Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Laptop + telewizor + hdmi = problem

Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 AburNox

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 125 postów

Napisano 03 grudzień 2011 - 17:11

Witam, otóż mam taki problem. Mam laptopa ASUS K70IO, nVidia geforce GT 120m CUDA 1gb. Podłączyłem laptopa pod telewizor (samsung plazma, model chyba nieistotny) i kiedy podłączyłem wyskoczył mi komunikat czy chce współdzielic ekran (klonowanie ekranu) czy wyświetlać tylko na zewnętrznym (plaźmie). Nierozważnie zaznaczyłem tę drugą opcję i mój problem polega na tym, że po przełączeniu na HDMI otrzymuję komunikat tryb niedostępny. Złącze działa, kabel też bo robiłem dokładnie to samo na innym laptopie, też ASUSie podobnym modelu i wszystko działa ale wyświetla tylko przy klonowaniu obrazu. Mój laptop był już podłączany pod inny telewizor przez HDMI i też działało. Genralnie problemem jest to, że gdy podłączam mój ekran jest czarny i nie jestem w stanie zmienić na klonowanie ekranów. Klawisz "FN" + F8 (u mnie odpowiada za przełączanie między ekranami nie pomaga). A nie mogę dotrzeć do tej opcji nie mając podłączonego żadnego ekranu a jak już takowy podłącze to wtedy nic nie widzę ;p. Uprzejmie proszę o pomoc, dziękuję i pozdrawiam. System operacyjny - Windows Vista.

Jak wejde w panel sterowania nVidia, opcje wielu monitorów i zrobie print screena (bo nie widze nic gdyż ekran jest czarny) to mam to:

Dołączona grafika

Teraz tylko pozostaje pytanie, jak zaznaczyć wyświetlacz laptopa nic nie widząc ;p

Użytkownik AburNox edytował ten post 03 grudzień 2011 - 22:15

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych