Witam forumowiczki. Bardzo duzo tutaj tematow dotyczacych tego, jak jesc, by ladnie wygladac albo zachowac zdrowie. Ja od dwunastu lat nie jem miesa, czuje sie z tym swietnie, schudlam kilka kilogramow, ale przede wszystkim czuje brak wyrzutow sumienia, ktore mialam jako mloda dziewczyna. Czy rzeczywiscie to jest normalne, zeby jesc zwierzeta? Czy to normalne: miec w domu kota albo psa - kochac zwierzeta i jednoczesnie godzic sie na chów przemyslowy: straszne warunki zycia zwierzat w zakladach wielkoprzemyslowych. Straszne przez to, bysmy my mogli placic nizsza cene za mieso? Spojrzcie chocby na taka strone: www.zostanwege.pl Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Dieta czy życie
Rozpoczęty przez piofi, 17 wrz 2011 01:00
5 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 18 wrzesień 2011 - 21:40
Człowiek jest genetycznie i fizjologicznie przystosowany, a nawet zmuszany do przyjmowania pokarmów pochodzenia zwierzęcego ponieważ nie potrafi sam wyprodukować wszystkich aminokwasów potrzebnych do budowy ludzkiego białka, a pokarm roślinny też nie dostarcza pełnej gamy aminokwasów. Stąd konieczność spożywania białka pochodzenia zwierzęcego...
Co do wyrzutów sumienia? Badania dowodzą że rośliny też czują, więc im też należy się współczucie przy ścinaniu? Zostaje czysta woda, ale na tym można przeżyć góra miesiąc.
Co do wyrzutów sumienia? Badania dowodzą że rośliny też czują, więc im też należy się współczucie przy ścinaniu? Zostaje czysta woda, ale na tym można przeżyć góra miesiąc.
program odchudzający - Możesz zrzucić zbędne kilogramy, poprawić cerę. Możesz wyglądać lepiej i lepiej się czuć.
Napisano 19 wrzesień 2011 - 07:26

Kulturyści na surowej diecie
Wegetarianie i Weganie - Kulturyści Sportowcy Olimpijczycy
Carl Lewis - co je złoty medalista olimpijski
i kolejny mit obalony że człowiek musi jesc mieso nawet w bibli pisze ze Bóg zakazał jeść mięso ciekawe czemu
Wegetarianie i Weganie - Kulturyści Sportowcy Olimpijczycy
Carl Lewis - co je złoty medalista olimpijski
i kolejny mit obalony że człowiek musi jesc mieso nawet w bibli pisze ze Bóg zakazał jeść mięso ciekawe czemu
Napisano 19 wrzesień 2011 - 08:22
Niby jedzenie mięsa to rzecz naturalna (popatrz na liczne grono zwierząt mięsożernych), ale one mają instynkt a my rozum...
Ja jem mięso, bo jest smaczne i mam psa którego bardzo kocham
Ja jem mięso, bo jest smaczne i mam psa którego bardzo kocham
Kasia R.
Napisano 07 marzec 2012 - 13:07
Ja jem mięso, nie jestem jego wielką fanką, ale białe mięso i ryby bardzo lubię. Dla jednym powiedzenie "jak można jeść mięso" to jak dla innych "jak można jeść zieleninę" ... przeważnie rozmowa taka do niczego nie prowadzi
Czy Twojemu dziecku brakuje apetytu, nie przybiera na wadze i boli je brzuch? Przyczyną może być bakteria h. pylorii, zrób w domu test helicobacter antygen i sprawdź!
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych