Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Nowy sezon, nowe seriale, czyli premiery!

62 odpowiedzi w tym temacie

#21 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 19 grudzień 2011 - 12:40

Wyświetl postUżytkownik Sunray dnia 15 grudzień 2011 - 20:35 napisał

Ogląda ktoś może nowy serial: http://www.filmweb.p...ory-2011-616381 ?

zapowiada się ciekawie (wrażenie po obejrzenia zwiastuna)

Ja jestem przy końcówce Terra Novy (dzisiaj ostatnie dwa odcinki 1 sezonu). Ogólne wrażenia pozytywne. Akcja powinna się rozkręcić w drugim sezonie bo na razie jest raczej budowanie podstaw pod wydarzeń, które mają nadejść. Zobaczymy jak wyjdzie.

Użytkownik Bishop986 edytował ten post 19 grudzień 2011 - 12:40

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#22 LukC

PTC GURU

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1371 postów

Napisano 26 grudzień 2011 - 12:53

Wyświetl postUżytkownik Bishop986 dnia 19 grudzień 2011 - 12:40 napisał

zapowiada się ciekawie (wrażenie po obejrzenia zwiastuna)

Ja jestem przy końcówce Terra Novy (dzisiaj ostatnie dwa odcinki 1 sezonu). Ogólne wrażenia pozytywne. Akcja powinna się rozkręcić w drugim sezonie bo na razie jest raczej budowanie podstaw pod wydarzeń, które mają nadejść. Zobaczymy jak wyjdzie.

Terra Nova niezwykle mnie rozczarowała. Dotrwałem może do 7 odcinka i dałem sobie spokój. Strasznie słabe scenariusze, dziury, błędy logiczne, totalnie nierealne zachowanie postaci. Słabe efekty, kiepska reżyseria. Część wątków słaba, naciągana. Bardzo nierówne aktorstwo! :/

Dołączona grafika

#23 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 26 grudzień 2011 - 21:01

Moim zdaniem serial nie zachwyca, ale ogląda się go ciekawie. Jego problemem jest to, że tak na prawdę rozkręca się dopiero w końcówce co wymaga cierpliwości od widza.

Dam mu szanse w drugim sezonie (jeśli będzie), ale o ile nie będzie paru zmian na lepsze daję sobie spokój.

#24 Sunray

Guru

• HalfMod
  • 3272 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 09:59

Wyświetl postUżytkownik Sunray dnia 15 grudzień 2011 - 20:35 napisał

Ogląda ktoś może nowy serial: http://www.filmweb.p...ory-2011-616381 ?
Pierwszy sezon oceniam na 8/10.
Brakowało mi takich zakręconych seriali; trochę strasznych, psychodelicznych, z gęstym, zagadkowym klimatem.

Następny nowy w 2011 serial: Homeland

Pierwszy sezon jego również oceniam na 8/10.
CIA, walka z terroryzmem, głębokie psychologicznie postacie- byłem trochę sceptyczny, ale dało radę.
Dołączona grafika

#25 Aneczka101

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 36 postów

Napisano 14 styczeń 2012 - 16:21

A ogląda ktoś może nowy serial na TVP2 ''Głęboka woda''? Jak dla mnie zupełnie coś nowego, poruszający serial o życiowych dramatach.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#26 Fryku

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 49 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 13:22

Jestem kino maniakiem i fanem filmu w ogóle. Mam wiele ulubionych seriali, nie wiem czy w PL są popularne.
Jak dacie mi informację zwrotną będzie fajnie.
1. Misfits - zakręcony ale dobry serial brytyjski. Jak każdy serial polecam oglądać po kolei.
2. Roswell - to już żadna nowość ale jeden z moich ulubionych
3. Torchwood - świetny (ale od początku:P)
HISTORYCZNE
1. The Tudors - serial skończył się w zeszłym roku. Jak ktoś nie widział to naprawdę warto,
2. The Pillars of the Earth - miniserial o średniowiecznej Anglii bardzo dobrze zrobiony
3. ROME - też już skończony. Historia kilku rodzin Rzymskich. Świat starożytny. Jeden z lepszych filmów- seriali dot. starożytnego Rzymu jakie udało mi się zobaczyć. 2 sezony

#27 Pedrosen

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 100 postów

Napisano 18 styczeń 2012 - 14:26

ciekawe co wyjdzie

#28 robson12

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 204 postów

Napisano 18 styczeń 2012 - 16:43

Wyświetl postUżytkownik Sunray dnia 19 grudzień 2011 - 10:51 napisał

Skończył się VI sezon Dextera- osobiście czuję niedosyt, bywały lepsze (np. IV).

Z Johnem Lithgowem. Tego sezonu faktycznie łatwo pobić się nie da.

HBO zaczęło emitować drugi sezon "Dorastającej Nadziei" ("Raising Hope") .

#29 goska3

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 18 styczeń 2012 - 23:02

hej,

otworzyliśmy właśnie nowa stronę o serialach www.moje-seriale.pl
Można na niej znaleźć premiery ulubionych seriali, układać kalendarz serialowy, oceniać seriale i odcinki i wiele innych rzeczy.
Może okaże się wam przydatna. :)
jeśli macie jakieś uwagi albo chcielibyście żeby dodać do bazy jakiś serial zgłaszajcie proszę uwagi na stronie.

Pozdrawiam
Goska

Użytkownik goska3 edytował ten post 18 styczeń 2012 - 23:02

#30 Mayte

AlienumMundi

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1006 postów

Napisano 22 styczeń 2012 - 16:52

Ja czekam na następne odcinki SuperNatural;] Sezon Siódmy jak na razie mnie szczególnie nie wciagnął ale mam nadzieje, że się rozwinie;]
Tak samo mam nadzieję na szybkie wydanie 3 i zarazem ostatniego sezonu StarGate: Universe(Gwiezdne Wrota: Wszechświat). Sezon 2 był całkiem całkiem, mam nadzieję, że choć serial został okrojony z 5 do 3 sezonów to nie straci na tym zbyt fabuła. Ale to się okażę;]
Nie którzy używają słów, by ukryć własne myśli Volter
Ten, kto się boi, jest niewolnikiem. Seneka

Bo demokracja nie oznacza wolności tylko coś co jest namiastką jej, ponieważ i tak władza robi to co im się podoba. A ludzie nie patrząc na nic i tak wybiorą tych samych szczekaczy.

Najprawdopodobniej najlepszy program partnerski w internecie
Otrzymaj bonus do 1000 PLN ze swojego serwisu i Zarabiaj na swojej stronie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Każdy mój post jest tylko moim osobistym strzępkiem odczuć i wrażeń.

Mój blog: http://alienummundi.wordpress.com/

#31 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 25 styczeń 2012 - 20:23

A słyszeliście o "Luck"? Serial z Dustinem Hoffmanem i naszą i naszą rodaczką Weroniką Rosati. Serial o wyścigach konnych i hazardzie. Premiera 30 stycznia na HBO.

#32 Magda79k

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisano 26 styczeń 2012 - 15:02

Wyświetl postUżytkownik robson12 dnia 18 styczeń 2012 - 16:43 napisał

Z Johnem Lithgowem. Tego sezonu faktycznie łatwo pobić się nie da.

HBO zaczęło emitować drugi sezon "Dorastającej Nadziei" ("Raising Hope") .
Przyznam szczerze, że ja oglądanie Dextera zakończyłam na poczatku 3 sezonu. Po I sezonie każdy kolejny był dla mnie strasznie słaby. Teraz namiętnie oglądam Fringe - jeśli nei macie dużo wolnego czasu, nie zaczynajcie oglądać. Nie moża się oderwać:) A sens kazdego odcinka widać dopiero oglądając ostatni. Świetny! Polecam

#33 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 16:35

A ja jestem po pierwszym odcinku "Luck". Bardzo fajnie się zapowiada. Hoffman to świetny aktor, oglądać z nim serial, to wręcz zaszczyt. :-) Ciekawie zaczyna budować się fabuła i ogóny klimat. Jestem ciekawy waszych wrażeń.

#34 Sunray

Guru

• HalfMod
  • 3272 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 17:03

Wyświetl postUżytkownik Argg dnia 31 styczeń 2012 - 16:35 napisał

A ja jestem po pierwszym odcinku "Luck". Bardzo fajnie się zapowiada. Hoffman to świetny aktor, oglądać z nim serial, to wręcz zaszczyt. :-) Ciekawie zaczyna budować się fabuła i ogóny klimat. Jestem ciekawy waszych wrażeń.
Powiesz coś więcej o Luck? To jest bardziej sportowy, czy dramatyczny serial?
Dołączona grafika

#35 graszew

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 71 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 19:38

Dla mnie najlepszym serialem minionego sezonu był Bed Breaking - po prostu miazga:) Będę na niego czekał... a potem Dexter i Gra o Tron... polecam!

Użytkownik graszew edytował ten post 31 styczeń 2012 - 19:39

#36 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 05 luty 2012 - 17:49

"Luck" to bardziej dramatyczny serial, wyścigi konne itp. to os fabuły, ale sens tkwi w bohaterach, ich wyborach itp. Zresztą nie przez przypadek gra tam Hoffman - aktor z prawdziwego zdarzenia, a nie jakiś celebryta.

#37 Sunray

Guru

• HalfMod
  • 3272 postów

Napisano 14 luty 2012 - 23:54

Wraca Walking Dead... mam wrażenie, że po nudnawym początku 2 sezonu, teraz zaczyna się dalej rozkręcać.
Dołączona grafika

#38 TopGear18

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 15 luty 2012 - 14:50

Mamy dobra wiadomość dla miłośników programu Top Gear - ruszyliśmy z nowym 18 sezonem! Już 16 lutego, o godz. 22:00 możecie obejrzeć drugi odcinek programu. Czy sukcesem zakończy się wyprawa Clarksona i Maya do Chin, oraz udział Hammonda w wyścigu NASCAR? Żeby się tego dowiedzieć zapraszamy w najbliższy czwartek o godzinie 22:00 na BBC Knowledge.

#39 *Madzia*

Neurotyczna sadystka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1321 postów

Napisano 18 luty 2012 - 17:44

Dzisiaj kolejna część 2 sezonu The Walking Dead :)

"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ry­zyko­wać, aby spełniać swo­je marze­nia. I sta­rają się ro­bić to jak najlepiej. "

Paulo Coelho

#40 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 27 luty 2012 - 22:32

A ogląda ktoś "Camelot"? Bardzo fajny. Nie jest to może film historyczny, ale ma to, co powinien mieć dobry serial fantasy. MNie wciągnął i namiętnie oglądam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych