moniquemonique.... faktycznie masz racje. To jest wrecz przerazajace, jak cos takiego w ogole mozna pokazywac. Pozostawie to bez komentarza.
Sztuka współczesna- odczucia
Rozpoczęty przez Toola, 08 gru 2011 23:00
26 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 16 grudzień 2011 - 19:44
Nie mogę tego pojąć jak można nazywać sztuką zdjęcia wygłodzonych zwierząt?Ten temat bardzo mnie dotyka,ponieważ kocham zwierzęta.Jest to tak przerażający widok,smutny przede wszystkim.Trzeba o tym mówić,nawet trzeba pokazywać zdjęcia,aby człowiek dowiedział się jakie zło dzieje się na świecie.Ale nie nazywajmy tego sztuką.
marketing szeptany-http://www.mistrzowieszeptow.pl/
Napisano 17 grudzień 2011 - 21:39

To nie tylko zdjęcia, ten pies umierał na oczach "miłośników" sztuki, którzy napawali się cierpieniem biednego zwierzęcia. Uwierzycie, że nikt nie zareagował?
Nie wiem dokąd ten świat zmierza, ale ludzie coraz częściej zachowują się gorzej niż zwierzęta.
Nie wiem dokąd ten świat zmierza, ale ludzie coraz częściej zachowują się gorzej niż zwierzęta.
marketing szeptany - http://www.mistrzowieszeptow.pl/
Napisano 19 grudzień 2011 - 10:23
Użytkownik oli21 dnia 16 grudzień 2011 - 19:44 napisał
Nie mogę tego pojąć jak można nazywać sztuką zdjęcia wygłodzonych zwierząt?Ten temat bardzo mnie dotyka,ponieważ kocham zwierzęta.Jest to tak przerażający widok,smutny przede wszystkim.Trzeba o tym mówić,nawet trzeba pokazywać zdjęcia,aby człowiek dowiedział się jakie zło dzieje się na świecie.Ale nie nazywajmy tego sztuką.
Dokładnie tak jak silencio napisał. To nie zdjęcia. To tzw. instalacja. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że organizatorzy i "koneserzy" sztuki, poprosili o zrobienie tego ponownie na kolejnym biennale. Faktycznie nikt nie zareagował a pies skonał na oczach ludzi... chociaż teraz sprawa jest rozdmuchana medialnie wiec jest szansa, że kolejnego razu NIE BĘDZIE, a przynajmniej mam nadzieje psem się ktoś zajmie...
Niestety tak to jest teraz, że żeby być znanym i drogim artystą, nie trzeba wykazać się talentem wystarczy zrobić dobry skandal, pokazać drastyczne ceny...
Ja na uczelni mam wykładowce który absolutnie jest zachłyśnięty tym całym nurtem, tą nowością i robieniem kiczu.... bo dla mnie to jest kicz i jakaś tragedia...
Teraz prawdziwy talent plastyczny czy jakiś zmysł jest niedoceniany.
Napisano 22 grudzień 2011 - 02:41
Apropo właśnie , w jakiś dziedzinach sztuka dzisiejsza ma się najlepiej. Literatura , ale nie ta o wysokich szpilkach bridzet spirs , czy zakrawające o idiotyzm wypociny Masłowskiej. Oczywiście w każdym gatunku wyłowimy perełkę ( jak chociażby Murakami , bardzo polecam właściwie wszystkie książki!) , ale w jaki gatunek ma się dobrze jak nigdy , nie poddaje się , trzyma poziom i nieźle się rozwija ? Otóż fantasy ( no i pochodne , jak sf, cyberpunk) to wykluczenie tego gatunku , odosobnienie , płynięcie zupełnie innym nurtem ochroniło go i wyniosło na szerokie , przejrzyste wody. Wystarczy spojrzeć chociażby na nasze podwórko , Piekara , Sapkowski , Pilipiuk - wspaniali twórcy ! Jak i zresztą wielu innych , także młodych. A jak tam u innych gatunków ?no właśnie....albo ( co prawda chwalebne) wyjątki , albo same -pożalsię- Meyery , Masłowskie itd.
"Jeśli tylko odrzucimy zasadę, że państwo nie powinno ingerować w żadnym przypadku dotyczącym trybu życia jednostki, skończymy na kontrolowaniu i ograniczaniu tego drugiego w najdrobniejszych szczegółach."
Kasia R.
Napisano 17 luty 2012 - 14:12
witam, mam nadzieje ze ktos mi tu pomoze, bo widze, ze znacie sie na sztuce wspolczesnej. mam na studiach seminarium na temat "wartosci wychowawcze nowej sztuki" i musze do nastepnych zajec wymyslec temat pracy licencjackiej, ktora bede pisac. Doradzcie mi cos albo chociaz podajcie literature, ktora by mi wyjasnila co nieco
pozdrawiam
Kasia R.
Napisano 11 marzec 2012 - 01:51
Użytkownik La'lahiel dnia 09 grudzień 2011 - 20:43 napisał
Ostatni wielcy artyści XXIw. , tacy jako Beksiński , Rothko , poumierali
Uważasz Rothko za wielkiego artystę....???!
klękajcie narody......... bez obrazy.
Znęcanie się nad zwierzętami to nie jest żadna sztuka tylko przestępstwo. Kropka.
,, Były psy, u których Pawłowowi w żaden sposób nie udało się wywołać odruchów
warunkowych – chwała pojęciu wolności”
Jan Cybis "notatki malarskie"

warunkowych – chwała pojęciu wolności”
Jan Cybis "notatki malarskie"

Dodaj odpowiedź

Ostatnie frazy z tematu
- sztuka współczesna forum
- malarstwo wspolczesne chomikuj
- W oczekiwaniu na bociany
- w oczekiwaniu na spotkanie waclaw jagielski
- twórczość wacława jagielskiego