Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Gdzie kupujecie materiały budowlane/wykończeniowe?

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Budtrade.pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 30 marzec 2011 - 14:18

Każdy z nas od czasu do czasu musi wykonać jakiś remont/coś wybudować albo naprawić. Ciekawi jesteśmy, gdzie wtedy kupujecie materiały? W markecie, składzie budowlanym, a może w internecie? Jesteśmy ciekawi Waszych opinii.
BUDTRADE.pl - największy w Polsce pasaż materiałów budowlanych i porównywarka cen!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 przemoboss

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 132 postów

Napisano 09 kwiecień 2011 - 13:04

Ja na razie nie planuję budowy domu ale jak to nastąpi to raczej skorzystam z firmy xella sprzedającej materiały budowlane.Znajoma moich rodziców ostatnio korzystała z usług tej firmy i jest zadowolona. Mają też sklep internetowy www.sklep.xella.pl

Użytkownik przemoboss edytował ten post 09 kwiecień 2011 - 13:11

#3 robson12

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 204 postów

Napisano 12 kwiecień 2011 - 10:20

Dałem to w innym temacie, ale tutaj jest chyba nawet lepsze miejsce.
Dla osób budujących się - Akademia murowania. Można się wiele dowiedzieć. Miasteczko pojawi się w wielu róznych miejscach w Polsce.

Miasteczko Akademii Murowania zaprasza firmy wykonawcze oraz osoby zainteresowane postawieniem, wykończeniem lub remontowaniem domu. Dla Firm mamy przygotowany cykl specjalistycznych szkoleń z zakresu murowania i remontów w technologii SILKA YTONG.

Dla inwestora indywidualnego prowadzone będą pokazy murowania, prezentacje techniczne i porady dotyczące architektury, wyboru projektu gotowego domu, formalności przy budowie, parametrów technicznych, wykonawstwa oraz wyboru materiałów Budowlanych z uwzględnieniem energooszczędnych rozwiązań w budownictwie przyczyniających się do mniejszego zużycia energii na ogrzewanie domu. Dodatkowo zaaranżowane zostaną stanowiska dla ekspertów, którzy bezpłatnie odpowiadać będą na pytania odwiedzających miasteczko.

Akademia murowania

#4 Budtrade.pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 21 kwiecień 2011 - 08:57

Wyświetl postUżytkownik przemoboss dnia 09 kwiecień 2011 - 13:04 napisał

Ja na razie nie planuję budowy domu ale jak to nastąpi to raczej skorzystam z firmy xella sprzedającej materiały budowlane.Znajoma moich rodziców ostatnio korzystała z usług tej firmy i jest zadowolona. Mają też sklep internetowy www.sklep.xella.pl

Cieszymy się, że ktoś docenia kupowanie materiałów budowlanych w internecie tak jak my. :) Oczywiście warto pomyśleć też o sklepie, który ma większy wybór produktów, od wielu producentów...
BUDTRADE.pl - największy w Polsce pasaż materiałów budowlanych i porównywarka cen!

#5 Marjeretka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 92 postów

Napisano 06 maj 2011 - 13:44

Ja przeglądam raczej sklepy online, dla mnie to o tyle wygodniejsze, że i tak dużo czasu spędzam przed komputerem, a w wolnych chwilach bieganie po marketach budowlanych to jednak nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej ;) Multizakupy.pl z tego co widzę mają bardzo szeroki asortyment, ja znalazłam tę stronę szukając mebli :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 06 maj 2011 - 18:18

Nigdy nie kupuję materiałów budowlanych przez internet. Wolę wziąć auto i przejechać się do którego z pobliskich marketów budowlanych. (zazwyczaj: Mrówka, Profi, PSB)

Kłótnia w internecie jest jak udział w paraolimpiadzie. Nawet jeśli wygrasz – i tak jesteś upośledzony.

#7 Dorka123

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1185 postów

Napisano 12 maj 2011 - 12:59

jeszcze nie kupowałam, ale myślę, ze jak większość zakupów, zrobię to w sieci, bo jest taniej, bez straty czasu, nawet już jeden sklep znalazłam: http://sklep.xella.p...a-do-murowania

#8 robson12

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 204 postów

Napisano 17 maj 2011 - 11:19

Chyba faktycznie dobrym pomysłem jest zakup przez internet. W końcu to oszczędność czasu. A i łatwiej ceny porównać, zadzwonić i skonsultować się ze specjalistą także zazwyczaj można. Jedynie należy przekalkulować czy zakup w sklepie branżowym, czy też firmowym.

#9 przemoboss

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 132 postów

Napisano 31 maj 2011 - 11:10

Stało się, zdobyłem się na odwagę i kupiłem kocioł C.o. Zębca przez internet. Jestem zadowolony z zakupu a raczej jak na razie to z przebiegu transakcji.

#10 Ale_To_Było_Dobre

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 13 czerwiec 2011 - 09:28

boże, ile tu reklam w jednym watku;/...my jak budowaliśmy dom, to korzystaliśmy przede wszystkim z Solbetu, a co do wykończenie pomieszczen, to Flugger przede wszystkim ( gładzie, farby, tapety, do drewna produkty)...płytki z Tubądzina...żadna z firm nas nie zawiodła, moze wydaliśmy więcej, ale na takich rzeczach sie nie oszczedza, bo mają słuzyc na lata i byc jak najlepszej jakości, pozdrawiam;)

#11 pucuś

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 06 luty 2012 - 16:47

ja najczęściej markety budowlane,choć i zdarza się przez internet,ale to już bardziej rzeczy wykończeniowe i można nie raz sporo zaoszczędzić:)

#12 Alexis1986

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 09 luty 2012 - 01:03

Materialy do budowy i wykonczen ogrodzen - sztachety drewniane,ipregnaty , sruby i pedzle :

http://www.sztachetyogrodzenia.pl

Użytkownik Alexis1986 edytował ten post 09 luty 2012 - 01:04

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#13 Harwester

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 13 luty 2012 - 13:24

Znalezienie firmy przez neta wydaje się teraz najrozsądniejszym rozwiązaniem. Ja ostanio robiłem małe zmiany w domu, zmeiniałem kolor ścian i robiłem rolety. Firmę tanią i fajną firmę znalazłem na allegro http://allegro.pl/li...?us_id=23267986

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych