Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

F-News nr 17

40 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 22 czerwiec 2011 - 16:21

Witam,

Jest kilka spraw, które chciałbym poruszyć odnośnie następnego numeru. Na całe szczęście te sprawy łączą się w jakąś tam całość więc będzie raczej zwięźle ;)

1. Ostatnio F-News trochę stracił rozpęd. Nie wiem z czego to wynika. Może przez to że ubyło nam ludzi z redakcji może po prostu popadliśmy w zbytnią schematyczność. "Poczytność" nam maleje i trzeba by coś z tym zrobić bo wydawanie tej gazetki ma sens jeśli znajduje ona jakieś grono czytelników.

2. Poprzednie numery wychodziło po różnych perypetiach a to nie za dobrze wpływało na ich jakość.

3. Mam pewien pomysł co do tego projektu, ale...

4. Generalnie chciałbym wydać kolejnego F-Newsa dopiero we wrześniu. Taki numer "po wakacyjny". Coś na zasadzie wielkiego come back jak już kiedyś to zrobiliśmy. Do tego czasu będziecie mogli wysłać mi jakąś większą ilość materiałów a ja postaram się rozkminić w końcu jakiś program do składania tego wszystkiego i nie iść po najmniejszej linii oporu :P Postaram się zagadać z paroma osobami, które mogły by podjąć współpracę na zasadzie ad hoc i trochę wzbogacić kolejne wydanie. Zorganizuje się też jakiś wywiadzik. Ogólnie postaramy się zrobić bardziej przebojowy numer.

Co Wy na to?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8220 postów

Napisano 27 czerwiec 2011 - 10:54

Pomysł z obszerniejszym numerem jest trafiony. W wakacje trudno byłoby motywować ludzi z czym i tak był problem dotychczas, na bieżąco. Zatem podpisuję się pod pomysłem wydania późniejszego, a obszerniejszego wydania. Dobrze wtedy pomyśleć też o nieschematycznej reklamie, aby F-News na wstępie nie kojarzył się ze stagnacją.

#3 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 27 czerwiec 2011 - 13:17

dlatego dobrze by było gdybyś zmienił banerek na aktualny (o reklamie mówię) ;)

#4 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8220 postów

Napisano 27 czerwiec 2011 - 18:57

Kurde faja, sorry :bag: Czasem nie trybię

#5 El Pablo

Tyran Okrucieństwa

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2982 postów

Napisano 29 czerwiec 2011 - 15:35

Mi pasuje, i tak teraz jestem zajety robota wiec na pisanie za bardzo nie mam czasu. A mniejsza częstotliwosć powinna wyjść gazecie na dobre.
"Podaj mi dłoń, płynie w nas krew tych samych przodków, ratuj ten Kraj, bo o Twoje i moje życie tu toczy się gra"
Dołączona grafika

"(...)Dla tej polityki oddam resztę swego życia i gotów jestem oddać życie zaraz, jeśli będzie tego potrzeba. Jeśli zaś dla tej polityki nie znajdę poparcia u Was i w kraju-usuwam się z czynnej polityki i poświęcę się pracy nad tym, żeby z przyszłych pokoleń lepsi od nas politycy wyrośli. Może być, że Polska jest skazana na to, żeby nią kierowali pajace, zacietrzewieni parafianie, krótkowidze i ... zdrajcy(...)"
Roman Dmowski

Lista forumowych buraków: Herbatniczek.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 a3z4

Aczteri

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1129 postów

Napisano 29 czerwiec 2011 - 17:36

Mi pasuje, termin w sam raz. :)
Dołączona grafika
       Subnij, przytul, polub.

Dołączona grafika

#7 michalkortas

Mod of darkness.

• SuperMod
  • 1466 postów

Napisano 06 lipiec 2011 - 10:29

Wyświetl postUżytkownik a3z4 dnia 29 czerwiec 2011 - 17:36 napisał

Mi pasuje, termin w sam raz. :)
Witam, no własnie po przeczytaniu poprzedniego nr-u czułem pewien niedosyt. Zamiast pisać jakieś suche informacje fajnie byłoby wprowadzić jakąś interakcję z czytelnikami, tak jak ktoś wspomniał - wywiad np. Może jakiś ranking najciekawszych userów? Albo ich najciekawsze wpisy? Z doświadczenia wiem, że własne imię, nick etc. w jakimś publicznym wydaniu gazety, strony www wpływa na to, że osoba ta chce zobaczyć to na własne oczy, pochwalić się znajomym, wiec oni także pobierają, czytają. No nie wiem...

Warto też pomyśleć nad ciekawszą grafiką. Nie musi być cudów. Minimalizm też jest miły dla oka - nie zawsze graficzne bajery dobrze wyglądają. Ale jeśli panuje ład i porządek to jest czym oko przyciągnąć.

Ot takie moje przemyślenia :)
Pozdrawiam!

Aha, i czcionka Comic Sans jest strasznie amatorska, wręcz obciachowa w świecie internetu :)
Krótki artykuł...

Użytkownik michalkortas edytował ten post 06 lipiec 2011 - 10:31

WEBroad.pl - nowoczesny portal webmastera

Czerwonym kolorem wypowiadam się jako MODERATOR.

#8 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 06 lipiec 2011 - 17:51

Cytat

Witam, no własnie po przeczytaniu poprzedniego nr-u czułem pewien niedosyt. Zamiast pisać jakieś suche informacje fajnie byłoby wprowadzić jakąś interakcję z czytelnikami, tak jak ktoś wspomniał - wywiad np. Może jakiś ranking najciekawszych userów? Albo ich najciekawsze wpisy? Z doświadczenia wiem, że własne imię, nick etc. w jakimś publicznym wydaniu gazety, strony www wpływa na to, że osoba ta chce zobaczyć to na własne oczy, pochwalić się znajomym, wiec oni także pobierają, czytają.
O i to jest pomysł na plus! ;)

#9 michalkortas

Mod of darkness.

• SuperMod
  • 1466 postów

Napisano 06 lipiec 2011 - 21:43

A więc ustaliłem z Bishop'em, że zajmę się złożeniem kolejnego numeru, tak, żeby to jakoś fajnie wyglądało. Miałem wcześniej do czynienia z zasadami typografii i takie tam. Razem skleimy coś, co będzie chciało się czytać :)

A teraz trochę z innej beczki. Będzie jakiś temat przewodni, który można wkomponować w okładkę? :)

#10 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 06 lipiec 2011 - 22:14

Powiedzmy, że motywem przewodnim będzie powrót po wakacjach, chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły. Poza tym kiedy będą już materiały to można parę tematów jakoś wyeksponować na okładce, ale co i jak to później gdy już ter arty będę miał.

Dzięki, że się zgodziłeś na przejęcie strony technicznej :)

Użytkownik Bishop986 edytował ten post 06 lipiec 2011 - 22:16

#11 michalkortas

Mod of darkness.

• SuperMod
  • 1466 postów

Napisano 07 lipiec 2011 - 18:30

Wyświetl postUżytkownik Bishop986 dnia 06 lipiec 2011 - 22:14 napisał

Powiedzmy, że motywem przewodnim będzie powrót po wakacjach, chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły. Poza tym kiedy będą już materiały to można parę tematów jakoś wyeksponować na okładce, ale co i jak to później gdy już ter arty będę miał.

Dzięki, że się zgodziłeś na przejęcie strony technicznej :)
Ok, to fajnie, jeszcze się zgadamy. Nad okładką pomyślę już. Kiedy będziemy mieli jakiś konkretny szablon magazynu, to później już będzie prościej nad tym zapanować.
Pozdrawiam! :)

#12 michalkortas

Mod of darkness.

• SuperMod
  • 1466 postów

Napisano 04 sierpień 2011 - 20:42

I jak tam idą prace nad artykułami? Bo trzeba zaczynać już powoli myśleć nad całością numeru ;)

#13 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 00:30

spokojnie do września jeszcze dużo czasu, chyba że potrzebujesz materiały już teraz

#14 michalkortas

Mod of darkness.

• SuperMod
  • 1466 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 07:49

Wyświetl postUżytkownik Bishop986 dnia 06 sierpień 2011 - 00:30 napisał

spokojnie do września jeszcze dużo czasu, chyba że potrzebujesz materiały już teraz
Nie, nie, tak tylko pytam, czy już się brać za myślenie nad składem, ale spokojnie, nie ma pośpiechu ;)

#15 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 10:34

myslalem zeby ustalic termin na teksty na 22.08, tyle czasu Ci wystarczy żeby na początek września coś poskładać?

#16 michalkortas

Mod of darkness.

• SuperMod
  • 1466 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 11:59

Wyświetl postUżytkownik Bishop986 dnia 06 sierpień 2011 - 10:34 napisał

myslalem zeby ustalic termin na teksty na 22.08, tyle czasu Ci wystarczy żeby na początek września coś poskładać?
Tak, to dobry pomysł, bo wolałbym jednak jeszcze we wakacje to skręcić :)

#17 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 16:40

w takim razie niech tak będzie :)

Termin na nadsyłanie tekstów to:

22 Sierpnia 2011

#18 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 07 sierpień 2011 - 11:55

@Michał - podaj mi swojego maila, ok?

#19 michalkortas

Mod of darkness.

• SuperMod
  • 1466 postów

Napisano 07 sierpień 2011 - 15:43

Wyświetl postUżytkownik Bishop986 dnia 07 sierpień 2011 - 11:55 napisał

@Michał - podaj mi swojego maila, ok?
Wyślę na PW ;)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 09 sierpień 2011 - 21:25

Dzięki, dostałem. PS napisz czy dostałeś niespodziankę ;)

a3z4 - sklecisz jakiś banerek (żebyśmy potem na szybko nie musieli czegoś szukać :) )

Użytkownik Bishop986 edytował ten post 09 sierpień 2011 - 21:40

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych