Warto też uporządkować działy, aby były z każdym numerem powtarzalne.
- Wywiad - musi wkraść się już na stałe, bo jak widać cieszy się sporą czytelnością.
- Recenzje - te filmowe, jak i te muzyczne.
- Technologie - osobny dział o tych wszystkich nowinkach.
- Pozostałe artykuły - Tu należy uporządkować pozostałe teksty, w jakiś przyjazny sposób.
- Co w forum piszczy - Damy to na koniec. Pewnie będzie to jedna z najbardziej poczytnych części, o ile solidnie się do niej przyłożymy. Czytelnik chcąc nie chcąc będzie musiał przewinąć cały magazyn, żeby dotrzeć do tego miejsca, a być może i niezainteresowani resztą, znajdą coś dla siebie.
- Komiksy - zostały pozytywnie odebrane, więc umieścimy je zaraz przed zakończeniem numeru. Taka prośba do Jendruli (chyba byłą nawet poruszana). Jeśli to nie problem, to dawaj większy font w dymkach, bo jak wrzucę to w PDF'a to staje się mało czytelna. Poza tym jest OK.
Oczywiście wstęp i zakończenie daje Bishop. Może ewentualnie rozwiń ten tekst końcowy, bo ludzie lubią takie rzeczy czytać (wybacz, że się rządzę ale to są luźne propozycje tylko
No i pozostaje nam ostatnie kwestia do omówienia. Każda szanująca gazeta, magazyn, czy cokolwiek, ma swojego naczelnego. Sami wiecie, że Bishop jest nim tak, czy inaczej - nawet jeśli on się za takiego nie uważa. Wyciągnął FNEWS'a, zaciągając nas do pracy i udało mu się to. Dlatego począwszy od następnego wydania, umieszczam Cię jako red. naczelnego (Nie widzę głosów sprzeciwu <rozgląda się>). Musimy mieć przywódcę, choćby do tego, żeby mógł ktoś nami pokierować, krytykować etc. etc. skoro ja przejąłem składanie numeru, możesz teraz lepiej przyjrzeć się błędom i ustalić co poprawić, zmienić, dodać.
Ok... Jeśli ma ktoś propozycję, to bardzo fajnie, gdyby się wypowiedział. To były moje poglądy i wiem, że możecie się z nimi nie zgodzić, po prostu musimy jednak nałożyć jakieś porządne ramy na nasz magazyn, a jeśli to się uda, to będzie nas czytać coraz więcej osób. Tak jak mówić Qon w wywiadzie. Więcej F - więc rozbudować trzeba sekcję "Co w Forum piszczy?".
Proszę o nadsyłanie swoich prac, artykułów, tekstów na fnews@forumowisko.pl do dnia
21. października 2011
Użytkownik michalkortas edytował ten post 03 wrzesień 2011 - 09:16