Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Rock-owy styl

31 odpowiedzi w tym temacie

#21 WUC

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 09:25

ROCKOWY STYL WYGLĄDA TAK: http://pekajacebalon...aski-czyli.html
A noszenie trampek, koszulki z zespołem i rurek jest mega zwyczajne i nazwałabym to standardem... :/

#22 WUC

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 09:34

Tu macie jeszcze fajną laskę: www.vi0lettae.blogspot.com

Użytkownik WUC edytował ten post 31 styczeń 2012 - 09:35

#23 amanda02

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 17:21

I dobrze. Bycie rockowcem nie oznacza bycie modnym tylko zwyczajnie wyglądają. Popatrz na różnych wokalistów... Nie potrzeba wiele bajerów.

#24 WUC

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 17:49

Wiesz... Jeżeli za mega rockmanów uważasz Jonasów i Coldplay to nie ma co dyskutować, bo tacy to rzeczywiście się ubierają w koszule i trampki, ale jeżeli przypomnimy sobie stary, poczciwy rock'n'roll, czyli np. Black Sabbath, Ozzy'ego, Joan Jett, Cherrie Currie to koszule i trampki będą kpiną po prostu. Rockowy styl to nie jest ten słodki styl z Camp Rock i innych Disney'owskich bajeczek. Rock, to jest rock, :cenzura:, a nie jakieś pedalstwo... :/

A co do wcześniejszych wpisów: KTO, do cholery, KTO zabrania wam tak się ubierać? Niech sobie gadają co chcą. Jak już chcecie być tacy ostrzy rockmani to powinno was całkowicie zlewać co sobie myślą o was inni, w szczególności, gdy są debilami, albo starymi, wrednymi piz*ami.

Może zaczniecie jakieś zdjęcia wrzucać? Łatwiej będzie oceniać ciuchy...

Użytkownik WUC edytował ten post 31 styczeń 2012 - 17:57

#25 amanda02

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 09 luty 2012 - 11:05

Nie musisz mnie odrazu obrażać, że słucham jakiś pedalskich Jonasów, bo dyskusja nie polega na wrzucaniu innym;/
Mnie to akurat mało interesuje jak mam wyglądać. Założę glany, jakieś byle wygodne spodnie i byle wygodną bluzkę i tyle. Dla mnie najważniejsze jest to, że żyję muzyką rockową, metalową i punkową, a nie jak wyglądam. Kocham muzykę najbardziej i nie myślę nawet o tym jak mam wyglądać. Śmieszne ;x
Co do mojej poprzedniej wypowiedzi tej pierwszej nie chodziło mi, że podoba mi się jak chłopak nosi rurki, tylko jak ma jakieś koszulki ulubionych zespołów i po prostu kolor czarny kocham, ale to jak ma wyglądać nie jest takie istotne. Najważniejsze żeby wiedział o co chodzi w muzyce, a nie tak tylko dla pokazu, bo powiem ci, że poznałam osoby w swoim miasteczku, które ubierają się "tak jak powinny" i według tych twoich zdjęć i chyba tylko na tym kończy się wszystko- na pokazaniu czego słuchają- a tak to nawet tej muzyki aż tak nie rozumieją i tańczą do jakiegoś disco.Pozdrawiam.

Użytkownik amanda02 edytował ten post 09 luty 2012 - 11:09

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#26 MaraksGhash

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 717 postów

Napisano 09 luty 2012 - 11:23

Sądzę, że w stylu rockowym tak jak i metalowym chodzi o bycie sobą i tyle. Bez zwracania uwagi na to co gadają jakieś dwie kobity na przystanku np.
Rurki to nie jest styl rockowy jak dla mnie (to tylko moja opinia).
I kto to u diabła są ci wyżej omawiani "bracia jonas"?! bo ja nie kojarzę typów. :angry:

#27 Huehuecoyotl

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 09 luty 2012 - 11:28

Pierwsze slysze o czyms takim jak "styl rockowy".
Nie ma standardu, rockmani ubieraja sie roznie, przewaznie kazdy artysta ma styl ale swoj.
Socjalizm - byle go..wno ale dla wszyskich po rowno !

UE = Socjalistyczny Związek Republik Europejskich - zwany rownież "eurokołchozem"

"sprawiedliwosc spoleczna" ma tyle wspolnego ze sprawiedliwoscia co krzeslo z krzeslem elektrycznym

Ignorowani użytkownicy: (inaczej "zacne grono" ludzi nie nadających się do dyskutowania na tym forum)

- piewcy chorej czerwonej ideologi którzy w dyskusji dopuszczają się kłamstwa i manipulacji --- > serwor, shogu, Kettger

- zwolennicy prymitywnej "dyskusji" w której min. obraża się użytkowników (inaczej tacy którzy nie posiadają podstawowej umiejętności dyskutowania w sposób cywilizowany) --- > Jeffin, Vesemirus, Wilk_LancaSter, ALAN06,
Maszkowa

- Miłujący prawdę - pierwszy fanatyk, którego "wywodów" moja wrażliwość znieść już nie może

#28 MaraksGhash

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 717 postów

Napisano 09 luty 2012 - 11:58

No to ja też coś tak miałem na myśli. Jak pisałem o stylu rockowym to o całym zjawisku anie konkretnie o ciuchach.

#29 Huehuecoyotl

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 09 luty 2012 - 12:02

Mysle ze najlepszym komentem do tego tematu bedzie teledysk CH

UE = Socjalistyczny Związek Republik Europejskich - zwany rownież "eurokołchozem"

"sprawiedliwosc spoleczna" ma tyle wspolnego ze sprawiedliwoscia co krzeslo z krzeslem elektrycznym

Ignorowani użytkownicy: (inaczej "zacne grono" ludzi nie nadających się do dyskutowania na tym forum)

- piewcy chorej czerwonej ideologi którzy w dyskusji dopuszczają się kłamstwa i manipulacji --- > serwor, shogu, Kettger

- zwolennicy prymitywnej "dyskusji" w której min. obraża się użytkowników (inaczej tacy którzy nie posiadają podstawowej umiejętności dyskutowania w sposób cywilizowany) --- > Jeffin, Vesemirus, Wilk_LancaSter, ALAN06,
Maszkowa

- Miłujący prawdę - pierwszy fanatyk, którego "wywodów" moja wrażliwość znieść już nie może

#30 MaraksGhash

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 717 postów

Napisano 09 luty 2012 - 12:07

Dobre. Cypress Hill jest nie złe tak wogóle.

#31 Huehuecoyotl

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 09 luty 2012 - 12:14

Wyświetl postUżytkownik MaraksGhash dnia 09 luty 2012 - 12:07 napisał

Dobre. Cypress Hill jest nie złe tak wogóle.

Ano, zacne, zacne :)

Maszkowa

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#32 MaraksGhash

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 717 postów

Napisano 09 luty 2012 - 12:57

I teledysk też pasuje do tematu. Fajny.