Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Co na PRZECZYSZCZENIE?

24 odpowiedzi w tym temacie

#1 blackpoet

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 50 postów

Napisano 03 luty 2011 - 21:45

Witam. Mam problem i szukam skutecznego sposobu na przeczyszczenie. Słyszałam, że różnorakie tabletki rozregulowują prawidłowe trawienie itd i źle wpływają na układ pokarmowy. Podobno najlepiej działa siemię lniane, tylko mam pytanie: gdzie je można kupić, w jakiej cenie i jak je stosować? Może macie inne sposoby na takie problemy?
Z pozdrowieniami! :)

Użytkownik Fray edytował ten post 20 sierpień 2011 - 12:26
Konkurs Forumowiska #2 - Zaraportuj post, by odebrać swoją nagrodę.

Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem Twojego życia.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 sternum

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 707 postów

Napisano 04 luty 2011 - 14:59

Mi na prawidłowe trawienie pomogły jogurty zbożowe, np 7zbóż i oczywiście otręby, zarówno żytnie jak i pszenne, które zawierają dużo błonnika. Błonnik wspomaga pracę jelit, przez co usuwa problemy z zaparciami. Dodatkowo oczyszcza organizm z toksyn, zmniejsza poziom cholesterolu i wiele innych.
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

#3 monikapi

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 04 luty 2011 - 23:23

Wyświetl postUżytkownik blackpoet dnia 03 luty 2011 - 21:45 napisał

Witam. Mam problem i szukam skutecznego sposobu na przeczyszczenie. Słyszałam, że różnorakie tabletki rozregulowują prawidłowe trawienie itd i źle wpływają na układ pokarmowy. Podobno najlepiej działa siemię lniane, tylko mam pytanie: gdzie je można kupić, w jakiej cenie i jak je stosować? Może macie inne sposoby na takie problemy?
Z pozdrowieniami! :)
najlepiej zmienic sposob odzywiania to znaczy warzywa,owoce ,jogurty ,ciemne pieczywo siemie lniane mozna tez ale jest niesmaczne doistaniesz w aptece mozesz przeczytac wiele skutecznych porad na http://odchudzanie-m...pi.blogspot.com

#4 SzklanaDama

martwa panienka ze szkła

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2572 postów

Napisano 05 luty 2011 - 01:25

Cytat

Podobno najlepiej działa siemię lniane, tylko mam pytanie: gdzie je można kupić, w jakiej cenie i jak je stosować? Może macie inne sposoby na takie problemy?
Zawarte w nasionach lnu śluzy powlekają błony śluzowe przełyku, żołądka i dwunastnicy, chroniąc je przed kwasem solnym i zmniejszając odczyny zapalne.
Nasiona lnu zalecane są też osobom odchudzającym się (wypełnia żołądek i redukuje uczucie głodu). Można dodawać je do sałatek, twarogu, jogurtów, chleba (właściwie do wszystkiego).

Siemię kupisz w aptece, jest tanie. Pamiętaj, aby było zmielone, bo jest smaczniejsze. 1-2 łyżeczki zmielonego siemienia zalać gorącą wodą i poczekać ok10min aż się zaparzy, a następnie wypić. Możesz też dla smaku dodać sobie np łyżeczkę miodu.
"Prawda jest jak d*pa, każdy siedzi na swojej."
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 blackpoet

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 50 postów

Napisano 05 luty 2011 - 12:41

Okay, dziękuję Wam bardzo :)!

Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem Twojego życia.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 blackpoet

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 50 postów

Napisano 22 luty 2011 - 21:10

Przepraszam, że zapytam, a te siemię lniane to trzeba pić codziennie czy co kilka dni? Bo ja piję co kilka dni i jakoś średnio mi pomaga, a codziennie nie sposób mi to pić, bo średnio mi wchodzi..

#7 SzklanaDama

martwa panienka ze szkła

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2572 postów

Napisano 23 luty 2011 - 19:22

Najlepiej codziennie, wtedy efekty są bardziej widoczne
"Prawda jest jak d*pa, każdy siedzi na swojej."
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 sadzonka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 125 postów

Napisano 26 luty 2011 - 23:26

hmm...chyba lepiej jeść otręby. siemię lniane jest chyba lepsze dla trawienia.jesli masz ditetę ubogą w błonnik to stosuj preparaty z błonnikiem typu colon c czy vitalio. a siemie lniane można kupić w aptece. słyszałam że można dodać kilka kropel soku owocowego to jest lepsze w smaku.

#9 ilkas

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 133 postów

Napisano 02 marzec 2011 - 12:36

ja piję od tygodnia pokrzywę. Oprócz tego, że oczyszcza organizm z różnych toksyn to dodatkowo działa świetnie na włosy. Mniej się przetłuszczają, szybciej rosną, nie ma łupieżu
Dołączona grafika

#10 dushma

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 122 postów

Napisano 28 marzec 2011 - 15:37

pomysł z pokrzywą chyba wykorzystam, dzięki za dobrą radę. Sadzonko, chyba lepsze zwykłe siemię, każdy może sobie pozwolić, vitalio to już wyższa półka... a colon c? nie znam :niepewny:
http://www.facebook....IO/381619095883

tylko zdrowe suplementy, zobacz!

#11 Calliope

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5669 postów

Napisano 28 marzec 2011 - 15:41

Wyświetl postUżytkownik dushma dnia 28 marzec 2011 - 15:37 napisał

pomysł z pokrzywą chyba wykorzystam, dzięki za dobrą radę. Sadzonko, chyba lepsze zwykłe siemię, każdy może sobie pozwolić, vitalio to już wyższa półka... a colon c? nie znam :niepewny:
O, to masz okazję poznać, bo ostatnio rozdają. TUTAJ

Sama zamówiłam próbkę, a potem już kupiłam sobie w aptece. Rzeczywiście jest skuteczny. Ja jeszcze uzupełniam dietę w błonnik.

#12 ChicaLoca

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 04 kwiecień 2011 - 15:04

Na przeczyszczenie z naturalnych sposobów to jeszcze
-suszone śliwki
-suszone morele
-ziarna słonecznika
-yerba mate

A tej pokrzywy ile trzeba pić dziennie?

#13 dushma

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 122 postów

Napisano 07 kwiecień 2011 - 13:03

Szkoda, że Vitalio tak za darmo nie rozdają... :P Pokrzywa może na włosy dodatkowo pomoże, hm... :>

#14 zioomal

Jestem HardCorem!

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2230 postów

Napisano 13 kwiecień 2011 - 06:41

Hmm... Co prawda ja nie próbowałam jeszcze, ale mam zamiar w sobotę (nie bez powodu zresztą) zjeść zmieszany jogurt naturalny z otrębami, tak, aby powstała gęsta masa i potem w ciągu 2 godzin wypić 2 litry wody z sokiem cytrynowym. Efekt podobno SILNIE przeczyszczający.

#15 dushma

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 122 postów

Napisano 10 maj 2011 - 14:12

ale nie chcemy dostać biegunki :niepewny:

#16 owocowa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 11 maj 2011 - 16:30

Wyświetl postUżytkownik zioomal dnia 13 kwiecień 2011 - 06:41 napisał

Hmm... Co prawda ja nie próbowałam jeszcze, ale mam zamiar w sobotę (nie bez powodu zresztą) zjeść zmieszany jogurt naturalny z otrębami, tak, aby powstała gęsta masa i potem w ciągu 2 godzin wypić 2 litry wody z sokiem cytrynowym. Efekt podobno SILNIE przeczyszczający.

O Matko! Aż sobie to wszystko wyobrazilam, jogurt + otręby + 2 litry wody z sokiem cytrynowym= rewolucja żołądkowa i chyba strasznie spuchnięty brzuch na początku (czyli wygląd a'la trzeci miesiąc ciąży) Straszne!

A na przeczyszczenie to pomaga jeszcze herbatka Figura1, ale nie można z nia przesadzać, bo się dziewczyny uzalezniają, a potem jelita się rozleniwiaja i same nie pracuja tak jak powinny i pojawia sie straszny problem z wypróznieniem... (dlatego jak cos, to tylko doraźnie)

#17 lupa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 43 postów

Napisano 13 maj 2011 - 21:30

Hm, a ta pokrzywa nie ma jakichś skutków ubocznych?

#18 Andrea55

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 181 postów

Napisano 14 maj 2011 - 16:37

Siemię lniane jest skuteczne polecam również wiecej błonnika w diecie

#19 Sloneczko777

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 72 postów

Napisano 19 czerwiec 2011 - 11:26

Chyba nie faszerowałabym się tabletkami przeczyszczającymi, wypróbuj błonnik z ananasem biogarden - on naprawdę świetnie reguluje pracę jelit. Rano 0 problemów i to tak naturalnie ;) no i oczywiście warzywa i owoce - mają naturalny błonnik - jedz ich więcej niż innych produktów i będzie dobrze.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 BloodyMery

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisano 21 czerwiec 2011 - 09:59

Najlepszym sposobem na oczyszczenie organizmu jest hydrokolonoterapia. Z tego co się orientuję, to można ją zrobić w warszawskim Centrum Medycznym Vimed. Takie oczyszczenie pobudza perystaltykę jelit, no i usuwa wszystkie toksyny z organizmu. Moim zdaniem jest to lepszy sposób na oczyszczenie organizmu niż faszerowanie się kolejnymi tabletkami.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych