Warn
Napisano 16 lipiec 2011 - 19:48
Kasia R.
Napisano 16 lipiec 2011 - 19:52
Cytat
Nie tworzyć idiotycznych tematów.
Twój warn jest z roku 2009. Czy naprawdę tak ciężko napisać pw do moda, globala, admina z prośbą o usunięcie starego już ostrzeżenia, zamiast tworzyć takie tematy?

Napisano 16 lipiec 2011 - 19:53
Nic nie stoi na przeszkodzie żeby usunąć lub zamknąć ten temat
Ach, i chciałem dodać że pisałem wiadomość do tego moderatora zaraz po zdarzeniu
Użytkownik Jendrula edytował ten post 16 lipiec 2011 - 20:36
Napisano 16 lipiec 2011 - 20:41
Użytkownik Gressil edytował ten post 16 lipiec 2011 - 20:42
Kłótnia w internecie jest jak udział w paraolimpiadzie. Nawet jeśli wygrasz – i tak jesteś upośledzony.
Napisano 17 lipiec 2011 - 11:39
Użytkownik chyba umie czytać, zaznaczył opcję "przeczytałem regulamin", a nawet bez tego regulaminu, idąc na logiczne myślenie czy temat pasuje do działu? Nie? To dlaczego go tam zakłada?
Oczywiście są takie tematy które nie wiadomo gdzie dać. Należy wówczas założony temat z-raportować i napisać że nie wiedziało się gdzie dany temat można by dać.
Wtedy dany moderator przy wejściu na forum ujrzy czerwona czcionkę: 1 aktywny raport i natychmiast się tym zajmie.
Każdy moderator inaczej podchodzi do tego typu spraw, tu bardziej chodzi o treść tematu i dopasowanie do działu, i wyrozumiałość. Poważny/dobry temat się przenosi, bzdurne zamyka. Jednak jeśli nauczymy użytkowników że gdziekolwiek nie napiszą to moderator przeniesie do odpowiedniego działu to zaczną robić to notorycznie tym samym oddalą się od znajomości regulaminu. A jak dostają kary, co potem grozi nawet banem to zmusza ich do "poprawnego zachowania". Co więcej jeśli widzę że dany użytkownik posiada już karę (nie ważne jak starą) a się udziela nie łamiąc regulaminu to starą karę ściągam.
Jeśli kary będą ściągane automatycznie to co 3 miesiąc każdy będzie mógł naśmiecić, naspamić, na obrażać innych, i cokolwiek innego wbrew regulaminowi.
Kasia R.
Napisano 17 lipiec 2011 - 12:29
Cytat
Takie tematy zazwyczaj zakładają osoby które na codzień nie korzystają z for. Zdarza im się to sporadycznie. Wtedy gdy mają jakiś problem. Stąd łatwo wywnioskować, że takie osoby nie są obeznane w temacie. Karać warnem za zły dział ? Według mnie zamiast nauczyć, taki warn po prostu odstraszy użytkownika od forum. Jak już pisałem - dla moderatora to raptem 3-4 kliknięcia a takich "zagubionych" tematów wcale nie jest tak dużo.
Cytat
Takie kary skutkują w przypadku świadomego łamania regulaminu - spam, obrażanie, wulgaryzmy. Jeżeli user zakłada temat w złym dziale wątpię, że jest świadomy łamania regulaminu.
Cytat
Nie ma nic na ten temat w regulaminie. Poza tym często można zobaczyć w poście coś w stylu "jeżeli napisałem temat w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie" - w takich wypadkach też powinno się dawać ostrzeżenia ? Wątpię.
Kłótnia w internecie jest jak udział w paraolimpiadzie. Nawet jeśli wygrasz – i tak jesteś upośledzony.
Napisano 17 lipiec 2011 - 13:26
Jeśli user jest nowy to wtedy jest oczywiste to że forum jest jemu obce i należy temat przenieść i nie karać, a najlepiej jeszcze wysłać mu wiadomość prywatną o tym przeniesieniu.
Regulamin ma pewne uchybienia, jednak gdyby był bardzo sprecyzowany to też za cokolwiek kary by się sypały. Jak napiszą choćby w temacie o informacji że nie wie czy to dobry dział to kary nie dostanie. Chyba nie znasz takiego przypadku?
Czekamy na Twój powrót Gres
Napisano 17 lipiec 2011 - 14:28
Cytat
"Staremu" userowi też można wysłać PW zresztą rejestracja 3 lata temu i 100 postów wcale nie świadczy o aktywności na forum.
Cytat
Nie mam póki co czasu. Może w październiku lub listopadzie.
Napisano 18 lipiec 2011 - 11:46
Użytkownik Mechanizator dnia 17 lipiec 2011 - 13:26 napisał
Odpowiedź otrzymałem i warn został cofnięty. Za całe zamieszanie przepraszam. Następnym razem wykorzystam tą opcję z raportowaniem.
Kasia R.
Napisano 18 lipiec 2011 - 13:50
Visca el Barça!!!

Jestem Leworęczny i dobrze mi z tym!^^
Najpopularniejsze frazy z tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty