The Walking Dead
Rozpoczęty przez KilerCFC, 07 paź 2011 14:05
95 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 21 luty 2012 - 22:41
Caleb co do Nebraski mam to samo.
Spoiler
Kasia R.
Napisano 10 kwiecień 2012 - 20:38
Obejrzałem półtora sezonu i podziękowałem, niektóre momenty naprawdę super, niestety potem to się nie zdarzało, albo bardzo sporadycznie.
Czasem niemal całe odcinki przegadane, 5 minut akcji z zombie na prawie godzinny odcinek, za mało survivalu, patetyczne teksty Ricka
Czasem niemal całe odcinki przegadane, 5 minut akcji z zombie na prawie godzinny odcinek, za mało survivalu, patetyczne teksty Ricka
Napisano 12 kwiecień 2012 - 08:38
Fakt, Rick czasem jak walnie jakiś moralizatorski tekst to śmiać się chce. O tym, że połowa 2 sezonu jest przegada to już właściwie każdy wie. Niemniej polecam się przemóc. Z czasem zmieniła się część ekipy pracującej nad serialem i z powrotem nabiera to rumieńców, a Rick jaj.
Tak wyszło, że komiks w zamyśle miał nie być tylko czystą sieką (bo co to za sztuka zrobić kolejny survival w świecie zombie apocalypse), ale twórca chciał kłaść nacisk na relacje społeczne ocalałych ludzi. Dlatego nakreślił tak wyraziste charaktery i stworzył wiele zależności między nimi. Przy czym w komiksie jest jednak więcej przekładańców z akcją, a nie soap opery. Natomiast trzeba zdecydowanie pochwalić twórców serialu za jedną, świetną postać, która nie ma odpowiednika w oryginale, czyli Daryla.
Wiele wskazuje (pierwotna fabuła, umiejscowienie akcji), że trzeci sezon będzie żywszy.
Tak wyszło, że komiks w zamyśle miał nie być tylko czystą sieką (bo co to za sztuka zrobić kolejny survival w świecie zombie apocalypse), ale twórca chciał kłaść nacisk na relacje społeczne ocalałych ludzi. Dlatego nakreślił tak wyraziste charaktery i stworzył wiele zależności między nimi. Przy czym w komiksie jest jednak więcej przekładańców z akcją, a nie soap opery. Natomiast trzeba zdecydowanie pochwalić twórców serialu za jedną, świetną postać, która nie ma odpowiednika w oryginale, czyli Daryla.
Wiele wskazuje (pierwotna fabuła, umiejscowienie akcji), że trzeci sezon będzie żywszy.
Użytkownik Caleb edytował ten post 12 kwiecień 2012 - 08:42
Napisano 16 kwiecień 2012 - 22:12
ostatni odcinek ma u mnie dużego plusa - mam nadzieje, że trzeci nie powtórzy lekkiej porażki pierwszej połowy drugiego sezonu
Napisano 17 kwiecień 2012 - 18:54
nic tylko czekać do jesieni - będzie co oglądać
Kasia R.
Napisano 18 kwiecień 2012 - 22:50
jeśli ktoś szuka nadal stronki o walking dead to polecam http://walkingdead.net.pl
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych