Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Owłosienie

34 odpowiedzi w tym temacie

#21 Ania Civ

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1891 postów

Napisano 29 sierpień 2006 - 13:33

A ja nie zgadzam się właśnie z tym fragmentem. To też kwestia... wchodzenia włosów do buzi. Nie każdy lubi włosy w buzi.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#22 k@sia

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 268 postów

Napisano 30 sierpień 2006 - 19:50

Wyświetl postUżytkownik kamaa dnia 28.08.2006, 18:26 napisał

k@sia, ale z czym dokladnie sie nie zgadzasz?

ja sie zgadzam z fragmetnem ktory wkleilam- ze jezeli chlopak chce aby dziewczyna calkowicie usunela wloski to znaczy ze lubi male dziewczynki a nie kobiety :D

jestem za paseczkiem ;)

tez jestem za paseczkiem :)

Nie zgadzam sie z tym:

Cytat

W miejscach intymnych już zupełnie odpada, bo i ból nie do zniesienia i zbyt delikatna skóra na preparaty chemiczne, a naruszone wyrywaniem mieszki włosowe bardzo podatne na infekcje i powstają w nich stany zapalne (słowem: krosty a nawet czyraki), zwłaszcza że miejsca usuwania włosków drażnione są potem przez brzegi bielizny.
i z tym:

Cytat

To prawda - po goleniu włosy odrastają sztywniejsze, nic na to nie da się poradzić, golić tylko wtedy, gdy jest to niezbędne: basen, latem plaża, czy randka rozbierana, a jak nie trzeba, to robić przerwy w goleniu, wtedy włosy wracają do normy (pod względem sztywności).

ale tak jak mowie - to jesli chodzi o mnie...

poza tym nasze paseczki to nie jest usuniecie zbednego owlosienia - na paseczek usuwa sie duzo wiecej niz tylko to co wystaje z bikini :P hehehe

#23 311bastek311

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 590 postów

Napisano 03 wrzesień 2006 - 20:49

Co za durny temat... jak na mówić.Czemu się nie chce tam golić.Ojej... ładnie poprosić chyba by wystarczyło.
#############################################

http://bastek313.blox.pl/html

#############################################

#24 fikumiku

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 259 postów

Napisano 05 wrzesień 2006 - 23:22

Jeśli dziewczyna uparta a Ty nie chcesz stawiać ultimatum bo kochasz to chyba tylko ładnie poprosić możesz, ewentualnie zakraść się z nożyczkami w nocy gdy śpi albo troszke bardziej drastycznie - unikać minetki (kto wie, może to ją ruszy? W końcu miło bylo.. ;) ). Poczekaj więc, być może sama do tego dojrzeje.

#25 SZYBECZKA85

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 286 postów

Napisano 06 wrzesień 2006 - 22:11

Wyświetl postUżytkownik a.n.i.a. dnia 14.08.2006, 23:02 napisał

No to prawda co piszesz kamaa. Po coś to owłosienie tam jest, bez przyczyny by nie rosło :P Mam kolezanke położną i kiedyś gadałyśmy o tym i powiedziała, ze sie nie goli, bo łatwiej chwycić jakieś zapalenia lub zakazenia, tam na lini bikini czy jak to sie tam fachowo nazywa :P to można żeby strój szło założyć kąpielowy. No ale ogólnie kumpela mi gadaął, ze one chronią przed bakteriami, a wogóle ja raz przed operacja musiałam byc wygolona i nie powiem przyjemne to potem nei jest jak one odrastaja, a golenie wzmacnia włosy i przez regularne golenie to sie dopiero krzaków można nabawić. Ja sie sama gole tylko na lini bikini i mojemu facetowi na szczęście to wystarcza i nie marudzi :D

zgadzam sie z tym w 100 %

a wracajac do tematu to mysle najpierw to moze wytlumacz jej dlaczego bys chcial zeby sie ogolila a pozniej zobaczysz jak bedzie ale tak swoja droga to skoro ja kochasz to nie powinno ci to az tak przeszkadzac tak mi sie wydaje
......CZŁOWIEK ŻYJE PO TO ABY KOCHAĆ
JEŚLI NIE KOCHA TO NIE ŻYJE......

FoTo

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#26 k@sia

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 268 postów

Napisano 07 wrzesień 2006 - 14:14

Wyświetl postUżytkownik SZYBECZKA85 dnia 6.09.2006, 22:11 napisał

zgadzam sie z tym w 100 %

a wracajac do tematu to mysle najpierw to moze wytlumacz jej dlaczego bys chcial zeby sie ogolila a pozniej zobaczysz jak bedzie ale tak swoja droga to skoro ja kochasz to nie powinno ci to az tak przeszkadzac tak mi sie wydaje

mozna kogos kochac i nie miec ochoty miec jego wlosow lonowych miedzy zebami :P :D

#27 karolekka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 70 postów

Napisano 07 wrzesień 2006 - 18:18

Co za wpadka. Moja dziewczyna ostatnio trafiła na tą stronę. uff... ale nie zrobiła mi awantury, tylko... właśnie, zrobiła coś co mnie mile zaskoczyło. Podziałało ;)

#28 Madame Ewa

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 603 postów

Napisano 07 wrzesień 2006 - 18:25

Gratulacje!!!! W końcu się udało ;)
Cynik jest to człowiek, który zna cenę wszystkiego i wartość niczego
Adam ujrzawszy, iż Ewa jest naga innego raju już sie nie domagał

#29 k@sia

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 268 postów

Napisano 07 wrzesień 2006 - 21:06

Wyświetl postUżytkownik karolekka dnia 7.09.2006, 18:18 napisał

Co za wpadka. Moja dziewczyna ostatnio trafiła na tą stronę. uff... ale nie zrobiła mi awantury, tylko... właśnie, zrobiła coś co mnie mile zaskoczyło. Podziałało ;)

Milo to slyszec :) I masz fajna dziewczyne, bo zachowala sie w porzadku. Niepotrzebnie spodziewales sie awantury, moze jej nie doceniasz? :) Pozdrowienia dla was obojga.

#30 Madzia:(

LooooL :)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 987 postów

Napisano 07 wrzesień 2006 - 21:21

Wyświetl postUżytkownik kamaa dnia 28.08.2006, 19:26 napisał

jestem za paseczkiem ;)

ja tez :D
Dołączona grafika

#31 kafar45

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 30 postów

Napisano 08 październik 2006 - 18:58

dla mnie tez lepiej wyglada bez włosów delikatna,a nie z włosami fee:/
:P
i niechodzi zaraz ze cche minete robic tylko mozna tez piescic,a nie tam jezyk wtykac :D
a pozatym jest to bardziej higieniczne :)

#32 fluxbar

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 245 postów

Napisano 17 październik 2006 - 17:52

Jeśli już jest temat o owłosieniu to też ja napiszę tu :P
Co mam zrobić :> ? Denerwuje mnie to już owłosienie :P Za dużo jego :D Ścinałem ale odrasta z jeszcze gorszym skutkiem ... Czyli szybciej i więcej rośnie... Co z nim zrobić ? Owłosienie wiadomo gdzie jest :D

Wenn Fliegen hinter Fliegen fliegen, dann fliegen Fliegen Fliegen nach :-D
Kto rozumie to rozumie, kto nie, to jego sprawa :-P
I love [you].

#33 ilona.com

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1408 postów

Napisano 24 październik 2006 - 18:35

Wyświetl postUżytkownik badyl dnia 15.08.2006, 09:02 napisał

Ciekawe jak włosy mogą chronić przed bakteriami? Jeżeli nawet prezerwatywa może nie ochronić przed nietórymi chorobami bo ich bakteri są mniejsze niż średnica oczek w prezerwatywie. A tu tekst iż włosy łonow mogąchrońić pred bakteriami.
Włosy owszem chronią ale przed większymi "rzeczami" np. utrudniają dostęp plemników do pochwy bo sperma może zatrzymać się na włosach. Jednakże włosy nie ochronią przed zakżeniem, mogą jedynie w jakiś minimalny sposób zmniejszyć ryzyko zakażenia, zachorowania.

o jaaaaa....... czlowieku rozwalasz mnie :mruga:
Wlosy sa po to,zeby zbierala sie na nich sperma i utrudnialy dostep plemnikow do pochwy....?? :lol:
Takiej tezy to ja jeszcze nie slyszalam....widocznie cos nie bardzo uwazales na biologi....albo po prostu chodzisz do podstawowki i w szkole tego jeszcze nie miales....az zal sciska za serce jak czlowiek czyta takie rzeczy...to tak samo jakby przeczytac ze stosunek przerywany jest forma antykoncepcji,albo ze on nieuzywania organ meski moze zaniknac :lol: :lol: :lol:
Włosy lonowe pelnia 3 zasadnicze funkcje:
-ochraniaja przed mikroorganizmami i drobnoustrojami<spolszczajac - sa po to,aby wszelkie zanieczyszczenia
i bakterie nie mogly dostac sie do wnetrza pochwy>
to wlasnie ich glowna i zasadnicza funkcja <tak jak np. wlosow w nosie,rzesy>
-zabezpieczaja przed bezposrednim ocieraniem się dwóch platow skory
-termoizloacja <zeby nic za bardzo nie zmarzlo.ale to chyba sie glownie panow tyczy,choc kobiet moze i tez>

Użytkownik ilona.com edytował ten post 24 październik 2006 - 18:37

#34 olgapino

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 14 listopad 2011 - 14:51

Wyświetl postUżytkownik kamaa dnia 28 sierpień 2006 - 18:26 napisał

k@sia, ale z czym dokladnie sie nie zgadzasz?

ja sie zgadzam z fragmetnem ktory wkleilam- ze jezeli chlopak chce aby dziewczyna calkowicie usunela wloski to znaczy ze lubi male dziewczynki a nie kobiety Dołączona grafika

jestem za paseczkiem ;)

witam, ja miałam usuwane owłosienie aparatem emax firmy syneron. Efekty są bardzo dobre, jestem zadowolona. Miałam już trzy zabiegi, włosów znacznie mniej. Zabieg jest średnio bolesny. Polecam bo warto.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#35 olgapino

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 14 listopad 2011 - 14:59

Dziewczyny pamiętajcie o tym aby pytać w gabinetach czy pisiadają certyfikaty potwierdzające przeszkolenie pracowników, operatorów przez firmę sprzedająca taki sprzęt. Niestety zdarzają sie podróbki i brak wyszkolonych ludzi, którzy potrafią się nim posługiwać. pytajcie również o certyfikat skuteczności aparatu FDA. Firma syneron posiada takie certyfikaty. sprawdziłam to zanim poszłam na zabieg. Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych