Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Czy To Może Być Ciąża ?

37 odpowiedzi w tym temacie

#1 syska_20

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 09 wrzesień 2006 - 10:30

Dziś mam 35 dzień cyklu, miesiączki brak. Od kilku dni boli mnie prawy jajnik. Bóle te wystepuje jednak tylko wieczorem i są czymś w rodzaju skórczu. Czy możliwa jest ciąża ? Muszę dodać, że 5 miesięcy temu skończyłam brać tabletki hormonalne. Mięsiączka była regularna przez 3 miesiące. Miesiąc temu mój cykl wynosił 35 dni, ale nie miałam zadnych dolegliwości. Czy w związku z tym spóźniający się okres moze być spowodowany ciążą? No i te bóle jajnika... Proszę o pomoc!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Kerio

Guru

• SuperMod
  • 7468 postów

Napisano 09 wrzesień 2006 - 13:10

Do lekarza radze sie wybrać.

#3 momo

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 09 wrzesień 2006 - 13:41

Witam!!Uprawiałam seks z moim chłopakiem ok 3 tyg. temu...Używaliśmy tylko prezerwatywy.Od paru dni powinnam mieć miesiączke lecz się nie pojawia :( Ponad to mam poranne nudności<i nie tylko rano>Błagam nie wiem co robić!!!Czy to jest TO??

#4 Kerio

Guru

• SuperMod
  • 7468 postów

Napisano 09 wrzesień 2006 - 13:53

Wyświetl postUżytkownik momo dnia 9.09.2006, 14:41 napisał

Witam!!Uprawiałam seks z moim chłopakiem ok 3 tyg. temu...Używaliśmy tylko prezerwatywy.Od paru dni powinnam mieć miesiączke lecz się nie pojawia :( Ponad to mam poranne nudności<i nie tylko rano>Błagam nie wiem co robić!!!Czy to jest TO??
ale gumka pękła, zsunela sie ?

#5 fikumiku

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 259 postów

Napisano 10 wrzesień 2006 - 00:19

Cytat

Witam!!Uprawiałam seks z moim chłopakiem ok 3 tyg. temu...Używaliśmy tylko prezerwatywy.Od paru dni powinnam mieć miesiączke lecz się nie pojawia Ponad to mam poranne nudności<i nie tylko rano>Błagam nie wiem co robić!!!Czy to jest TO??

Do lekarza!

Użytkownik fikumiku edytował ten post 10 wrzesień 2006 - 00:20

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Hannaz

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 36 postów

Napisano 10 wrzesień 2006 - 02:05

Wyświetl postUżytkownik syska_20 dnia 9.09.2006, 11:30 napisał

Dziś mam 35 dzień cyklu, miesiączki brak. Od kilku dni boli mnie prawy jajnik. Bóle te wystepuje jednak tylko wieczorem i są czymś w rodzaju skórczu. Czy możliwa jest ciąża ? Muszę dodać, że 5 miesięcy temu skończyłam brać tabletki hormonalne. Mięsiączka była regularna przez 3 miesiące. Miesiąc temu mój cykl wynosił 35 dni, ale nie miałam zadnych dolegliwości. Czy w związku z tym spóźniający się okres moze być spowodowany ciążą? No i te bóle jajnika... Proszę o pomoc!

Mam ten sam problem.

Dowiedziałam się, że czasem po dłuższym okresie brania antykoncepcji organizm może reagować w taki sposób, a po pewnym czasie cykle wracają do normy. No ale lepiej mieć pewność i po prostu się zbadać.

Trzymam kciuki za nas obie...

#7 Ika202

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 14 wrzesień 2006 - 16:15

Ja to mam dopiero problem :( :(.Już 2 razy rodziłam po 1 porodzie zaszłam w ciąże bardzo szybko moja córcia miała roczek i mimo iż prawie wogle się z mężem nie kochaliśmy bo panicznie bałam sie ciaży,a i brałam tabletki microgenium (czy jakoś tak),teraz nie ufam tabletką i używam prezerwatym po tym drugim porodzie okres mam bardzo nieregularnie.Mój synek ma teraz prawie 9 m-cy a ja boje sie ze może znowu zaszłąm w ciaze.Już nie pamiętam jakie miałam objawy ciąży dlatego tak sie boje jedyne co teraz mam to chory pęcherz(z synem też miałąm) i wyciek śluzu białego i lepkiego (może to przez ten pęcherz).Nie wiem co myślec doradzcie ;( .A jeżeli chodzi o test to nie zrobie bo sie boje ze wyjdzie pozytywnie i do lekarza też nie pójde bo mi będzie wstyd ;(
"Wierzysz miłość od pierwszego wejrzenia??jeżeli nie to poczekaj przejde jeszcze raz!!!:)

P.O.L.A.K-Pijany Organizator Libacji Alkoholowo Kacowych

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

#8 Justeena

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 14 wrzesień 2006 - 16:40

Zdecydowanie sugeruję wizytęu lekarza

#9 kasia:O)

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 29 październik 2006 - 02:36

CZEŚĆ JESTEM TU PORAZ PIERWSZY I MAM DO WAS MAŁE PYTANIE ;)
NIEWIE CZY TO CIAZA ALE OPISZE TO. W DNI PŁODNE KOCHAŁAM SIE Z MOGI NAZECZONYM DO'' KOŃCA''
CYKLE MAM 28 DNIOWE I OKRES SPUŻNIŁ MI SIE O 5 DNI ALE W KONCU NADSZEDŁ ALE TRWAŁ TYLKO 2 DNI TROSZKE MNIE ZDZIWIŁ TEN FAKT BO ZAWSZE MAM 5-6DNI@ TERAZ JUZ PO@ TROSZKE DZIWNIE SIE CZUJE TAK INACZEJ CZESTO MAM ZAWROTY GŁOWY TAK ZE 3 RAZY DZIENNIE SIE TEŻ ZDAZA I OSTATNIO POBOLEWA MNIE GŁOWA. CZY TO MOZE MIEC COS WSPOLNEGO Z CIAZA I JEJ OBIAWAMI? PROSZE O SZYBKA ODP.

#10 agathadz

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 82 postów

Napisano 29 październik 2006 - 02:45

okres może występować podczas ciąży nawet przez dwa miesiące ale jest wtedy krótki i skąpy...radzę najpierw zrobić teścik ciążowy...sama ostatnio próbowałam -nie boli ;) a potem jakby coś...do ginegologa... powodzenia :)

Amor vincit omnia

email do mnie
forum harcerskie...( nie tylko dla harcerzy ;] )

Ten, który rzucił na mnie się, niewiele szczęścia miał
Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

#11 Karinka27

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 215 postów

Napisano 30 październik 2006 - 13:37

ja czytałam że okres może wystapić nawet do 4 miesiaca ciąży no ale wtedy jest oczywiscie bardzo skąpy. najlepsza jest wizyta u ginekologa lub wykonanie testu z krwi!!!

#12 milusia32

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2039 postów

Napisano 04 listopad 2006 - 23:10

Ika202 troche dziwie się ... ze mogłoby Ci byc wstyd ... bo dlaczego?
Przeciez napewno kochasz swoje dzieci :) tak musiało widocznie być... :)

a co do reszty to ja was rozumiem... te obawy są najgorsze a strach często ma wielkie oczy ;)
Hormony mogą pozajączkować wszystko :P

#13 tunridamga

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 34 postów

Napisano 05 listopad 2006 - 13:18

Czytam wiele wypowiedzi o domniemanej ciaży i nie mogę zrozumieć, jak można podejżewać cieżę, a nie iść do lekarza. A odpowiedź, ze jest komuś wstyd juz całkiem mnie zadziwia. Nie myśli sie o wstydzie, tylko o tym, że można zrobić krzywdę dziecku...

A całej reszcie naprawdę, z całego serca polecam wizytę u lekarza i trzymam kciuki, aby było, tak jak chcecie!

#14 zdenerwowana

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 10 listopad 2006 - 19:45

mam problem.Boje sie ze moglam zajsc w ciaze.Kochajac sie z chlopakiem zabezpieczalismy sie prezerwatywa ale wczesniej uprawialismy peeting. Czuje duze zmeczenie,mniej wiecej dzis powinnam miec miesiaczke i nie mam,odczuwam wzdecia i mam wrazenie ze moj brzuch bardzo duzo sie powiekszyl. Wlasnie zmierzylam goraczke mam 37,2. blagam o odpowiedz bo ja juz nie wytrzymuje i chyba zwariuje.podkresle to ze mam dopiero 19 lat i nie moge miec jeszcze dziecka. pomocy:(czy to ciza?? blagam o odpowiedz strasznie sie denerwuje. do lekarza pojde ale jestem zarejestrowana dopiero za niecale dwa tygodnie, a do tego czsu zwariuje z nerwow(jest problem z dostaniem sie di niego)prosze o pomoc!!!

#15 lenulka

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1426 postów

Napisano 10 listopad 2006 - 20:02

heh nie umie CI odpowiedziec czy to ciąża...to jest możliwe, ale wg mnie mało prawdopodobne, rozumię Twój strach, postaraj sie uspokoic, moze dlatego nie dostałas jeszcze okresu zabardzo sie denerwujesz.
po pierwsze spokój , wszysko bedzie jasne za kilka dni....jezeli bardzo sie martwisz to mzoe zrób test
a mi sie brzuszek powiększa przed okresem...i temperature tez mam, noi inne objawy.

#16 spelnione-marzenia

poszybować chociaż raz ponad śmierć ponad czas ...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 656 postów

Napisano 10 listopad 2006 - 20:23

mi niestety okres też się spóźnia ale raczej to żebym zaszła w ciąże jest bardzo mało możliwe a na dodatek tez mnie bolą jajniki... mysle ze przesuniećie cyklu może być spowodowne szybką zmianą klimatu
Save our soul, save it now for a better life
Time to break because time is flying on and on
But if you want to believe in a better life
Find a way, try now, come together with a smile

#17 zdenerwowana

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 22 listopad 2006 - 17:46

Wyświetl postUżytkownik spelnione-marzenia dnia 10.11.2006, 20:23 napisał

mi niestety okres też się spóźnia ale raczej to żebym zaszła w ciąże jest bardzo mało możliwe a na dodatek tez mnie bolą jajniki... mysle ze przesuniećie cyklu może być spowodowne szybką zmianą klimatu

to znowu ja okresu jak nie było tak nie ma,wiec moje zdenerwowanie rosnie:( i dodam zeprzez jakies ostatnie dwa dni bola mnie jajniki,jest to chwilowy akle bardzo silny bol, boje sie...a do lekarza dopiero za dwa dni;( dziekuje za odpowiedzi.Pozdrawiam

Wyświetl postUżytkownik lenulka dnia 10.11.2006, 20:02 napisał

heh nie umie CI odpowiedziec czy to ciąża...to jest możliwe, ale wg mnie mało prawdopodobne, rozumię Twój strach, postaraj sie uspokoic, moze dlatego nie dostałas jeszcze okresu zabardzo sie denerwujesz.
po pierwsze spokój , wszysko bedzie jasne za kilka dni....jezeli bardzo sie martwisz to mzoe zrób test
a mi sie brzuszek powiększa przed okresem...i temperature tez mam, noi inne objawy.
podniosłaś mnie lekko na duchu,ale i tak sie bardzo boje:( dziekuje za odpowiedz.Za dwa dni do lekarza!!!dopiero...

Dostałam okres:) czyli chyba wszystko juz ok:) dziekuje za pomoc w rozwianiu moich watpliwosci (ale serio sie balam,a mialam czego i mozliwosc zajscia tez byla). Trzymajcie się cieplutko. Napewno jeszcze kiedyś tu wstapie. :papa:

#18 dzieffczynka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 521 postów

Napisano 22 listopad 2006 - 18:06

W czasie ciąży nie powinny występować bóle brzucha :P
Więc w tym momencie mówię...
Przepraszam za wszystkie szkody jakie wyrządziłam
Wybacz...
Nie chciałam...
Widocznie ktoś tam na górze chciał,
Żeby tak sie stało...
Wybacz i zapomnij o mnie...
Juz zamykam oczy i wracam do mych marzeń
Tylko tam ktokolwiek chce mnie znać
Tam mi jest tylko dobrze
I tam chcę pozostać na wieki...

#19 Neferet

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 487 postów

Napisano 22 listopad 2006 - 18:22

dzieffczynka - jakto nie powinny występować bóle brzucha? :mruga:
To jest jeden z pierwszych objawów ciąży! Boli powiększająca się macica...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Ania Civ

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1891 postów

Napisano 23 listopad 2006 - 09:49

Macica powiększa się dopiero w dalszym etapie, jeżeli boli, to z innego powodu. Dziecko w pierwszych 4 tygodniach ciąży jest maleńkie i nie powoduje powiększenia macicy.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych