Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Farbowanie szamponetką

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wetamoo

Słowiańskie dziewczę :P

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1583 postów

Napisano 31 lipiec 2011 - 20:11

Witam,
dziś wieczorem farbowałam włosy ciemny blond szamponetką Delia brąz. Była to moja pierwsza ingerencja w kolor włosów i niestety zakończyła się fiaskiem- szamponetka ściemniła włosy może o 1 ton, ale nadal jest złoty poblask, więc trochę dziwnie to wygląda.
I teraz pytanie: kiedy zejdzie? A kiedy mogę je zafarbować farbą?
Bo chciałabym zafarbować na jakiś brąz. I jakie farby polecacie? (wiem, że Palette są odradzane) Myślałam nad Joanną.
I jeszcze jedno- szampon koloryzujący jest jak farba?
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 kaka17

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 15:30

Nie, to nie to samo a co do zejscia koloru na opakowaniu powinno pisać do ilu zmyć.

#3 czekoladka91

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 600 postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 15:17

Używam szamponetki Deli, już od jakiegoś czasu - ciemny brąz - włosy naturalne mam brąz niezbyt ciemny. Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że bardzo szybko schodzi. Na opakowaniu jest to bodajże 4-6 myć. Ja myję włosy co drugi dzień, więc po 1,5tygodnia koloru już praktycznie nie widać. :) Na farbach się nie znam, także się nie wypowiem. Szamponetka to moja pierwsza ingerencja w kolor włosów, nie jestem jakoś przekonana, co do farb. Boję się bardzo poniszczonych włosów, odrostów.

Pozdrawiam!

#4 Mangolia

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 14:58

Szampon koloryzujacy nie jest jak farba. Kolor się wypłukuje. Ja mam zaufanie do farb Garniera i je mogę z czystym sumieniem polecić.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#5 xxmoniax

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 90 postów

Napisano 24 styczeń 2012 - 10:04

Używam farb Garniera i Sayosa. Szamponetka zmywa się p ok 4-6 myciach ale spokojnie możesz położyć na to farbę nie czekając a szamponetka zejdzie.
Szampon koloryzujący jest z reguły do 28 myć a farba trwała

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych