Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Ból kolana 10 lat po urazie? (Temat zatwierdzony przez specjalistę)

Ból kolana

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Justysiunia

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 21:49

Witam. mój problem polega na tym ze około 10 lat temu miałam zbite kolano, zebrała mi sie w nim woda, ktora została sciagnieta i wiecej nie wrociła, ale mysle ze to tez zasluga srodkow homeopatycznych, ktore przepisala mi doktor na rehabilitacji ( noge mialam w szynie, nastepnie 6 tyg w gipsie- podobno niepotrzebnie). rehabilitacja trwala jakies 2 miesiace- po 3 razy w tyg - bylo to pole magnetyczne i laser. Noga została wyleczona. po jakims czasie zauwazyłam ze jak robie np przysiad to strzyka mi to kolano i czasem odczuwalam niewielki ból. od kilku dni kolano zaczeło bolec mocniej, najczesciej jak kucam... nie moge oprzec sie na nim.

co robić? pomogą tu jakies cwiczenia, czy konieczna bedzie wizyta u lekarza?

Użytkownik Justysiunia edytował ten post 02 listopad 2011 - 21:49

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 syrcia Odpowiedź specjalisty

Lekarz - specjalista

• Specjalista
  • 139 postów

Napisano 05 listopad 2011 - 22:19

Ból występujący po tylu latach od urazu raczej nie jest związany z pierwotnym problemem. W obecnej sytuacji wskazana byłaby wizyta u ortopedy, który określi zakres ruchu kończyny i ustali lokalizację, charakter i umiejscowienie bólu. W zależności od ustalonego rozpoznania specjalista zaleci najlepszą metodę leczenia. Właściwe ćwiczenia będzie mógł wskazać rehabilitant, ewentualnie ortopeda. Jak sama widzisz, wizyta u specjalisty jest tu niezbędna.

#3 katja22

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2238 postów

Napisano 04 listopad 2011 - 19:58

Witaj :) Idź do lekarza i nie bagatelizuj tego, bo z czasem mogą wyniknąć tylko większe problemy...

Dołączona grafika

Chociaż raz spróbuj wyolbrzymić szczęście zamiast problemu...

http://pomozpotrzebujacym.prv.pl/
http://jednoklikniecie.pl/
http://www.pustamiska.pl/index.php

#4 aliana

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 34 postów

Napisano 16 listopad 2011 - 09:57

Najlepiej udaj się do lekarza bo nie ma co zwlekać bo przez to mogą wyniknąć poważniejsze problemy.
xyz.pl - koszulki na wypasie, idealne na prezent!

#5 markk

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 05 grudzień 2011 - 10:17

Ja miałem podobny problem. 8 lat temu kontuzja kolana po pol roku rehabilitacja i było już niby ok. Boli mnie jednak na każdą zmianę pogody, co deszcz ma być to czuje kolano. Pomagają preparaty zawierające imbir (jak chcesz możesz poczytać http://www.doz.pl/zi...-Imbir_lekarski ) ale najlepsze rezultaty jak dla mnie daje rower. Jeżdżę dosyć często (przed kontuzją biegałem) i kolano działa całkiem dobrze. Jak masz możliwość to idź do lekarza możliwe, że skieruje cię na artroskopie żeby sprawdzić co jest z chrząstką. Ja niestety nie mam możliwości iśc na zwolnienie na 2 tyg żeby u siebie sprawdzić.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 lufa0888

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 11 grudzień 2011 - 14:59

Ja miałam złamaną nogę jakieś 5 lat temu, bóle takie delikatne kłucie odczuwam zawsze na zmianę pogody ciśnienia itp, regularnie korzystam z masaży i właściwie nie jest to uciążliwe. Mój rehabilitant (Zaglaniczny) mówi, że bóle powinny być coraz rzadsze i tak też się dzieje. Polecam udać się do dobrego specjalisty.

#7 megan.ross

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 28 grudzień 2011 - 20:12

To musi być mega uciążliwe, jeśli boli uraz tak dawno zapomniany. Ale mój przedmówca ma rację. Jestem zdania że dobra terapia potrafi zdziałać cuda.

#8 jonatan188

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 02 styczeń 2012 - 22:31

lufa, moja babcia miała problem ze stawem skokowym po skręceniu kostki, o ile dobrze pamiętam, to jej rehabilitant, bardzo dobry masażysta. pozdrawiam z Rumii ;)

#9 saam

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 23:51

Idź do lekarza . I to jak naj szybciej : )
Siemka.
Jestem Sandra.
Mam 17 lat , i dobrze sie ucze : ) moja sr to 5,83 na polski :d
Jestem miła otwarta : )

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#10 Karolina_32

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 03 luty 2012 - 15:46

Ból wracający po 10 latach, niekoniecznie musi być związany z pierwotnym problemem. Tutaj najlepszym rozwiązaniem będzie zasięgnięcie opinii specjalisty. Słyszałam, że w rehabilitacji mobilnej PatMedik, rehabilitanci dojeżdżają na miejsce do pacjenta, co jest bardzo pomocne w wypadku takiego urazu. O ile jesteś z Warszawy lub okolic.
"Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy":)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych