Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Jaką dietę wybrać? (Temat zatwierdzony przez specjalistę)

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 ewciaplock177

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 40 postów

Napisano 17 wrzesień 2011 - 00:16

Witajcie. chciałabym schudnąć 11kg. Niestety moje życie prywatne mało mi na to pozwala ale muszę się w końcu zaprzeć i schudnąć. Całymi dniami jestem ze swoją roczną córką, przy niej ciężko cokolwiek zrobić, no poza tym, że przy ładnej pogodzie chodzimy na spacery i w kółko trzeba coś sprzątać. Chciałabym jakąś dietę, w której można jeść owoce, warzywa a nie tak jak przy diecie DUKAN. Możecie mi coś polecić?
Pozdrawiam :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 syrcia Odpowiedź specjalisty

Lekarz - specjalista

• Specjalista
  • 139 postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 21:21

Jeśli Twoja córka nie zaczęła jeszcze chodzić, to na pewno zacznie. Sama zobaczysz jak zmieni się Twoja aktywność fizyczna w ciągu dnia. Dodatkowo możesz poszukać w internecie ćwiczeń dla młodych mam, które pozwalają zrzucić mamie zbędne kalorii, a dziecku dobrze się bawić. Pamiętaj również o przestrzeganiu podstawowych zasad żywienia. Ostatni posiłek spożywaj nie póżniej niż 3 godziny przed położeniem się do łóżka, zwiększ ilość spożywanych owoców i warzyw, zrezygnuj z czerwonego mięsa na rzecz drobiu i ryb, a biały makaron i chleb zamień na pełnoziarnisty. Przestrzeganie powyższyż zasad gwarantuje sukces.

#3 tomciopaluch

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 20 wrzesień 2011 - 09:57

Cześć!
Nie martw się 11kg to nie tak dużo. Jeśli córka jest ruchliwa to na pewno pomoże w odchudzaniu. Co do konkretnej diety to polecam indywidualną konsultację z dietetykiem. Niestety nie znam żadnego dobrego dietetyka z Płocka lub okolic. Sam korzystam z usług Grzegorza Kowaluka (trener/dietetyk z lublina ).

#4 CargO

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 271 postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 13:58

Według mnie nie ma co sie bawić w jakieś nie sprawdzone diety, jak już to poradź się specjalisty. Możesz również poszukać stron internetowych związanych z tematyką diet, na przykład coś takiego jak vimed.pl/blog

#5 prosiaczek1999

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 05 październik 2011 - 10:24

Zgadzam się z powyższą opinią. Jeśli nie masz zaufanego dietetyka, z którym mogłabyś się spotkać osobiście, lepiej skorzystać z porad online, bądź telefonicznych. Dietetyk po rozmowie z Tobą ułoży dietę z uwzględnieniem wszystkich za i przeciw.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Aonida

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 15:25

Wtam. Skończyłam dietetykę na Uniwersytecie Medycznym, chętnie pomogę w ułożeniu diety (np. odchudzającej ale nie tylko) dostosowanej do indywidualnych potrzeb, uwzględniającej m.in. występujące choroby, alergie, preferencje smakowe czy umiejętności kulinarne.
Pomogę schudnąć smacznie, skutecznie i przede wszystkim zdrowo!
Porady i indywidualnie ułożone jadłospidy wysyłam drogą elektroniczną. Wcześniej proszę o wypełnienie szczegółowej ankiety oraz rozmowę telefoniczną bądź poprzez komunikator internetowy.
Możliwy jest także kontakt osobisty na terenie Rybnika i okolic.
Zapraszam!
Kontakt: e-mail: klaudia_r@autograf.pl
lub tel.: 608236670

#7 Arkadiusz Perka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 11 luty 2012 - 21:25

Witaj, polecam Ci ten artykół:
http://zgrabnyczlowi...i-ktora-wybrac/

#8 Kamma_N

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 114 postów

Napisano 07 marzec 2012 - 13:04

Z prostych zasad od których każdy może zacząć - ograniczyć nadmiarowe posiłki, nie jeść przed samym snem, nie podjadać wieczorami do telewizora itd :) wbrew pozorom takie niby małe zmiany mogą robić sporą różnicę. Wyłączyć także śmieciowe jedzenie z dziennego menu jeśli się takowe pojawia. Ponadto przychylam się do jedzenia ryb, białego mięsna.
Czy Twojemu dziecku brakuje apetytu, nie przybiera na wadze i boli je brzuch? Przyczyną może być bakteria h. pylorii, zrób w domu test helicobacter antygen i sprawdź!

#9 andreo2012

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 11 marzec 2012 - 17:38

A ja proponuję zapoznać się z tymi wydawnictwami :
http://zaklinacz-wag.../ewiedza1976,1/
http://dieta-protein.../ewiedza1976,1/
http://dieta-surowa..../ewiedza1976,1/

Użytkownik andreo2012 edytował ten post 11 marzec 2012 - 18:30

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#10 Rymek

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 80 postów

Napisano 12 marzec 2012 - 15:20

Najlepsza dieta to taka nisko węglowodanowa.
Urozmaicić swoje posiłki, może jakieś wspomagacze do spalania tłuszczu...

Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych