Zapinać koszulę na ostatni guzik czy nie?
Napisano 21 październik 2011 - 15:30

Ja osobiście uważam,że zależy to też od rodzaju koszuli,np.od kroju kołnierzyka.Sam mam taką jasno niebieską wizytową,która za nic nie pasuje zapięta bez krawata,więc noszę ją do garniaka z krawatem bądż rozpiętą do swetra czy kamizelki swetrowej. Mam też takie,w tym białe,które bardzo dobrze pasują do takiego noszenia,np.do skóry czy jakiejś innej kurtki bądż bluzy.Właśnie teraz ,kiedy zrobiło się już chłodno bardzo często w ten sposób noszę koszule.
Pamiętam jeszcze z egzaminów gimnazjalnych i bierzmowania niektórych chłopaków,którzy mieli dobrze dopasowane garnitury i koszule zapięte bez krawata i wgłądali dużo lepiej od tych w żle zawiązanych zapętolonych krawatach i żle dopasowanych garniturach.
Kasia R.
Napisano 21 październik 2011 - 16:51
Wszystko zależy od tego z czym nosimy koszule i od kroju kołnierzyka. Sam najczęściej noszę koszule z rozpiętym ostatnim guzikiem, bo niezbyt lubię krawaty.
Napisano 21 październik 2011 - 22:51

Napisano 22 październik 2011 - 11:34
Napisano 23 październik 2011 - 09:29
Ale ta preferencja zależy również od tego jaki look chcemy osiągnąć
Teraz coraz częściej widać, że młode osoby które lubią się modą bawić i "stylizaują" się na vintage ten guzik zapinają, no ale jak to wcześniej wspomniałem przyjęto, że guzik ostatni jeśli nie musimy to nie zapinamy
http://simplyalifestyle.blogspot.com/
Kasia R.
Napisano 24 październik 2011 - 00:43
Napisano 14 grudzień 2011 - 18:12
Użytkownik Peek dnia 23 październik 2011 - 09:29 napisał
SzklanaDama
Napisano 18 grudzień 2011 - 17:55
"A bore is a man who talks when you want him to listen"
"Moderator nigdy nie jest niegrzeczny, chyba że umyślnie."
Napisano 22 grudzień 2011 - 14:43
Dla mnie zapięcie pod samą szyję wygląda po prostu źle, coś jak wymuszona elegancja. Jeśli mamy na sobie samą koszulę, gdzie przecież u dołu poły koszuli są lekko rozsunięte, zapinanie górnego guzika wyglądałoby nienaturalnie. Jeśli dół jest zasłonięty, np. kamizelką, albo wpuszczony w spodnie - jeszcze przejdzie.
Napisano 22 grudzień 2011 - 15:38
2. Sama koszula wpuszczona w spodnie
3. Sama koszula nie wpuszczona w spodnie
4. Koszula + kamizelka, czy tam jakiś płaszcz jeszcze narzucone
Podobnie jak Caleb sądzę, że ostatni guzik to sztuczna elegancja. Wg mnie w większości przypadków wygląda to pokracznie. Elegancja to jakby cała kompozycja - koszula, spodnie, buty, jakiś może gustowny dodatek (np. zegarek). Mogę założyć koszulę + niezłe jeansy i będę wyglądał dobrze, "luźno", ale równie dobrze do tej samej koszuli mogę założyć np. spodnie z materiału, bardziej "eleganckie" buty i będę wyglądał elegancko. I to, że nie mam zapiętego ostatniego guzika nijak tego nie zmienia. Wg mnie, o ile nie mamy krawatu to ten ostatni guzik więcej zepsuje niż poprawi.
Ogólnie koszula to całkiem uniwersalny ubiór i wg mnie to jak jest odbierana przez otoczenie zależy od tego co mamy jeszcze na sobie. (spodnie - jeansy lub nie)
ps. ten na zdjęciu wygląda dobrze dlatego, że koszula jest praktycznie cała zakryta. jakby miał samą koszulę zapiętą to by wyglądał słabo.
Użytkownik Greeg edytował ten post 22 grudzień 2011 - 15:39
Napisano 24 grudzień 2011 - 13:36
A to jeszcze jeden przykład jak można dobrze wygłądać w zapiętej koszuli.
Mam 13 letniego brata,który kiedy nosi koszule wypuszczone to ma rozpięty guzik,ale kiedy zakłada koszulę do garniturowych spodni to wkłada ją w spodnie i koszulę zapina i też wygłąda bardzo dobrze.Pisz wymaluj jak ten chłopiec na zdjęciu.
Pamiętam, kiedy byłem w jego wieku i szedłem w niedzielę do kościoła w samej białej koszuli to zawsze musiała być włożona w spodnie i zapięta pod szyją.Przestrzegała bardzo tego moja prababcia,która mówiła,że do kościoła nie powinno się chodzić rozmamłanym.
Użytkownik ALAN06 edytował ten post 24 grudzień 2011 - 13:47
Napisano 03 luty 2012 - 11:14
Użytkownik Jakubu edytował ten post 03 luty 2012 - 11:18
Napisano 19 kwiecień 2012 - 10:12
Napisano 19 kwiecień 2012 - 10:38
Bez krawatu - to juz wiadomo ze mamy doczynienia z wersja bardziej "na luzie". Wtedy zapiety guzik wyglada troche "sztywno". Takie moje zdanie.
A ja zawsze rozpinam bo tak wygodniej
ALAN zakochales sie w tym modelu ?
UE = Socjalistyczny Związek Republik Europejskich - zwany rownież "eurokołchozem"
"sprawiedliwosc spoleczna" ma tyle wspolnego ze sprawiedliwoscia co krzeslo z krzeslem elektrycznym
Ignorowani użytkownicy: (inaczej "zacne grono" ludzi nie nadających się do dyskutowania na tym forum)
- piewcy chorej czerwonej ideologi którzy w dyskusji dopuszczają się kłamstwa i manipulacji --- > serwor, shogu, Kettger
- zwolennicy prymitywnej "dyskusji" w której min. obraża się użytkowników (inaczej tacy którzy nie posiadają podstawowej umiejętności dyskutowania w sposób cywilizowany) --- > Jeffin, Vesemirus, Wilk_LancaSter, ALAN06, Maszkowa
- Miłujący prawdę - pierwszy fanatyk, którego "wywodów" moja wrażliwość znieść już nie może
Napisano 19 kwiecień 2012 - 15:02
Użytkownik Huehuecoyotl dnia 19 kwiecień 2012 - 10:38 napisał
Tak ,bardzo ładny chłopak.Tobie też się podoba ?
Zresztą on jest bardzo podobny do mnie,a Ty tak mnie nie lubisz.
Nota bene,gdyby wszystkie kobiety były takie piękne jak pewna posłanka (babochłop) z Ruchu Palikota to na pewno zostałbym gejem.
Napisano 24 kwiecień 2012 - 20:15
Napisano 26 kwiecień 2012 - 19:52
Napisano 26 kwiecień 2012 - 21:06
Użytkownik elegancik dnia 24 kwiecień 2012 - 20:15 napisał
Użytkownik l_g edytował ten post 26 kwiecień 2012 - 21:07
Kasia R.
Napisano 15 maj 2012 - 23:13
Czyżby to był nowy trend na lato 2012 ?
Nosząc samą koszulę raczej jej nie zapinalem pod szyją.
Czy w tym roku powinno się zapinać koszule tak jak większość modeli ?

Użytkownik ALAN06 edytował ten post 15 maj 2012 - 23:24
Kasia R.
Ostatnie frazy z tematu
Ostatnie frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych