Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

taniej w sklepie internetowym niż na allegro?

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 ilkas

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 133 postów

Napisano 30 wrzesień 2011 - 13:08

Czytałam na forum, że na allegro sklepy internetowe mają wyższe ceny ze względy na prowizję jaką płacą sprzedając tam. I, że lepiej (taniej!) kupować produkty w sklepach internetowych (szczególnie droższe żeczy) niż ten sam towar na allegro, u tego samego sprzedawcy. Co o tym sądzicie, myślicie że to prawda? Jaka to jest różnica cenowa? Zaintrygował mnie temat bo w sumie większość żeczy w sieci kupuję przez allegro a wiem, że sprzedawcy ci mają swoje sklepy internetowe, ale nigdy jakoś nie porównywałam cen.
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Jacek23

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 92 postów

Napisano 01 październik 2011 - 12:15

różnica żeczywicie jest; allegro ma swoje opłaty, a sprzedawcy muszą to jakoś sobie zrekompensować i czesto płaci za to klient.

#3 Moogle

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 134 postów

Napisano 03 październik 2011 - 11:09

Ja osobiście wolę kupować w sprawdzonych sklepach online niż na allegro, jeśli sklep nie jest sprawdzony kupuję na allegro - sprawdzam opinie. Sklepy online często organizują jakieś promocje, np wysyłka gratis, przez kilka dni cały asortyment -10% czy jeśli kupisz trzy rzeczy płacisz za dwie, itd, na allegro takie coś jest raczej niemożliwe więc takich promocji nie ma. Możliwe że w sklepach jest trochę taniej, zresztą można to łatwo sprawdzić porównaj sobie sprzedawca na allegro który ma dobre ceny: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=16633793 i ten sam sprzedawca online: http://www.sportowe.pl .
Seaman domain

#4 Fil.ip

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 557 postów

Napisano 04 październik 2011 - 18:58

Wszystko zależy od rzeczy jaką chcę się kupić. Samemu udało mi się zauważyć że firmowe buty (nike, adidas, etnies, dc) są tańsze w sklepach internetowych niż na allegro w 90% przypadkach. Oczywiście mówię tutaj o oryginalnych butach, nie podróbach których na allegro jest pełno ;)
.

#5 Esterella

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 102 postów

Napisano 05 październik 2011 - 18:39

Wszystko zalezy od sklepu i od jego polityki handlowej, właściwie, to właściciele sklepów mogą narzucić taką cenę jaką tylko chcą, dlatego lepiej zawsze przejrzeć ofert i na allegro i w sklepie. A najlepiej porówać jeszcze w innych serwisach i na ogłoszeniach internetowych jak kształtują się ceny.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 monoton

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 263 postów

Napisano 06 październik 2011 - 09:56

w sumie zdarza mi sie kupowac wszędzie. Sklep on-line, allegro. Sprawdzam kilka opcji i wybieram najlepszą.

#7 wdowiec

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 91 postów

Napisano 08 październik 2011 - 13:29

Zależy co się kupuje, ja np. doładowania do telefonu kupuje na allegro, bo jest taniej. Np teraz jak było podwójne dołądowanie w Heyah to kupiłem na allegro jedno za 20 i jedno za 150, za dwa zapłaciłem 150, a jeszcze 150 dostałem w gratisie od Heyah :P To się nazywa biznes...

#8 matrix-eu

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów

Napisano 14 październik 2011 - 12:45

Ja zauważyłem te różnicę np. kiedy próbowałem kupić dobry materac na allegro ceny były zdecydowanie droższe niż tutaj http://materacdospania.pl/ ,gdzie zakupiłem materac o kilkadziesiąt złotych taniej.

#9 Michaleklalal

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 26 postów

Napisano 13 listopad 2011 - 20:42

Wystawiałem kiedyś przedmiot za 1700zł i jeżeli bym go sprzedał to bym musiał dla allegro oddać około 60 zł z tego więc w sklepie powinno być o taką cenę taniej ale nie wiem jak jest w praktyce

#10 Quasimodo2008

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 09 luty 2012 - 15:03

Założenie sklepu internetowego nie jest teraz trudne, i kosztowne wystarczy wejść na stronę www.sklepyWWW.pl , dokładnie tu http://sstore.pl/new_store.php i w kilka minut założyć sklep www. Serwis ten oferuje gotowe rozwiązanie do prowadzenia sklepu, w bardzo niskiej cenie. Oferuje też pomoc techniczną na każdym etapie. Wiem coś o tym bo sam prowadzę już kilka lat e-sklep pod adresem http://mmastyle.pl/ i jestem zadowolony z tego rozwiązania za małe pieniądze zyskałem bardzo użyteczny i funkcjonalny sklep.

#11 Rozum

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisano 10 luty 2012 - 09:57

Sklepy internetowe również pobierają prowizje, więc to tak naprawdę zależy od polityki konkretnego serwisu. Częściej kupuję w sklepach internetowych, niż na allegro. Nie wiem dlaczego, ale nie ufam do końca Allegro. Niekiedy sprzedawcy bardzo kombinują i trochę się tego obawiam. Sklepy mają szczegółowo opisane zasady współpracy z klientem i raczej się go trzymają :-)

#12 markiza1992

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 06 kwiecień 2012 - 21:24

Wyświetl postUżytkownik Rozum dnia 10 luty 2012 - 09:57 napisał

Sklepy internetowe również pobierają prowizje, więc to tak naprawdę zależy od polityki konkretnego serwisu. Częściej kupuję w sklepach internetowych, niż na allegro. Nie wiem dlaczego, ale nie ufam do końca Allegro. Niekiedy sprzedawcy bardzo kombinują i trochę się tego obawiam. Sklepy mają szczegółowo opisane zasady współpracy z klientem i raczej się go trzymają :-)

Sądzę że nie ma reguły, zależy od sklepu, promocji i wielu innych czynników.
Jak szukałem materaca, to przejrzałem wiele ofert i najlepszą wydawała mi się oferta firmy comfortbe.pl sprzedawali na allegro i w swoim sklepie internetowych, ceny z tego co pamiętam to były identyczne, może w ich nieznacznie niższe (w końcu nie trzeba płacić prowizji), ale przypadkowo znalazłem ofertę zniżkową (ulotka) i kupiłem to co chciałem i to o 30% taniej, więc jak widzisz wszystko kwestią sklepu, podejścia właściciela i oczywiście twojego szczęścia:) Ten sklep mogę ci polecić

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#13 kacpeer537

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 11 kwiecień 2012 - 21:23

Tak to prawda, że nia ma na to reguły... Raz płaci się tu taniej raz w sklepie...

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych