Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

* * * * * 2 głosy

STAR X10 (WiFi,GPS,TV,Dual SIM)

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Neo84

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 103 postów

Napisano 11 luty 2011 - 10:19

Witam :)

Od pewnego czasu posiadam zamówioną z Chin za $100 'zabawkę' STAR X10. Postanowiłem podzielić się wrażeniami na temat tego telefoniku, ponieważ uważam że jest on na prawdę ciekawą propozycją dla ludzi, którzy nie chcą wydawać dużo pieniędzy na komórkę, a chcą telefon do czegoś więcej niż tylko dzwonienie ;)

Na początek trochę fotek i specyfikacje techniczne:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

TV WIFI X10 GPS

Dostępne Języki: English/ French/ Spanish/ Malay/ Indonesia/ Vietnam/ Turkey/ Russian/ Italian/ Portuguese/ German/ Arabic/ Polish/Slovak/Bulgaria/ Czech/ Dutch/ Russian/ Greek/ Persian/ i inne.
Wyświetlacz LCD: 3.8",260 000 kolorów; PX:272*480px
Dzwonki: 64 polifonia; mp3,mp4,midi
Muzyka: Obsługa MP3 (background play)
Video: 3GP/MP4, full screen. RM/RMVB - MP5 player
FM Radio: FM radio z zestawem słuchawek
Camera: 200 lacpixel; nagrywanie MP4 z dźwiękiem,przednia kamera,flash
Pamięć: 71.8M, TF card,card to 8G maximal
Data Transfer: U disc/cable direct read/bluetooth
Zdjęcia: jpg, gif
SMS & MMS: 150 wiadomości, MMS

Dodatkowe info: MP3/MP4/MP5/Handsfree/SMS group sending/Voice recorder/Handwritten input/WAP/Dual Sim cards dual standby/Radio/Bluetooth/GPRS download/MMS/Memory Extend/E-mail/E-book Reader/Calendar/Memo/200 lacpixel/Alarm clock/calculator/remit converter/Stopwatch/World Time/Ebuddy/ opera/twitter/ GPS/ cinema/ repeater/ slides/ TV ( PAL,NTSL,SECAM ) / WIFI/JAVA/

Sieć: GSM 850/900/1800/1900MHz
Czas rozmów: 200 -280min
Standby: 200-340h
Bateria: 1500mAh,3.7V
Wymiary: 103*58*15mm
Waga: 370.6g(full)

W zestawie:
2x bateria
karta 2GB z mapami do GPS
słuchawki
ładowarka
kabel USB
instrukcja obsługi
1 Rok gwarancji producenta :P

Wrażenia z użytkowania:

Spodziewałem się plastikowej chińskiej zabawki, otrzymałem na prawdę fajny telefonik. Wygląd jest fajny (klon SE Xperii, ale mniejszy i wg mnie bardziej poręczny). Wyświetlacz 3.8" jest na prawdę ładny i co najważniejsze bardzo dobrze reaguje na dotyk. Jakość wykonania telefonu jest na prawdę dobra (metalowe wstawki, dobre plastiki). Wszystkie funkcje działają na prawdę dobrze. WiFi bez problemu znajduje sieć, a prędkość połączenia jest zadowalająca. GPS jest świetny - bardzo dokładny. (Załączona w zestawie mapa Polski jest również dobra). TV działa! Można oglądać popularne stacje takie jak TVP1, Polsat itd. Radio RM również ok, nawet nie trzeba słuchawek podłączać :) Telefonik odtwarza bez problemów pliki audio i video, w tym nawet rmvb! (ma gniazdo mini jack więc każe słuchawki można podpiąć).
Do jakości rozmów i zasięgu zastrzeżeń nie mam. System operacyjny podobny do androida i na prawdę prosty w obsłudze. Telefon ma wgrane masę przydatnych aplikacji takich jak: Opera, Snaptu, Skype, Safari itd. ale można bez problemu wgrywać dodatkowe programiki i gry oparte na java. Kamerka z flshem działa dobrze, robi nie najgorsze fotki (lepsze niż Samsung Avilla którego miałem)Bateria trzyma (przy normalnym użytkowaniu) nawet do 7 dni, co przy takim wyświetlaczu jest dobrym wynikiem.

Tak więc podsumowując za ok $100 (z przesyłką) mamy na prawdę zgrabny telefonik. Jego stosunek jakość/cena bije na głowę chyba wszystkie 'markowe' telefony dostępne na naszym rynku. Jak na razie telefonik działa bezproblemowo i jestem z niego na prawdę zadowolony. Polecam :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 LukC

PTC GURU

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1371 postów

Napisano 12 luty 2011 - 15:19

Kupiłem ostatnio 2 takie telefoniki. Jak na razie są ok. Trzeba przyznać, że za te pieniądze chyba nic lepszego się nie da dostać :sexy:

Dołączona grafika

#3 arabrab

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 14:03

Wyświetl postUżytkownik LukC dnia 12 luty 2011 - 15:19 napisał

Kupiłem ostatnio 2 takie telefoniki. Jak na razie są ok. Trzeba przyznać, że za te pieniądze chyba nic lepszego się nie da dostać :sexy:

Witam
I jakie wrazenie z uzywania tych telefonów są ?
Jesli komuś sie zepsuł taki telefonik i posiada nadal ładowarkę...ale zna osobe lub srtone gdzie moge kupić taka ładowarkę to prosze o kontakt

Witam
I jakie wrazenie z uzywania tych telefonów są ?
Jesli komuś sie zepsuł taki telefonik i posiada nadal ładowarkę...ale zna osobe lub srtone gdzie moge kupić taka ładowarkę to prosze o kontakt

#4 LukC

PTC GURU

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1371 postów

Napisano 21 wrzesień 2011 - 17:29

Wrażenia miałem bdb. Wszystko śmigało ładnie. Sprzedałem swój telefonik i kupiłem A5000 tylko dlatego, że chciałem mieć telefon z androidem BB)

Co do ładowarki, to używam standardowej ładowarki usb i kabla z zestawu :P

Dołączona grafika

#5 gramacz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 22 październik 2011 - 08:56

jak już ktoś chce kupić chiński telefon to lepie,j taniej i szybciej jest to zrobić w chińskim portalu handlowym jak np aliexpress.
Na aledrogo są telefony "no name" za 30$ lepiej kupić STAR X10 niż X10 niewiadomego producenta.
Sciphone zakup w Chinach

Przy okazji dowiecie się jak łatwo zarabiają na dropshippingu pośrednicy z allegro

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 LukC

PTC GURU

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1371 postów

Napisano 22 październik 2011 - 12:55

Ja właśnie kupuje telefony, tablety itp. na aliexpress ;)

Dołączona grafika

#7 gramacz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 22 październik 2011 - 15:55

Wyświetl postUżytkownik LukC dnia 22 październik 2011 - 12:55 napisał

Ja właśnie kupuje telefony, tablety itp. na aliexpress ;)
ja też, a powiedz mi jak się spisuje ten A5000 i czy dało się go spolszczyć.

Napisz może jakąś recenzje tego fona tu i na telchina.pl aby inni użytkownicy chinoli wiedzieli czy warto.

#8 LukC

PTC GURU

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1371 postów

Napisano 23 październik 2011 - 09:43

Myślę że warto, bo telefonik fajny, szczególnie za tak małą kasę. Pełnosprawny telefonik z androidem 2.2.1, który ma gps, a-gps, bluetooth, wiif, radio, a nawet tv (choć nie używam). Bateria trzyma koło 4-5 dni. Nie bawiłem się w spolszczenia, bo mnie to mało interesuje. Wgrałem tylko nowy market, zrootowałem i zoptymalizowałem instalując kilka niezbędnych programów :)

Mam zamiar go niedługo sprzedać i spróbować następnego modelu. Testowałem już x10, A1900, A5000, więc pora na kolejny model :P

PS. Na aliexpress są też bardzo fajne tablety BB)

Dołączona grafika

#9 Masterrr

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 29 październik 2011 - 15:26

Fajny telefonik. Można dostać taki ale produkcji niemieckiej, japońskiej lub jakiejś innej aby nie chińskiej ?? Nie ufam Chińczykom. Tania siła robocza i jakość też może być słaba.

Szukam telefonu bo mój jest do niczego może ktoś pomorze http://www.forumowis...wybor-telefonu/

#10 LukC

PTC GURU

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1371 postów

Napisano 30 październik 2011 - 10:36

Teraz w sumie wszystko w Chinach jest robione :P Trzeba przyznać, że jakość wykonywanych tam produktów idzie jednak cały czas w górę i na prawdę nie trzeba się o nic obawiać ;)

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#11 w-a-c-e-k-1

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 23 marzec 2012 - 23:19

Wyświetl postUżytkownik Neo84 dnia 11 luty 2011 - 10:19 napisał

Witam Dołączona grafika

Od pewnego czasu posiadam zamówioną z Chin za $100 'zabawkę' STAR X10. Postanowiłem podzielić się wrażeniami na temat tego telefoniku, ponieważ uważam że jest on na prawdę ciekawą propozycją dla ludzi, którzy nie chcą wydawać dużo pieniędzy na komórkę, a chcą telefon do czegoś więcej niż tylko dzwonienie ;)

Na początek trochę fotek i specyfikacje techniczne:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

TV WIFI X10 GPS

Dostępne Języki: English/ French/ Spanish/ Malay/ Indonesia/ Vietnam/ Turkey/ Russian/ Italian/ Portuguese/ German/ Arabic/ Polish/Slovak/Bulgaria/ Czech/ Dutch/ Russian/ Greek/ Persian/ i inne.
Wyświetlacz LCD: 3.8",260 000 kolorów; PX:272*480px
Dzwonki: 64 polifonia; mp3,mp4,midi
Muzyka: Obsługa MP3 (background play)
Video: 3GP/MP4, full screen. RM/RMVB - MP5 player
FM Radio: FM radio z zestawem słuchawek
Camera: 200 lacpixel; nagrywanie MP4 z dźwiękiem,przednia kamera,flash
Pamięć: 71.8M, TF card,card to 8G maximal
Data Transfer: U disc/cable direct read/bluetooth
Zdjęcia: jpg, gif
SMS & MMS: 150 wiadomości, MMS

Dodatkowe info: MP3/MP4/MP5/Handsfree/SMS group sending/Voice recorder/Handwritten input/WAP/Dual Sim cards dual standby/Radio/Bluetooth/GPRS download/MMS/Memory Extend/E-mail/E-book Reader/Calendar/Memo/200 lacpixel/Alarm clock/calculator/remit converter/Stopwatch/World Time/Ebuddy/ opera/twitter/ GPS/ cinema/ repeater/ slides/ TV ( PAL,NTSL,SECAM ) / WIFI/JAVA/

Sieć: GSM 850/900/1800/1900MHz
Czas rozmów: 200 -280min
Standby: 200-340h
Bateria: 1500mAh,3.7V
Wymiary: 103*58*15mm
Waga: 370.6g(full)

W zestawie:
2x bateria
karta 2GB z mapami do GPS
słuchawki
ładowarka
kabel USB
instrukcja obsługi
1 Rok gwarancji producenta :P

Wrażenia z użytkowania:

Spodziewałem się plastikowej chińskiej zabawki, otrzymałem na prawdę fajny telefonik. Wygląd jest fajny (klon SE Xperii, ale mniejszy i wg mnie bardziej poręczny). Wyświetlacz 3.8" jest na prawdę ładny i co najważniejsze bardzo dobrze reaguje na dotyk. Jakość wykonania telefonu jest na prawdę dobra (metalowe wstawki, dobre plastiki). Wszystkie funkcje działają na prawdę dobrze. WiFi bez problemu znajduje sieć, a prędkość połączenia jest zadowalająca. GPS jest świetny - bardzo dokładny. (Załączona w zestawie mapa Polski jest również dobra). TV działa! Można oglądać popularne stacje takie jak TVP1, Polsat itd. Radio RM również ok, nawet nie trzeba słuchawek podłączać Dołączona grafika Telefonik odtwarza bez problemów pliki audio i video, w tym nawet rmvb! (ma gniazdo mini jack więc każe słuchawki można podpiąć).
Do jakości rozmów i zasięgu zastrzeżeń nie mam. System operacyjny podobny do androida i na prawdę prosty w obsłudze. Telefon ma wgrane masę przydatnych aplikacji takich jak: Opera, Snaptu, Skype, Safari itd. ale można bez problemu wgrywać dodatkowe programiki i gry oparte na java. Kamerka z flshem działa dobrze, robi nie najgorsze fotki (lepsze niż Samsung Avilla którego miałem)Bateria trzyma (przy normalnym użytkowaniu) nawet do 7 dni, co przy takim wyświetlaczu jest dobrym wynikiem.

Tak więc podsumowując za ok $100 (z przesyłką) mamy na prawdę zgrabny telefonik. Jego stosunek jakość/cena bije na głowę chyba wszystkie 'markowe' telefony dostępne na naszym rynku. Jak na razie telefonik działa bezproblemowo i jestem z niego na prawdę zadowolony. Polecam Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych