodzinnego. Znalazłem Tobie artykuł http://kuracjeodchud...a-zyciowa-cz-1/ mówiący o tym dlaczego warto jeść i dlaczego jest to takie ważne, a jak to wyglądało :)

recenzje kamer , recenzje aparatów zapraszam :)

jak masz pytania, pisz na priva, nie zawsze odwiedzam wątki 2 razy, ale zawsze staram się pomóc

#5 morrigan17

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 07 luty 2012 - 22:08

Uważam , że powinnaś iść do psychologa lub psychiatry, Ponieważ Twój problem zaczyna się w głowie , nie w Twoim ciele.
Miałam kiedyś podobnie , że mi się jeść nie chciało , ale po pewnym czasie przeszło ;) Może za dużo stresu ? Albo po prostu brak apetytu. 'Przejedzenie' którego tak na prawde nie ma , może też być spowodowane po przebytej chorobie np. grypa.
Na razie się nie przejmuj. Będzie okej, jeśli spróbujesz :)
Pozdrawiam

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 malinuska18

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 09 maj 2012 - 15:41

http://niepospolitas...szy-i-ciaa.html - wywiad z dr Marią Kiryło na temat anoreksji, jej przyczyn, objawów i leczenia

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych