Siema. Chcę sobie kupić aparat cyfrowy i te dwa wpadły mi w oko: Sony S2000 i Kodak Z915. Który wybrać?? A może macie jakieś lepsze propozycje aparatów dla mnie.
Czekam na porady i komentarze. Pozdrawiam
Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Jaką cyfrówkę kupić?
Rozpoczęty przez okular321, 09 lut 2011 22:26
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 luty 2011 - 22:26
Kasia R.
Napisano 13 luty 2011 - 08:45
Jeśli chodzi o te dwa aparaty to polecam Sonego.
A jaka dokladnie cena wchodzi w gre?
A jaka dokladnie cena wchodzi w gre?
Napisano 20 maj 2011 - 13:57
Też postawiłbym na sony, choć wśród aparatów w tej cenie nie ma większych różnic. Te tanie kompakty wszystkie są do siebie podobne, ale na markę warto postawić. Możesz też się za panasonikami rozejrzeć lub nikonami.
Napisano 01 luty 2012 - 11:10
Ja podobnie szukałem czegoś do 1000 i wahałem się miedzy DSC-TX10 a Cyber Shotem różnica w cenie nie jest aż tak duża a generalnie słyszałem, że aparaty fotograficzne sony to dobra opcja na początek a jak mi się spodoba to całe „cykanie” to kupuję lustrzankę. Poszukaj może tu: aparaty cyfrowe jak znajdziesz fajną promocję to kupuj i za tydzień już możesz robić zdjęcia.
Użytkownik Artur Wokulski edytował ten post 01 luty 2012 - 11:17
Napisano 02 luty 2012 - 14:23
Z tego, co ostatnio czytałem, to Kodak ogłosił upadłość, także jeżeli masz dylemat między Kodak a Sony, to brałbym Sony. http://www.euro.com....y-cyfrowe.bhtml Euro miało ostatnio niezłe ceny, jak na ten sklep.
Kasia R.
Napisano 02 luty 2012 - 21:31
Kodak na pewno nie. Nie polecam. Ani Fujitsu ani Minolta ani Pentax ani Hp - choć niektóre z tych marek zasługują na ogromny szacunek to jednak nie dla sprzętu fotografii uniwersalnej.
Faktycznie Sony mają fajny sprzęt. Nie zawsze można dobrać odpowiedni dla siebie.
Chyba chodzi bardziej o uniwersalne.
Ale jeśli chcecie Państwo zrobić piękne zdjęcie dobrej jakości polecam aparat www.panasonic.pl
Nikon lub Canon - te proste tanie cyfrówki potrafią popsuć szczególnie obiektyw i automatyczna zasłonka.
Faktycznie Sony mają fajny sprzęt. Nie zawsze można dobrać odpowiedni dla siebie.
Chyba chodzi bardziej o uniwersalne.
Ale jeśli chcecie Państwo zrobić piękne zdjęcie dobrej jakości polecam aparat www.panasonic.pl
Nikon lub Canon - te proste tanie cyfrówki potrafią popsuć szczególnie obiektyw i automatyczna zasłonka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych