Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Testerzy nowej funkcji forumowiska - poszukiwani

• Zamknięty Temat jest zamknięty
116 odpowiedzi w tym temacie

#101 angel

Wymiatacz

• Admin
  • 1347 postów

Napisano 01 czerwiec 2011 - 18:31

W związku z raportami nabijaczy krótkich mało sensownych wypowiedzi - zmieniamy limity do 250 znaków za post/temat. Posty nic nie wnoszące - będą usuwane i traktowane jako offtopic. Punkty automatycznie zostaną odjęte.

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#102 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 01 czerwiec 2011 - 19:17

Punkt będą odejmowane tylko za skasowanie posta (tj przeniesienie do kosza) czy za odrzucenie go też ?

Kłótnia w internecie jest jak udział w paraolimpiadzie. Nawet jeśli wygrasz – i tak jesteś upośledzony.

#103 angel

Wymiatacz

• Admin
  • 1347 postów

Napisano 01 czerwiec 2011 - 19:38

punkty zostaną odjęte za:
- usunięcie
- odrzucenie
- przeniesienie do działu w którym punkty nie są naliczane (np. gry forumowiczów)
oraz za edycję postu/tematu i zmniejszenie liczby znaków, poniżej wartości wymaganej (obecnie 250 znaków).

Dołączona grafika

#104 Kris9

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 404 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 03:32

Podgląd rankingu zamknięty, czy U Mnie może jakiś błąd?
Kibicujmy naszym...
Dołączona grafika

"...licz tylko na Siebie, jeśli umiesz liczyć,
bo mimo upływu lat nadal żyjemy w dziczy..."
Słoń "Szczerze"

#105 Wloocibor

Słowianin

• SuperMod
  • 6588 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 12:05

Chyba został ukryty, bo też nie widzę. Tylko nie wiem czy nam moderatorom nie przydałby się wgląd w punkty użytkowników, aby jednoznacznie stwierdzić czy ktoś chwilowo zapomniał się i tak sobie pisze posty nic nie wnoszące, czy może ktoś w ten sposób chce sobie ponabijać punkty do konkursu.

Pora na... reklamę:

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#106 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 19:13

Cytat

Tylko nie wiem czy nam moderatorom nie przydałby się wgląd w punkty użytkowników, aby jednoznacznie stwierdzić czy ktoś chwilowo zapomniał się i tak sobie pisze posty nic nie wnoszące, czy może ktoś w ten sposób chce sobie ponabijać punkty do konkursu.

Jeżeli ktoś spamuje to widać to jednoznacznie czytając tematy w danym dziale. Nie rozumiem po Ci dodatkowo potrzebna ilość punktów. Jeżeli chcesz zobaczyć ile kto napisał postów w danym dniu równie dobrze możesz kliknąć w ten link: klik

Kłótnia w internecie jest jak udział w paraolimpiadzie. Nawet jeśli wygrasz – i tak jesteś upośledzony.

#107 Ibiza9

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 21:13

Tak czy siak nie wiem komu przeszkadzał ranking.Przynajmniej było wiadomo jak daleko jestem od gościa na 1 miejscu teraz już nie wiem czy jest sens dalej zbierać punkty bo jednak trzeba poświęcić na to sporo cennego czasu.

#108 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 21:25

Cytat

teraz już nie wiem czy jest sens dalej zbierać punkty bo jednak trzeba poświęcić na to sporo cennego czasu.

serwis ten nie nazywa się punktowisko, tylko forumowisko :) główną ideą jest forum, dyskusje z innymi, nowe znajomości, wymiana poglądów. Punkty, to jedynie dodatek, który wpada samoczynnie, podczas dyskusji. Po prostu "umilają" i uatrakcyjniają pobyt tutaj. Nie traktujcie tego aż tak serio i róbcie swoje. Ani się nie obejrzycie, a będziecie mieli na nowe PS3.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#109 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 21:33

Wyświetl postUżytkownik Ibiza9 dnia 03 czerwiec 2011 - 21:13 napisał

Tak czy siak nie wiem komu przeszkadzał ranking.Przynajmniej było wiadomo jak daleko jestem od gościa na 1 miejscu teraz już nie wiem czy jest sens dalej zbierać punkty bo jednak trzeba poświęcić na to sporo cennego czasu.

Nie wieszcz czy to ma sens tylko dlatego, że nie jesteś pierwszy ? Przecież to nie są wyścigi....

#110 Ibiza9

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 22:25

Wyświetl postUżytkownik Gressil dnia 03 czerwiec 2011 - 21:33 napisał

Nie wieszcz czy to ma sens tylko dlatego, że nie jesteś pierwszy ? Przecież to nie są wyścigi....

hehe ale wy macie rozumowanie.Czytajcie 4 razy to co napisałem a później komentujcie.Chodziło mi o to , że ranking nikomu nie przeszkadzał bo wiedziałem czy jestem w stanie coś wygrać czy po prostu nie muszę tracić czasu.Po drugie , jeśli ktoś wpadł na pomysł aby ten konkurs wprowadzić na forum musiał liczyć się z tym , że jednak ludzie potraktują to poważnie.Szczerze mówiąc nie kręci mnie pisanie postów i wymienianie poglądów z ludźmi których nie znam dlatego głównie jestem tu dla punktów (nie mylcie tego z nabijaniem).
Co do Twojego postu jednak wydaje mi się , że są to w pewnym sensie wyścigi bo ilość nagród jest ograniczona.

#111 Mechanizator

Forumator

• HalfMod
  • 1994 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 22:41

Można to potraktować jako wyścig.

I są wolne luki w nagrodach.
Dołączona grafika

#112 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 23:31

@Ibiza nagród jest raczej tyle żeby dużo poza tym w niedługim czasie pojawią się kolejne. Jesteś w błędzie myśląc, że każda z nich występuje w liczbie egezmplarzy: 1. Nie muszę czegoś czytać kilka razy by to zrozumieć. To czy jesteś w stanie coś wygrać nie zależy od tego czy jesteś pierwszy w ranking dlatego też nie jest on istotny. Osoba która będzie np na miejscu 30 w rankingu a będzie miała wystarczającą ilość punktów na którąś z nagród też będzie mogła ją otrzymać.

Cytat

hehe ale wy macie rozumowanie

Dokładnie to samo chciałem napisać do ciebie.

Cytat

Szczerze mówiąc nie kręci mnie pisanie postów i wymienianie poglądów z ludźmi których nie znam dlatego głównie jestem tu dla punktów

Jeżeli nie to szczerze odradzam Ci pisanie postów. Ani tobie przyjemności to nie będzie sprawiać ani też ludziom z którymi będziesz pisał.

#113 Ibiza9

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 04 czerwiec 2011 - 10:54

Wyświetl postUżytkownik Gressil dnia 03 czerwiec 2011 - 23:31 napisał

@Ibiza nagród jest raczej tyle żeby dużo poza tym w niedługim czasie pojawią się kolejne. Jesteś w błędzie myśląc, że każda z nich występuje w liczbie egezmplarzy: 1. Nie muszę czegoś czytać kilka razy by to zrozumieć. To czy jesteś w stanie coś wygrać nie zależy od tego czy jesteś pierwszy w ranking dlatego też nie jest on istotny. Osoba która będzie np na miejscu 30 w rankingu a będzie miała wystarczającą ilość punktów na którąś z nagród też będzie mogła ją otrzymać.

Dokładnie to samo chciałem napisać do ciebie.

Jeżeli nie to szczerze odradzam Ci pisanie postów. Ani tobie przyjemności to nie będzie sprawiać ani też ludziom z którymi będziesz pisał.

Ale Ty się typie spinasz.Nie wiem w ogóle po co.I jesteś w błędzie pisząc , że ranking nie ma nic do rzeczy bo jednak ma.Już olewam to , że go nie ma , trudno ale jeśli będę 30 jak to napisałeś to raczej nie mam takiej samej szansy na nagrodę co pierwsza piątka.I nie myślę tak , że każda nagroda jest tylko 1.Wiem , że jest ich kilka.Skończmy ten bezsensowny dialog bo to nie miejsce.Chętnie z Tobą popisze na ten temat ale gdzie indziej.

#114 kazik

reaktywacja.

• SuperMod
  • 4773 postów

Napisano 04 czerwiec 2011 - 12:35

Wyświetl postUżytkownik Ibiza9 dnia 03 czerwiec 2011 - 22:25 napisał

Szczerze mówiąc nie kręci mnie pisanie postów i wymienianie poglądów z ludźmi których nie znam dlatego głównie jestem tu dla punktów (nie mylcie tego z nabijaniem).

Więc tylko tracisz czas. Forum jest DO PISANIA POSTÓW, nie rozumiem dlaczego tak Ci zależy na tym rankingu, on niczemu nie służył, dobrze że wprowadzono limit 250 znaków, nieźle będziesz się musiał wysilić, aby nabić tyle punktów na nagrodę, tym bardziej że nie 'kręci Cię pisanie postów'.

Visca el Barça!!!

Dołączona grafika

Jestem Leworęczny i dobrze mi z tym!^^

#115 Ibiza9

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 04 czerwiec 2011 - 13:37

Wyświetl postUżytkownik Kazik dnia 04 czerwiec 2011 - 12:35 napisał

Więc tylko tracisz czas. Forum jest DO PISANIA POSTÓW, nie rozumiem dlaczego tak Ci zależy na tym rankingu, on niczemu nie służył, dobrze że wprowadzono limit 250 znaków, nieźle będziesz się musiał wysilić, aby nabić tyle punktów na nagrodę, tym bardziej że nie 'kręci Cię pisanie postów'.

Właśnie napisałem w poprzednim poście , że nie mam zamiaru nic nabijać.

#116 Karol Marley

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 323 postów

Napisano 10 czerwiec 2011 - 23:01

Ja to np. średnio ogarniam ,o co chodzi z tymi punktami.Działam tu (może i średnio aktywnie) blisko rok ,a mam ich całe 0.Trochę to dziwne bo skoro (jak sprawdzałem w tabeli) za samo logowanie jakieś lecą no to ciekawa sytuacja.To w ogóle działa?
Czy jest sens bezsensem sens kontrolować? Ty mi powiedz - http://otwartapestka.info

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#117 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 10 czerwiec 2011 - 23:46

Musisz najpierw zaakceptować regulamin konkursu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych