Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Owłosienie

34 odpowiedzi w tym temacie

#1 karolekka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 70 postów

Napisano 12 sierpień 2006 - 22:19

Czesc. Powiedzcie mi dziewczyny jak moge namowic moja kobiete, aby sie "tam" golila?? Przeciez to wygodniejsze, bo nic nie wchodzi miedzy zemby jak... no wiecie. A ona nie chce sie zgodzic bo mowi, ze jak wybierze sie tak kiedys do ginekologa to on ja wysmieje

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 edis

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 602 postów

Napisano 13 sierpień 2006 - 10:09

to jezeli ci przeszkadza jej owlosienie to niemusisz jej robic minety, mozecie sie poprostu kochac. Jak ty bys zareagowal jakby ci sie ona kazala ogolic? moze powinnienes ja zrozumiec i nie zmuszac do niczego, czasami warto ustapic, chyba ze ci na niej nie zalezy
Człowiek całe życie się uczy i wraz głupi umiera

#3 mała*czarna

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5719 postów

Napisano 13 sierpień 2006 - 11:25

Edis też ma racje , poza tym ginekolog ją nie wyśmieje większość dziewczyn to robi i teraz owłosienie jest raczej nie mile widziane ...
KEEP CALM AND PARTY ON! OH, FUCK EVERYTHING ;D

#4 karolekka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 70 postów

Napisano 13 sierpień 2006 - 13:35

Tylko że ja ją bardzo kocham i jak mi z wyrzutem powiedziala sam sobie ogol to to zrobilem... :(

#5 badyl

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 620 postów

Napisano 13 sierpień 2006 - 20:54

Nic na siłę skoro nie chce ścinać "na łyso" to porozmawiaj z nią żeby zaczeła chociaż na krótko przycinać i żeby starała się robić to regularnie. Wtedy może po jakimś czasie zdoła się przekonać do całkowitego wygolnia, swoją droga ginekolgowi to wszystko jedno jak to tam wygląda, to jest lekrza który kształcił się 6 lat m.in. w tm żeby nie śmiać się z pacjenta ale akceptować go takim jakim jest.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 ewa85

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 335 postów

Napisano 13 sierpień 2006 - 20:57

przecież jeśli się źle czuje bez owłosienia to nie musi isć ogolona do lekarza. Taka wizyte zazwyczaj planuje się ze sporym wyprzedzeniem, poza tym lekarza nie interesuje owlosienie. Myślę że powinna przynajmniej spróbować jak to jest, kiedy żadne wloski nie przeszkadzają. Jeśli nie bedzie jej to odpowiadać, to najwyzej nie bedzie się golic, a moze jednak jej się spodoba ;)

#7 Kocurekola

Czarna Mamba

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3193 postów

Napisano 13 sierpień 2006 - 23:44

To zalezy od tego jak jestescie ze soba blisko i czy bez zadnego wstydu i zazenowania rozmawiacie o sprawach intymnych. Jesli sie wstydzicie to mysle ze najlepiej nic sie nie odzywaj na temat jej owlosienia, a jesli jest wrecz przciwnie to przy najblizszej takiej intymnej rozmowie mozesz jej powiedziec ze fajnie by bylo jaby np zrobila sobie taki malutki paseczek na wzgorku lonowym... lub cosik takiego :)
MiŁoŚć JeSt jAk WiATr... niE WiDziSz jEj, aLe CzUjeSz.

,,Jest rzeczą równie rozsądną ukazać jakiś rodzaj uwięzienia przez inny, jak ukazać coć, co istnieje rzeczywiście, przez coś innego, co nie istnieje"

Dołączona grafika

Galeria =)

Cofnąć czas....
On zaczepia się o kant miednicy jej...

#8 kamaa

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 232 postów

Napisano 14 sierpień 2006 - 20:52

A wiecie co ja kiedys sie natknelam na pewien artykul w ktorym byla mowa wlasnie o owlosieniu w okolicach intymnych i tam pisalo, ze wloski zbieraja wszelkie zanieczyszczenia ktore dzieki nim nie dostaja sie do wnetrza pochwy, a przez golenie dziewczyna moze sie nabawic chorob okolic intymnych nie wiem czy to prawda ale pewnie cos w tym jest jesli nie chce to jej do niczego nie zmuszaj

#9 a.n.i.a.

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1064 postów

Napisano 14 sierpień 2006 - 21:02

No to prawda co piszesz kamaa. Po coś to owłosienie tam jest, bez przyczyny by nie rosło :P Mam kolezanke położną i kiedyś gadałyśmy o tym i powiedziała, ze sie nie goli, bo łatwiej chwycić jakieś zapalenia lub zakazenia, tam na lini bikini czy jak to sie tam fachowo nazywa :P to można żeby strój szło założyć kąpielowy. No ale ogólnie kumpela mi gadaął, ze one chronią przed bakteriami, a wogóle ja raz przed operacja musiałam byc wygolona i nie powiem przyjemne to potem nei jest jak one odrastaja, a golenie wzmacnia włosy i przez regularne golenie to sie dopiero krzaków można nabawić. Ja sie sama gole tylko na lini bikini i mojemu facetowi na szczęście to wystarcza i nie marudzi :D

Coraz częściej myślę popatrz, biegniemy za szczęściem, choć nie możemy go dopaść
Wciąż ucieka nam bo nie znamy prawdy o nim
Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni...

#10 badyl

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 620 postów

Napisano 15 sierpień 2006 - 08:02

Cytat

one chronią przed bakteriami
Ciekawe jak włosy mogą chronić przed bakteriami? Jeżeli nawet prezerwatywa może nie ochronić przed nietórymi chorobami bo ich bakteri są mniejsze niż średnica oczek w prezerwatywie. A tu tekst iż włosy łonow mogąchrońić pred bakteriami.
Włosy owszem chronią ale przed większymi "rzeczami" np. utrudniają dostęp plemników do pochwy bo sperma może zatrzymać się na włosach. Jednakże włosy nie ochronią przed zakżeniem, mogą jedynie w jakiś minimalny sposób zmniejszyć ryzyko zakażenia, zachorowania.

#11 a.n.i.a.

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1064 postów

Napisano 15 sierpień 2006 - 10:41

No sorry, ale o tym właśnie mowa, nie pisze przecież, ze te włosy zabijają te bakterie i one padają trupem. Tylko sa po to aby w jakis sposób minimalizowac to wszystko.
A porównywanie tego do prezerwatywy jest troche bez sensu. Bo gumka chroni podczas stosunku, wiecznie jej nie nosimy.

Użytkownik a.n.i.a. edytował ten post 15 sierpień 2006 - 10:44

Coraz częściej myślę popatrz, biegniemy za szczęściem, choć nie możemy go dopaść

#12 badyl

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 620 postów

Napisano 15 sierpień 2006 - 17:43

Nie będę się kłucić ale jeszcze raz zacytuję:

Cytat

kumpela mi gadaął, ze one chronią przed bakteriami
Więc z Twojego przedostatniego posta jasno wyniak iż jest tam stwierdzenie, że to włosy chronią przed bakteriami a tak nie jest on nie chronią tylko zmniejszają ryzyko "złapania" czegoś. Ale jeszcze raz napisze owłosienie łonowe nie chroni przed zakażeniem, zarażeniem. Ochrona a zmniejszenie ryzyka to całkiem co innego!

Cytat

porównywanie tego do prezerwatywy jest troche bez sensu
Jest z sensem bo odniosłem to do Twojego stwierdzenie, że włosy chronią przed bakteriami. Więc najpierw zadałem pytanie w jakis spoób mają chronić a potem podałem realny przykład iż nawet prezerwatywa nie chroni przed bakteriami czy wirusami ponieważ oczka w jej budowie są większe niż niektóre z zarazków więc jak włosy mają chronić, w jaki sposób?
Uważam sytuacje za wyjaśnioną i nie robie już więcej offtop'u.

#13 kasik_p

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisano 15 sierpień 2006 - 17:56

Moze sprobuj jej wytlumaczyc,ze to jest bardziej chigieniczne! I wcale nieprawda jest to,ze jak ktos sie goli to potem wiecej wlosow rosnie,to kompletna bzdura :P Ja gole sie juz od dobrych paru lat i jakos nie zauwazylam zebym zarastala mocniej,to po prostu zludzenie.Trzeba robic to regularnie to skora sie przyzwyczai i nie ma pozniej jakis nieprzyjemnych doznan :P I oczywiscie polecam tylko dobre kosmetyki czy tez maszynki :) bo te najtansze sa do kitu :(

Mówi się,że potrzeba tylko jednej minuty,
żeby kogoś zauważyć
jednej godziny,żeby go ocenić
jednego dnia,żeby polubić,
ale całego życia,by go później zapomnieć...

#14 k@sia

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 268 postów

Napisano 16 sierpień 2006 - 08:52

Wyświetl postUżytkownik karolekka dnia 12.08.2006, 22:19 napisał

Czesc. Powiedzcie mi dziewczyny jak moge namowic moja kobiete, aby sie "tam" golila?? Przeciez to wygodniejsze, bo nic nie wchodzi miedzy zemby jak... no wiecie. A ona nie chce sie zgodzic bo mowi, ze jak wybierze sie tak kiedys do ginekologa to on ja wysmieje

Jesli chodzi jej tylko o ginekologa to to jakas bzdura :mruga: bo po pierwsze lekarzowi jest zupelnie obojetne czy ma ogolona pacjentke czy nie, a po drugie i tak wiecej kobiet sie goli.

No a jak ona nie moze sie ogolic to nie rob jej dobrze oralnie... no sorry... skoro ci to przeszkadza a ona tego nie rozumie i wazniejsze sa dla niej kilkumintowe wizyty u pana doktora kilka razy w roku niz to co ty myslisz i jakie masz wrazenia za kazdym razem jak ja piescisz to.... eh!

Wyświetl postUżytkownik kasik_p dnia 15.08.2006, 17:56 napisał

I wcale nieprawda jest to,ze jak ktos sie goli to potem wiecej wlosow rosnie,to kompletna bzdura :P Ja gole sie juz od dobrych paru lat i jakos nie zauwazylam zebym zarastala mocniej,to po prostu zludzenie.Trzeba robic to regularnie to skora sie przyzwyczai i nie ma pozniej jakis nieprzyjemnych doznan :P

Zgadzam sie! :)

#15 a.n.i.a.

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1064 postów

Napisano 16 sierpień 2006 - 10:49

Ok, spoko, nie robimy juz zamieszania, kazdy ma prawo do własnego zdania.

#16 ankita2

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 16 sierpień 2006 - 20:23

Szczerze to uważam że ginekolog nawet woli by kobieta byla wydepilowana ..
z tym wiąże sie wieksza chigiena, a pozatym podczas badania raz ze wyglada to estetyczniej dwa ulatwia to ginekologowi prace .. wcale nie wysmieje "łysinki" nie ona pierwsza i ostatnia byla by tak pacjetką ..
Oczywiscie na poczatku wiaze sie z okropnym swędzeniem podczas odrastania wlosków ale potem juz ponoć jest ok !
Dołączona grafika

#17 kamaa

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 232 postów

Napisano 27 sierpień 2006 - 15:02

Cytat

Oczywiście mówimy o usuwaniu nadmiaru - czyli tego, co wystaje z bielizny czy bikini. Modzie na usuwanie całego owłosienia z miejsc intymnych proponuję nie ulegać - mężczyznom, którzy jej hołdują uświadamiać, że chyba lubią małe dziewczynki, a nie dorosłe kobiety :)

czyt. na stronie http://www.nastolate...?a=art&ida=2098

Tak przez przypadek sie natknęłam :P

#18 siasia_ck

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1282 postów

Napisano 27 sierpień 2006 - 15:26

Wyświetl postUżytkownik karolekka dnia 13.08.2006, 13:35 napisał

Tylko że ja ją bardzo kocham i jak mi z wyrzutem powiedziala sam sobie ogol to to zrobilem... :(
I jak na to zareagowała? Mój chłopak nie ma takiego problemu ze mna bo ja to robię dla własnej satysfakcji...
Im lepiej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta... ;)

#19 k@sia

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 268 postów

Napisano 27 sierpień 2006 - 21:35

Wyświetl postUżytkownik kamaa dnia 27.08.2006, 15:02 napisał

czyt. na stronie http://www.nastolate...?a=art&ida=2098

Tak przez przypadek sie natknęłam :P

Nie zgadzam sie z tym artykulem, ale to moje prywatne zdanie oparte na moich prywatnych doswiadczeniach i prywatnych odczuciach :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 kamaa

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 232 postów

Napisano 28 sierpień 2006 - 18:26

k@sia, ale z czym dokladnie sie nie zgadzasz?

ja sie zgadzam z fragmetnem ktory wkleilam- ze jezeli chlopak chce aby dziewczyna calkowicie usunela wloski to znaczy ze lubi male dziewczynki a nie kobiety :D

jestem za paseczkiem ;)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych