Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Jaka platforma cyfrowa?
Rozpoczęty przez piksel-2, 30 maj 2011 13:32
43 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 30 maj 2011 - 13:58
Oferty zmieniają się ciągle, więc najlepiej skorzystać z wyszukiwarki google i po prostu zorientować się jak to wygląda w danej chwili, bo co z tego, ze ktoś Ci wyrecytuje teraz jakie ceny są w cyfrze+ czy polsacie skoro z okazji np dnia dziecka może wszystko się zmienić 
Ja mam np polsat cyfrowy i szczerze powiem, że nie wiem czy drugi raz podpisałbym umowę z tym dostawcą. Jakoś sygnału i sprzęt jest ok, ale podejście do klienta fatalne! Wystarczy, że kasa za abonament nie jest u nich na koncie 1-2 dni przed terminiem to zaraz smsy ponaglające, wkurzające komunikaty na ekranie tv itd.
A jak już w dzień w którym abonament jest wymagany napisano mi, że będę windykowany to myślałem, że babkę z biura obsługi rozerwę przez słuchawkę - tragedia.
Ja mam np polsat cyfrowy i szczerze powiem, że nie wiem czy drugi raz podpisałbym umowę z tym dostawcą. Jakoś sygnału i sprzęt jest ok, ale podejście do klienta fatalne! Wystarczy, że kasa za abonament nie jest u nich na koncie 1-2 dni przed terminiem to zaraz smsy ponaglające, wkurzające komunikaty na ekranie tv itd.
A jak już w dzień w którym abonament jest wymagany napisano mi, że będę windykowany to myślałem, że babkę z biura obsługi rozerwę przez słuchawkę - tragedia.
Napisano 30 maj 2011 - 19:29
Z większości opinii znajomych, którzy mieszkają w mojej miejscowości i mieli styczność z usługami cyfrowego polsatu, wynika, że sygnał nadawania zanika wraz z deszczem. Wiele osób chwali sobie telewizję n, za ofertę w stosunku do ceny. Sytuacja cyfrowej n-ki niestety podobna jest do polsatu, problemy z sygnałem podczas niekorzystnych warunków atmosferycznych. Tylko na cyfrze+ ponoć nie ma większych problemów z deszczem, ale oferta cenowa wygląda przeciętnie.
Kasia R.
Napisano 21 czerwiec 2011 - 17:51
A moze warto pomyslec jeszcze nad telewizja N ?
Mysle ze tez maja bogata oferte programowa i warto jest jesli juz przejrzec wszystkie propozycje zeby podjac decyzje...
Mysle ze tez maja bogata oferte programowa i warto jest jesli juz przejrzec wszystkie propozycje zeby podjac decyzje...
Kupuj tylko naturalne suplementy na suplime.pl
Napisano 22 czerwiec 2011 - 08:03
Użytkownik modliszka23 dnia 21 czerwiec 2011 - 17:51 napisał
A moze warto pomyslec jeszcze nad telewizja N ?
Fakt, Nka ma dosyć ciekawą ofertę. Ostatnio wzmocnioną o kanały polsatu. Gwiazdka i początek roku należał do cyfry +, ale ostatnie promocje nki wymiatają.
Napisano 22 czerwiec 2011 - 15:37
W sumie tez nie ma co patrzec na te wszystkie sondaże tylko po prostu wybierac oferte patrzac na program i na to co w sumie nam oferuja chociazby na VOD.Bo wiadomo ze na troche potem sie z nimi wiazemy.
Napisano 24 czerwiec 2011 - 09:14
Różne sondaże są ważne, bo coś mówią o danej platformie. Choć fakt, że główni gracze na polskim rynku w praktyce mają podobną jakość usług, czyli także trzeba patrzeć na ofertę programową i ceny. Oczywiście na nowinki także. Owszem VOD to nie nowość, nowością zaś jest potraktowanie serio tej oferty, a nie tylko jako dodatek (nawet jeżeli istotny) oferty programowej.
Napisano 24 czerwiec 2011 - 15:07
Co jakiś czas oferty firm się zmieniają, jedne stają się bardziej korzystne inne mniej. Dlatego zależało mi na podaniu lidera cyfrowej telewizji na czas obecny. Jeżeli chodzi VOD, to ciężko tę usługę traktować poważnie - mały wybór filmów, wysokie ceny. Wolałbym już skorzystać z oferty wypożyczalni płyt, gdzie tytułów jest o dużo więcej i to za niższą cenę.
Napisano 24 czerwiec 2011 - 16:23
Użytkownik robson12 dnia 24 czerwiec 2011 - 09:14 napisał
Różne sondaże są ważne, bo coś mówią o danej platformie. Choć fakt, że główni gracze na polskim rynku w praktyce mają podobną jakość usług, czyli także trzeba patrzeć na ofertę programową i ceny. Oczywiście na nowinki także. Owszem VOD to nie nowość, nowością zaś jest potraktowanie serio tej oferty, a nie tylko jako dodatek (nawet jeżeli istotny) oferty programowej.
Napisano 27 czerwiec 2011 - 22:52
moim zdaniem nie trzeba próbować wszystkiego. Należy dokładnie zaznajomić się z ofertą i warunkami promocji w której bierzemy udział to po pierwsze, a po drugie DEKODER
musi być maksymalnie funkcjonalny, oferować wysoką jakość obrazu i szybko przełączać kanały, a najlepiej z nagrywarką, oczywiście bez dodatkowej opłaty abonamentowej- w tej chwili jedynym operatorem z takimi rozwiązaniami jest telewizja N i dlatego nie ma dla mnie żadnej innej alternatywy na rynku.
Napisano 28 czerwiec 2011 - 10:21
Użytkownik piksel-2 dnia 24 czerwiec 2011 - 15:07 napisał
Co jakiś czas oferty firm się zmieniają, jedne stają się bardziej korzystne inne mniej. Dlatego zależało mi na podaniu lidera cyfrowej telewizji na czas obecny. Jeżeli chodzi VOD, to ciężko tę usługę traktować poważnie - mały wybór filmów, wysokie ceny. Wolałbym już skorzystać z oferty wypożyczalni płyt, gdzie tytułów jest o dużo więcej i to za niższą cenę.
Nie tyle co jakiś czas, co stale. Koniec zeszłego roku i początek tego należał do Cyfry+. Obecnie "zaatakowała" Nka. Za chwilę, albo raczej po wakacjach, może jeszcze przed świętami, a na święta to już na pewno, pojawią się nowe genialne promocje. Konkurencja to świetna sprawa.
VODy się dopiero w Polsce rozwijają. Nka jest przykładem, że powoli nadchodzi ich czas. Jeszcze rok, najwyżej dwa i nie napiszesz, że to niepoważna usługa.
Napisano 28 czerwiec 2011 - 16:53
Rzeczywiscie da sie zauwazyc to ze N teraz rzadzi wsród telewizji cyfrowych.Nie bez przyczyny to u nich coraz to wiecej powstaje nowych kanalów jak równiez dodaja nowe do swoje oferty programowej.Wiec to ich tez wyróznia.
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
- jaka platforma cyfrowa
- jaka platforma cyfrowa najlepsza
- najlepsza platforma cyfrowa
- jaka platforma cyfrowa 2011
- która platforma cyfrowa najlepsza
- która platforma cyfrowa najlepsza 2011
- jaka telewizja cyfrowa jest najlepsza
- najlepsza telewizja cyfrowa forum