Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

pieluszki

• Nie możesz odpowiedzieć
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 bolek24

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 03 luty 2011 - 17:58

hej mam na imie agnieszka i mam malego szkraba w domu, ktorego trzeba zaopatrywac w pieluszki:) nie stac mnie za bardzo na te oryginalne pampersy wiec poszukuje jakiegos taniego a dobrego odpowiednika, ostatnio mąż kupil w polomarkecie pieluszki ktore byly w promocji kosztowaly ok 29 zł i nazywaja sie bambino, powiem ze są ok, dobrze wchlaniaja wilgoc, maja mocne rzepy i nie odparzają pupci:)ale chetnie poznam wasze opinie na temat pieluszek jakie polecacie?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 didi89

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 45 postów

Napisano 03 luty 2011 - 22:45

Otóż ja dla mojego bąbla kupuje huggies jak dla mnie lepsze od papersów a tańsze bo 39 zł. Próbowaliśmy też bella happy i nie są złe a cena napewno niższa. Poza tym słyszałam o pieluchach dada z biedronki, że tanie i dobre , ale osobiście nie testowałam ..

#3 darkshine

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 630 postów

Napisano 03 luty 2011 - 23:29

Moja mała od pierwszego dnia leci na pieluszkach z Biedronki DADA, najpierw te malutkie, teraz ma te jakby 2 :D Świetnie wchłaniają, nie odparzają, nie ma podrażnień, nie przesiąkają, chyba, że dziecko to straszny wierciuch i czasem coś przeleci. Ale to każda pieluszka coś uleje. Dostałam od rodzinki jak przyszli Huggies newborn czy jakoś tak i niezbyt mi spasowały i małej też.

Za 72szt DADA płaciłam 27zł albo 18zł- to dą te do 5kg. A za większe 68szt też tyle samo.
WSZYSTKIE ZAŁĄCZANE PRZEZE MNIE ZDJĘCIA, W SZCZEGÓLNOŚCI MOJEGO AUTORSTWA POSIADAJĄ PRAWA WŁASNOŚCI. PRZED JAKIMKOLWIEK ICH UŻYCIEM PROSZĘ O WIADOMOŚĆ I ZAPYTANIE CZY MOŻNA.

#4 Atasze

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 16 luty 2011 - 21:17

Ja z kolei slyszalam pozytywne opinie na temat pieluszek Gaga z tesco - tez kosztuja chyba ok. 30 zł za paczkę - sama wprawdzie nie tesotwalam, ale zdaje sie na opinie koleżanek :)

#5 maciejka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 17 luty 2011 - 10:14

hm musze kupic te pieluszki bambino, i wypróbowac. cale szczescie mam nie daleko do polomarketu. jak troche potestuje to zdam relacje na temat tych pieluszek

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 rysiasia

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisano 17 luty 2011 - 19:41

Hej
Co do pieluch mam zdanie takie : pampy Pampers, super.....super drogie też, dada są "szczelne" ale robią sie twarde jak skała i utrudniają naukę chodzenia, huggisy przepuszczają. Nie mam złotego srodka.
podpowiedzcie, do jakich są podobne te bambino? Czy mają falbanki i czy w środku żel się robi po nasiusianiu, czy zwarta watolina?

#7 pink sky

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 518 postów

Napisano 21 luty 2011 - 17:28

My już używaliśmy wszystkich pieluch...

* Happy masakra za bardzo odparzały

* hagisy za małe nawet jak braliśmy większe to zawsze były za małe ciężko było zapiąć je oraz przepuszczały miedzy nóżkami

* dada fajne ale bardzo się rozwalały przy chodzeniu zuzi oraz nie podobał mi się zapach po nasiusianiu

* Wiec kupujemy małej pampersy z pampersa uznaliśmy że one są najlepsze dla małej fakt nie są danie ale jak kupuje się w makro jest taniej niż w realu czy gdzie indziej...
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 rysiasia

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisano 02 marzec 2011 - 18:00

Widzę, że o bambino słuch zaginął, a szkoda:(
Ostatnio pokusiłam się na pieluchy sleep & play... nie polecam, po dwóch pieluchach do dziś leczymy uczulenie:( Chociaż pupa pupie nie równa, ale nasz brzdąc ma małe skłonności do uczuleń.

#9 Poleczka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisano 15 kwiecień 2011 - 08:49

Ja co prawda dzieciata nie jestem, choć zapewne już nie długo :P ale wpadłam ostatnio do mojej przyjaciółki z podstawówki, z którą razem przez 8 lat w ławce siedziałyśmy, a ma już ślicznego rocznego syneczka i podobny problem z pieluchami. Muszę się przyznać, że szczęka mi opadła jak zobaczyłam, że używa pieluszek tetrowych myślałam ,że już dawno odeszły do lamusa a tu takie zaskoczenie. W dodatku powiedziała mi później, że mały miał jakąś wysypkę czy coś po zwykłych pieluchach i dlatego przerzuciła się na tetrowe, a po za tym są tańsze.

#10 katja22

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2238 postów

Napisano 23 styczeń 2012 - 15:03

Przejrzałam temat i faktycznie można by pomyśleć, że pieluchy tetrowe dawno wyszły z użycia, ale może nie do końca tak jest...
http://www.dlarodzin...e,158_1153.html :)

Dołączona grafika

Chociaż raz spróbuj wyolbrzymić szczęście zamiast problemu...

http://pomozpotrzebujacym.prv.pl/
http://jednoklikniecie.pl/
http://www.pustamiska.pl/index.php

#11 Zatori

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 95 postów

Napisano 27 styczeń 2012 - 10:21

Ja mam przetestowane ( na trójce dzieci mojej siostry) pieluchy Wickies ( kupuję w kauflandzie). Dobre, tanie, wytrzymałe, z falbanami. Szczerze polecam.

#12 ewelin20

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 08 luty 2012 - 14:09

Ja używam dla małej pampers care, i jestem zadowolona nie przemakają i nie odparzają :) znowu hugies przemakały i to tak jest ,każdy maluszek inaczej trzeba wypróbować bo jest różnie ale przyznam że o pampersach z biedronki słyszałam już od kilku osób że są bardzo bardzo dobre i cena tz dobra :) więc chyba warto próbować

#13 violcia83

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 09 luty 2012 - 09:22

Polecam pieluchy Dada z biedronki. Jak narazie po wypróbowaniu wszystkich te wygrywają

#14 DagaCk

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 112 postów

Napisano 03 marzec 2012 - 23:35

Co mama to inna rada :) Każdemu będzie pasować co innego :)
Wszyscy chwalili wielorazowe więc kupiłam- pieniądze wyrzucone w błoto.
Po pampersach miała odparzenia, huggisy przeciekały, z reala nie powinny być w ogóle dopuszczone do użytku :) używam daddy i jestem ogromnie zadowolona :)
Świat ofiarowuje nam czasami coś takiego: krótką przerwę, kiedy nad ringiem rozbrzmiewa gong i idziemy do narożnika, gdzie ktoś opatruje nasze poobijane życie.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#15 angiella

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 04 marzec 2012 - 00:48

Z doświadczenia mamy alergika ,dla mojego maluszka DADA okazała się najlepsza nie uczulała i nie przeciekała , pampersy owszem też były dobre i wesołe ale cena jednak dośc duża .
Więc nie ma co szaleć skoro tanie wyszło nam na zdrowie ,tak samo było z oliwką bambino okazało się najlepsze - nie uczulało
życzę powodzenia w szukaniu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych