Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Jaką cyfrówkę kupić?

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 okular321

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 09 luty 2011 - 22:26

Siema. Chcę sobie kupić aparat cyfrowy i te dwa wpadły mi w oko: Sony S2000 i Kodak Z915. Który wybrać?? A może macie jakieś lepsze propozycje aparatów dla mnie.
Czekam na porady i komentarze. Pozdrawiam

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 kadet12345

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 110 postów

Napisano 13 luty 2011 - 08:45

Jeśli chodzi o te dwa aparaty to polecam Sonego.
A jaka dokladnie cena wchodzi w gre?

#3 backspace

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 20 maj 2011 - 13:57

Też postawiłbym na sony, choć wśród aparatów w tej cenie nie ma większych różnic. Te tanie kompakty wszystkie są do siebie podobne, ale na markę warto postawić. Możesz też się za panasonikami rozejrzeć lub nikonami.

#4 Artur Wokulski

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 01 luty 2012 - 11:10

Ja podobnie szukałem czegoś do 1000 i wahałem się miedzy DSC-TX10 a Cyber Shotem różnica w cenie nie jest aż tak duża a generalnie słyszałem, że aparaty fotograficzne sony to dobra opcja na początek a jak mi się spodoba to całe „cykanie” to kupuję lustrzankę. Poszukaj może tu: aparaty cyfrowe jak znajdziesz fajną promocję to kupuj i za tydzień już możesz robić zdjęcia.

Użytkownik Artur Wokulski edytował ten post 01 luty 2012 - 11:17

#5 Godunov

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 02 luty 2012 - 14:23

Z tego, co ostatnio czytałem, to Kodak ogłosił upadłość, także jeżeli masz dylemat między Kodak a Sony, to brałbym Sony. http://www.euro.com....y-cyfrowe.bhtml Euro miało ostatnio niezłe ceny, jak na ten sklep.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 velvet1978

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 02 luty 2012 - 21:31

Kodak na pewno nie. Nie polecam. Ani Fujitsu ani Minolta ani Pentax ani Hp - choć niektóre z tych marek zasługują na ogromny szacunek to jednak nie dla sprzętu fotografii uniwersalnej.

Faktycznie Sony mają fajny sprzęt. Nie zawsze można dobrać odpowiedni dla siebie.

Chyba chodzi bardziej o uniwersalne.
Ale jeśli chcecie Państwo zrobić piękne zdjęcie dobrej jakości polecam aparat www.panasonic.pl
Nikon lub Canon - te proste tanie cyfrówki potrafią popsuć szczególnie obiektyw i automatyczna zasłonka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych