Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Aktualizacja i przerwa w działaniu forum

58 odpowiedzi w tym temacie

#41 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 17 luty 2011 - 10:16

Wyświetl postUżytkownik Calliope dnia 17 luty 2011 - 10:13 napisał

Oo i chyba jestem na to najlepszym przykładem. Na moje konto ktoś w zeszłym roku wlazł 2 razy i specjalnego problemu z tym nie miał. Do tego mnie "uśmiercił" i z mojego konta naubliżał użytkownikom na PW. Mam nadzieję, że teraz rzeczywiście jest bezpieczniej... <_<

W wielkiej mierze zależy to od użytkownika. Trudne hasło do konta na forum, nie chwalenie się Twoim adresem e-mail, do którego jest przypisane forumowe konro + trudne hasło na niego i nikt Ci się nie włamie.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#42 Calliope

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5669 postów

Napisano 17 luty 2011 - 10:19

Hasło raczej miałam i mam trudne :D a i maila, na którym zakładałam konto też nikt nie znał. Cóż. Nie wracajmy do tego. Mam nadzieję, ze więcej nie będę miała z tym problemów, zresztą nie tylko ja, bo wiem,że są inne tu osoby, które miały podobne problemy :papa:

#43 nieśmiertelna

Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2459 postów

Napisano 17 luty 2011 - 12:40

Wyświetl postUżytkownik Fray dnia 17 luty 2011 - 10:10 napisał

Chcecie postęp? Istnieje taka opcja, jak obserwowanie tematów. :)
Mam napisać dokładnie w punktach, jak z niej korzystać?

mało udana ironia.

widzę, że prawie foch że ktoś się ośmielił znaleźć jakiś "ale" do tych całych zmian.
SARKAZM- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.    

Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja

Dołączona grafika                                    

#44 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 17 luty 2011 - 12:45

@up nie wiem czy wiesz ale większość ludzi ma zastrzeżenia odnośnie ostatnich zmian. Coś naprawiono, coś zepsuto, parę rzeczy dodano. administrator się nie rozdwoi. Z biegiem czasu wszystko się ustabilizuje i będzie działało.

Kłótnia w internecie jest jak udział w paraolimpiadzie. Nawet jeśli wygrasz – i tak jesteś upośledzony.

#45 Kenobi

Jedi Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3037 postów

Napisano 17 luty 2011 - 13:21

Wyświetl postUżytkownik Fray dnia 17 luty 2011 - 10:10 napisał

Chcecie postęp? Istnieje taka opcja, jak obserwowanie tematów. :)
Mam napisać dokładnie w punktach, jak z niej korzystać?

Slowo postep oznacza iz robi sie cos nowego - lepszego. A nie psuje sie cos co porzednio dzialalo znakomicie.

Komu to przeszkadzalo pytam ?

Cytat

widzę, że prawie foch że ktoś się ośmielił znaleźć jakiś "ale" do tych całych zmian.

no wlasnie, moderatorzy, admini sa chyba dla urzytkownikow a nie odwrotnie, samo forum ma chyba byc tez dla uzytkownikow ? czy aby im utrunidac i ich zniechecac ?

Cytat

@up nie wiem czy wiesz ale większość ludzi ma zastrzeżenia odnośnie ostatnich zmian. Coś naprawiono, coś zepsuto, parę rzeczy dodano. administrator się nie rozdwoi. Z biegiem czasu wszystko się ustabilizuje i będzie działało.

Ja odnosze wrazenie ze zmiany byly robione chyba z nudow, bo nic sensownego sie nie poprawilo a to co bylo dobre wywalono, co to za polityka ?!

Czy ktos na porpzednie funkcje narzekal ze nalazalo je tak pieknie zmienic ?
2gi nieuczciwy ban to już za wiele, wynoszę się z tego forum!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#46 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 17 luty 2011 - 14:07

Cytat

Ja odnosze wrazenie ze zmiany byly robione chyba z nudow, bo nic sensownego sie nie poprawilo a to co bylo dobre wywalono, co to za polityka ?!

- Opcjonalna - możliwość podglądu - kto udzielił Ci punktów reputacji - tylko dla VIPów! [KLIK]

- Większość nowości - [KLIK]

Administracja próbuje wychodzić naprzeciw oczekiwaniom użytkowników.
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził

Kłótnia w internecie jest jak udział w paraolimpiadzie. Nawet jeśli wygrasz – i tak jesteś upośledzony.

#47 Rusalka19

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6711 postów

Napisano 17 luty 2011 - 17:16

Oooo czyli mialas wlam Calliope. No oby teraz bylo bezpieczniej....No takie cos mi sie zdarzylo, ze ktos mi sie wlamal, njie wiem kto na innym portalu i mojemu chlopakowi tez np na poczte i na kompa i wykorzystal jego fotki gdzies... jakis haker.. masakra. Hakerzy potrafia naprawde wiele, tylko wielu z nas o tym nie wie. Takie sa niebezpieczenstwa zawsze .
Ale zgadzam sie, ze poprzedni widok byl lepszy.
No i Fray , do licha, uzytkownicy maja chyba prawo wyrazic swoje zdanie ??!

Użytkownik Rusalka19 edytował ten post 17 luty 2011 - 17:19

[indent]

[indent] Bądź niczym bijące źródło, nie zaś jak staw, w którym zawsze stoi ta sama woda. [/indent] — Paulo Coelho

[/indent]

#48 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 17 luty 2011 - 18:16

Monika... nie chcę podważać twoich informacji na temat szeroko pojętego hackingu ale w większości przypadków to użytkownik przez swoje lenistwo/głupotę/niewiedzę/inne ułatwia potencjalnemu włamywaczowi uzyskanie dostępu do konta. Na prawdę bardzo rzadko jest to wina skryptu , włamania do bazy danych itp...

#49 Rusalka19

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6711 postów

Napisano 17 luty 2011 - 18:40

Spoko Gressil , byc moze to nasza wina, komus nieodpowiedniemu cos podalismy, nie wiem, ale tych fotek nie rozsylamy, wiec to akuart juz nie byla nasza wina, musialo byc wlamanie na komp i kradziez tego, ale niewazne, nie chce o tym gadac ;)
Najwazniejsze, ze tweraz jestesmy ostrozniejsi ":)

Użytkownik Rusalka19 edytował ten post 17 luty 2011 - 18:41

[indent]

[indent] Bądź niczym bijące źródło, nie zaś jak staw, w którym zawsze stoi ta sama woda. [/indent] — Paulo Coelho

[/indent]

#50 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 17 luty 2011 - 18:49

Cytat

No i Fray , do licha, uzytkownicy maja chyba prawo wyrazic swoje zdanie ??!

Użytkownicy narzekają, a my próbujemy im wytłumaczyć, że owe zmiany były niezwykle potrzebne, chociażby, jeśli chodzi o wcześniej wspomniane bezpieczeństwo. Ale Wy sztywno trzymacie się swojego zdania.
Trudno, że zniknęła Wasza opcja, ale podałem alternatywy wcześniej. Tak też da się żyć., a jeśli Wam nie pasuje skrypt - jest miliaaaard for wielotematycznych w sieci na innych skryptach.

#51 Rusalka19

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6711 postów

Napisano 17 luty 2011 - 18:57

Wyświetl postUżytkownik Fray dnia 17 luty 2011 - 18:49 napisał

Użytkownicy narzekają, a my próbujemy im wytłumaczyć, że owe zmiany były niezwykle potrzebne, chociażby, jeśli chodzi o wcześniej wspomniane bezpieczeństwo. Ale Wy sztywno trzymacie się swojego zdania.
Trudno, że zniknęła Wasza opcja, ale podałem alternatywy wcześniej. Tak też da się żyć., a jeśli Wam nie pasuje skrypt - jest miliaaaard for wielotematycznych w sieci na innych skryptach.

Tak, ale nie miej do nich pretensji, przeciez, gdy na poczatku powiedzieli, ze sa z tego wzgledu niezadowoleni, to nie wiedzieli jeszcze, ze to bylo zrobione dla bezpieczenstwa forum. skoro tak to dobrze :)
nie sadze, zeby ktos jeszcze mial jakies 'ale' skoro to dla bezpieczenstwa :P

Użytkownik Rusalka19 edytował ten post 17 luty 2011 - 18:57

[indent]

[/indent]

#52 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 17 luty 2011 - 19:04

Dla bezpieczenstwa (i nie tylko) ten cały update. Jak już kiedyś napisałem po aktualizacji ze starego skryptu na ten: wszelkie uwagi kierujcie do programistów IP.Board. :D

I do angel'a! spamujcie mu pw!

#53 nieśmiertelna

Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2459 postów

Napisano 17 luty 2011 - 19:42

Wyświetl postUżytkownik Fray dnia 17 luty 2011 - 18:49 napisał

miło że odsyłasz nas do innych.

nie rozumiem Twojej złośliwości , może nie jestem informatykiem ale chyba można zwiekszyć bezpieczeństwo forum jednoczesnie nie komplikując użytkownikom życia, alternatywy są poprostu nieczytelne, ale wez cos powiedz to zaraz obraza majestatu.

Użytkownik nieśmiertelna edytował ten post 17 luty 2011 - 19:42

SARKAZM- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.    

Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja

Dołączona grafika                                    

#54 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 17 luty 2011 - 19:49

Cytat

chyba można zwiekszyć bezpieczeństwo forum jednoczesnie nie komplikując użytkownikom życia,

Poprawki dotyczące bezpieczeństwa a dodawanie/usuwanie niektórych funkcji to dwie różne rzeczy. Inaczej ma się sprawa jeżeli owe funkcje stanowiły potencjalne zagrożenie a nie dało się tego naprawić inaczej niż je wyłączając (ale prawdopodobieństwo, że tak właśnie było jest równe niemal zeru.)

#55 Rusalka19

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6711 postów

Napisano 17 luty 2011 - 19:49

Fray juz spokojnie :) Mozemy rozmawiac bez nerwow :)
[indent]

[/indent]

#56 Kenobi

Jedi Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3037 postów

Napisano 18 luty 2011 - 08:22

Cytat

Administracja próbuje wychodzić naprzeciw oczekiwaniom użytkowników.
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził

Tylko ze uzytkownicy nie zglaszali ze ich oczekiwaniem jest likwidacja pewnych funkcji ktore dzialay ZNAKOMICIE.

Nadgorliwosc gorsza od faszymu, pytam jeszcze raz, komu to przeszkadzalo, kto zglaszal pretensjie ? Co kierowalo tymi ktorzy to zmienili na taka kiche co jest teraz ze kazdy narzeka ?

Cytat

a co funkcja "pokaz posty" ma do bezpieczenstwa ?!

Te alternatywy sa do pvpy

Spoko, nie ma to jak zachecac uzytkownkow, "nie podoba sie - to wypad", kto ci dal ta funkcie jaka pelnisz ? chyba ze ta taka polityka ze uzytkownikow nalezy do siebie zrazac aby uciekali do konkurencji... :ok:

#57 Lobo2007

Uzależniony

• HalfMod
  • 9678 postów

Napisano 18 luty 2011 - 09:58

W pełni popieram. Są użytkownicy, którzy korzystają z funkcji podglądania postów. Sam z niej korzystam. Dodatkowo jest ona baredzo potrzebna w moderacji. Jeśli mam dac/zdjąc warna użytkownikowi, to ostatnie pięć postów, to trochę mało. Cieszę się, że w końcu wrócił podgląd całych postów, ale do póki nie są uszeregowane chronologicznie to wielkiego pożytku z tej funkcji nie ma. A nie są. Jak wydaje Ci się Fray, że są, to sprawdź jeszcze raz. Posty z wczoraj, wyświetlają się obok tych z przed roku. Pewnie to jakiś błąd w ustawieniach, bo wyświetlają się wg ostatniej odpowiedzi. Praktycznie wygląda to tak, że u mnie, widzę tylko posty z tematu w którym dużo pisałem i który jest cały czas, podbijany. O tym, że ta funkcja jest przydatna pisał swego czasu też Qon.
Co to za podejście, "jak się nie podoba to w***lac"? Nie bardzo rozumiem. Z tych funkcji nie korzystają przecież meteory czy spamerzy, tylko starzy wyjadacze i miłośnicy forum. Warto by ich wysłuchać czasem, bo jak na razie ruch na forum się zmniejsza, a nie zwiększa.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czerwonej czcionki używam w celu zaznaczenia, że wypowiadam się jako moderator. Służy to jedynie odróżnieniu od większości wypadków, kiedy wypowiadam się jak zwykły użytkownik, który posiada poglądy, i subiektywne zdanie, którego nie chce nikomu narzucać.
Nie ma to na celu bynajmniej zaznaczania jakichś szczególnych emocji.

#58 katja22

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2238 postów

Napisano 18 luty 2011 - 10:10

Wyświetl postUżytkownik Kenobi dnia 18 luty 2011 - 08:22 napisał

Tylko ze uzytkownicy nie zglaszali ze ich oczekiwaniem jest likwidacja pewnych funkcji ktore dzialay ZNAKOMICIE.

Nadgorliwosc gorsza od faszymu, pytam jeszcze raz, komu to przeszkadzalo, kto zglaszal pretensjie ? Co kierowalo tymi ktorzy to zmienili na taka kiche co jest teraz ze kazdy narzeka ?

a co funkcja "pokaz posty" ma do bezpieczenstwa ?!

Te alternatywy sa do pvpy

Spoko, nie ma to jak zachecac uzytkownkow, "nie podoba sie - to wypad", kto ci dal ta funkcie jaka pelnisz ? chyba ze ta taka polityka ze uzytkownikow nalezy do siebie zrazac aby uciekali do konkurencji... :ok:
Popieram :)

Fray nie obraź się, ale będąc moderatorem z takim podejściem chyba minąłeś się z powołaniem...

Lobo dzięki za poparcie :)

Dołączona grafika

Chociaż raz spróbuj wyolbrzymić szczęście zamiast problemu...

http://pomozpotrzebujacym.prv.pl/
http://jednoklikniecie.pl/
http://www.pustamiska.pl/index.php

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#59 Kenobi

Jedi Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3037 postów

Napisano 25 luty 2011 - 09:13

Mam takie niewinne pytanko, czy w opcji przegladania uzytnikow sortoj wg: mozna dodac reputacje ?

aby mozna bylo przejzec kto jest najwiekszym "gagatkiem" na forum i "masterem" ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych