Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

* * * * * 1 głosy

Street Art

• Nie możesz odpowiedzieć
1 odpowiedź w tym temacie

#1 matrioszka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 103 postów

Napisano 12 czerwiec 2011 - 17:38

Interesuje się ktoś street artem? Znacie Juliana Beevera? Banksy'ego? I innych?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

mnie podoba się ta idea wychodzenia sztuki na ulicę. kto w dzisiejszych czasach chodzi do galerii, sztuka sama wychodzi do ludzi.
i chciałabym, żeby nasze ulice tak wyglądały. przydałoby się trochę koloru szarym miastom.

Użytkownik matrioszka edytował ten post 12 czerwiec 2011 - 17:38

W czyichże rękach byłem manekinem
dotychczas, jeźli kiedy nim mam zostać?
Czyli myśl czyja, gdy znaczy się czynem,
nie może wolą tegoż dziełu sprostać,
i mam się, jąwszy czyn, spłonić rubinem
wstydu, żem wziął na się cudzą postać?
Czyliż tak wszyscy cudzym kształtem żyją,
że już nie wierzą w nic, co w sobie kryją.
Może w nich nie ma nic i mówią przeto,
o ilem im podobny, że to mnie zaletą?

http://www.youtube.com/watch?v=yarJtCIjNLM

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Kerad

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 119 postów

Napisano 14 czerwiec 2011 - 08:51

Ja interesuje się street artem. Niedawno nawet oglądałem bardzo dobry film dokumentalny o tej sztuce 'Wyjście Przez Sklep z Pamiątkami' Banksy to swój chłop ;D Masz rację dzisiaj mało kto chodzi do galerii. Ja widząc na ulicy graffiti od razu się zatrzymuje i podziwiam. Mówię tutaj o sztuce malowania na murze, a nie o wulgarnych napisach na blokach (chociaż niektórzy też to podziwiają). Natomiast jakiegoś pomysłowego street artu u mnie w Krakowie nie widziałem.
Trzeba być kreatywnym i pomysłowym, żeby coś takiego robić. W polsce to chyba mało jest takich ludzi. Chyba, że siedzą głęboko w podziemiach i się nie wychylają ;D A może Banksy wpadnie do Polski i ożywi nasze ulicę ;D ?
Wniosło by to trochę świeżości i tak jak mówisz szare miasta nabrały by kolorów.

Osobiście mam zajawkę na graffiti i sam maluje ;) Szkice już mam teraz szukam dobrych miejscówek.
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych