Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Jak zainstalowac World of Warcraft

15 odpowiedzi w tym temacie

#1 KoRbuS

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 29 maj 2011 - 10:16

Witam! Mam wielki problem co do instalacji WOWa. Grę ściągnąłem z battle.net (mam nadzieję, że wiecie jak się tak ściąga) no i uruchomiłem próbną wersje na 10 dni. No i jak ściągnąłem to mi się pojawiła instalka WOWa na pulpicie. Uruchomiłem no i pokazało się okno instalacji, ustawiłem wszystko tak jak trzeba no i zaczęło się pobieranie plików z serwera Blizzarda. Gdy już poczekałem to kilka godzin to nareszcie pobieranie doszło do 100%. No i zacząłem instalować coś, ale sam nie wiem co. Pisze ten temat byście przedstawili mi PRECYZYJNĄ instalację World of Warcraft (od ściągnięcia gry z przeglądarki internetowej do tworzenia postaci w grze)oczywiście na próbną wersję 10-dniową i następnie gry się zdecyduje na kupienie konta. Bardzo proszę o dokładne opisy co instalować lub aktualizować, a co nie. Bardzo też bym prosił o skrenshoty lub filmik nagrany przez was. Bardzo prosze nie dawajcie filmików z youtube bo już praktycznie wszystkie przeglądnąłem i nie znalazłem precyzyjnej instalacji WOWa.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Biernat

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 918 postów

Napisano 29 maj 2011 - 10:22

Jesli chcesz tylko do dodatku Wrath of the Lich King to prosze link jak wszystko zrobic http://jargam.es/ind...grac-wow-wotlk/
a jeśli do najnowszego dodatku Cataclysm to proszę link jak wszystko zrobić http://jargam.es/ind...agrac-wow-cata/

pozdrawiam i miłego grania ;)
Dołączona grafika

#3 KoRbuS

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 29 maj 2011 - 10:28

hmmm może coś zrozumie bo juz mam mętlik w głowie, ale mam jeszcze kilka pytań:
1. Co to jest dodatek TBC?
2. Co mam aktualizować a co nie, (chodzi mi o przebieg instalacji i aktualizacji, proszę o napisanie co mi się ma wyświetlić a co nie co mam kliknąć)
3. Potrzebuje konto, żeby zagrać na serwerze?
4. Jak funkcjonują serwery, jak je znaleźć, czy instancją polskie?

Aha i czym się różnią te dodatki, czy lepiej mieć ten najnowszy?

No i ja już tak kombinowałem że juz doszedłem do czegoś takiego, że jak włączam grę przez Lounther luk ikonę na pulpicie to wyskakuje mi to http://iv.pl/images/...47865908169.jpg

Użytkownik KoRbuS edytował ten post 29 maj 2011 - 10:37

#4 Biernat

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 918 postów

Napisano 29 maj 2011 - 12:16

1. Wow to gra która jest na rynku juz od ponad 6 lat i posiada rozne do dodatki na samym początku byl World of Warcraft Clasic potem wyszedl dodatek do WoW TBC czyli The Burning Crusader nastepnym dodatkiem byl WOTLK czyli Wrath of the Lich King i teraz nedawno wszedl ostatni dodatek czyli World of Warcraft: Cataclysm im nowszy dodatek tym lepiej na tych najstarszych czyli Clasic i TBC nikt juz praktycznie nie gra aktualnie ludzie graja jeszcze na WOTLK i powoli zaczynaja grac na Cataclysm ktory jest najnowsszy

2. Wszystko co chcesz o tym wiedzieć masz w linku które podałem wyżej krok po kroku co robić zeby zagrać

3. Tak potrzebujesz konto, puki co odradzam ci granie na globalnym serverze najpierw proponuje ci zebys poszedl na jakis prywatny darmowy server i zobaczyl czy gra ci sie spodoba proponuje jeden z tych dwoch albo www.sunwell.pl albo jargam.es

4. Wyzej podełem ci dwa polskie darmowe servery na ktorych gra bardzo duzo ludzi mysle ze na sam poczatek powinnienes na nich sprobowac zagrac na pewno ci sie spodobają ;)
Dołączona grafika

#5 KoRbuS

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 29 maj 2011 - 12:31

Bardzo ale to bardzo cie proszę nagraj filmik jak dasz rade lub znajdź mi taki, bo ja :cenzura:.. nie daje rady, to jest poje..... jak zainstalować tego cholernego WOWa!!!!!!!

Użytkownik KoRbuS edytował ten post 29 maj 2011 - 12:45

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Biernat

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 918 postów

Napisano 29 maj 2011 - 14:22

wrzucilem torrenta z zainstalowana gra wystarczy ja tylko sciagnac i wlaczyc nic wiecej

http://thepiratebay....28No_Install%29

chyba dasz sobie juz rade?
Dołączona grafika

#7 Sunray

Guru

• HalfMod
  • 3272 postów

Napisano 29 maj 2011 - 15:16

To sam zarzuć screeny na jakim etapie jesteś; co się dzieje po odpaleniu installera, skoro rozumiem, że nie możesz dotrzeć do ekranu głównego gry. Absolutnie wszystko się robi automatycznie; tak ściąga, jak i instaluje. A mówiąc o trialu, nie zaprzątaj sobie chwilowo głowy dodatkami do gry.
Jak rozumiem, zarejestrowałeś trial na europejskim battle-necie?

Wyświetl postUżytkownik KoRbuS dnia 29 maj 2011 - 10:28 napisał

No i ja już tak kombinowałem że juz doszedłem do czegoś takiego, że jak włączam grę przez Lounther luk ikonę na pulpicie to wyskakuje mi to http://iv.pl/images/...47865908169.jpg
Nie wiem co to "Lounther luk" , ale na zdjęciu wszystko jest OK. Co więcej, jest dokładnie na nim napisane jaki jest postęp i kiedy gra będzie gotowa...
Miej to w tle odpalone, niech się ściąga i czekaj na żółty pasek.

Użytkownik Sunray edytował ten post 29 maj 2011 - 15:19

Dołączona grafika

#8 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 29 maj 2011 - 15:54

Jeżeli twój internet jest wystarczająco szybki możesz grać pobierając grę jednocześnie. Nie będzie to raczej pozytywne doświadczenie ale jeżeli nie chcesz czekać to możesz skorzystać z tej opcji.

Kłótnia w internecie jest jak udział w paraolimpiadzie. Nawet jeśli wygrasz – i tak jesteś upośledzony.

#9 KoRbuS

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 29 maj 2011 - 16:29

hmmmm zrobię tak jak ty piszesz Sunry, zostawię to niech się ładuje. A co do gry to ja chce grac na prywatnych serwerach np. na tych co podał Biernat "Sunwell", hmmmmm czyli ja to zrozumiałem tak: mam czekać aż ten pasek się załaduje i włączy mi się gra, a żeby grać na prywatnych serwerach nie trzeba mieć konta, Tylko trzeba zmienić to: Edytujemy plik realmlist.wtf (np. w notatniku) znajdujący się w folderze data\enGB, bądź data\enUS (zależne od wersji językowej), kasujemy zawartość i wklejamy:
set realmlist sunwell.pl , no i jak mi się wszystko załaduje to będę mógł grac na tym serwerze? No ale jakby się komuś chciał nagrać taki filmik z idealną dokładnością i pamiętając o wszystkich szczegółach jak to zainstalować to byłbym bardzo wdzięczny :]

#10 Sunray

Guru

• HalfMod
  • 3272 postów

Napisano 29 maj 2011 - 16:44

Tylko że ściągając "oficjalnie" będziesz miał najnowszą wersję, a to może nie być kompatybilne z prywatnymi serwerami. Musisz się więc zawczasu zastanowić.
Dołączona grafika

#11 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 29 maj 2011 - 18:07

Nie ma jeszcze prywatnych serwerów Cata. Więc instalowanie gry przez luncher nie ma sensu jeżeli chcesz grać na privie. Prywatne serwery (większość) jest na patchu 3.3.5a (ostatni z wotlk). Więc musisz ściągnąć i pobrać Wotlk a potem doinstalować kolejne patche.

Kłótnia w internecie jest jak udział w paraolimpiadzie. Nawet jeśli wygrasz – i tak jesteś upośledzony.

#12 KoRbuS

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 29 maj 2011 - 19:21

O Boże!!! Każdy mówi co innego. Powiem jeszcze raz żeby było zrozumiałe ja chcę grać na serwerze http://sunwell.pl/index.php w najnowszą wersję WOWa i tyle chcę od życia! Napiszcie w punktach co mam klikać i jak postępować a w nawiasach napiszcie to się wyświetla itd. Kazdy mówi co innego a ja w ogóle nie mogę tego zrozumieć.

#13 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8220 postów

Napisano 29 maj 2011 - 19:55

Na Sunwell nie obowiązuje najnowsza wersja. Z privami sprawa jest bardziej skomplikowana, bo musisz posiadać taki sam numerek wersji WoW'a, co obowiązujący na serwerze. Jeśli niezbyt się znasz, to ściągnij wersję jaką podał kolega parę postów wyżej. Wtedy nie musisz nic ściągać ani aktualizować - zmieniasz tylko realmlist i uruchamiasz grę. Tak będzie najszybciej.

#14 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 30 maj 2011 - 00:21

Wyświetl postUżytkownik KoRbuS dnia 29 maj 2011 - 19:21 napisał

O Boże!!! Każdy mówi co innego. Powiem jeszcze raz żeby było zrozumiałe ja chcę grać na serwerze http://sunwell.pl/index.php w najnowszą wersję WOWa i tyle chcę od życia! Napiszcie w punktach co mam klikać i jak postępować a w nawiasach napiszcie to się wyświetla itd. Kazdy mówi co innego a ja w ogóle nie mogę tego zrozumieć.

Nie wiem czy niedowidzisz, czy nie chce Ci się poszukać...

http://sunwell.pl/howtoplay.php

#15 KoRbuS

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 31 maj 2011 - 21:17

człowieku ja to juz milion razy widziałem! :D A co do zainstalowanie to mnie już stu krew zalewa i za chwile się wyleje, próbuje co.s wykombinować.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#16 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 06 czerwiec 2011 - 20:29

"Patchowanie" wow' jest bardzo prostą czynnością. Nie rozumiem z czym masz problem najpierw ściągasz i instalujesz podstawkę wotlk. Po włączeniu gry w lewym dolnym rogu powinieneś ujrzeć numerek. 3.0.0. Potem ściągasz kolejne łatki i instalujesz aż będziesz miał ten sam numer patcha co na Sunwell. Napisz z czym dokładnie masz problem.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych