Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Przejscie z Ery do Plusa na karte
Rozpoczęty przez Jastin18, 09 gru 2010 10:13
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 grudzień 2010 - 10:13
Witam, czy ktos przechodzil z ery do plusa? Chcialabym sie dowiedziec jak to wyglada. Chce przeniesc numer. Czytalam ze moga byc problemy po przeniesieiu, bo numer moze nie dzialac, lub nie bedzie sie mozna dodzwonic lub tez smsmy moga nie dochodzic. Czy ktos z was tak mial? czy jakies inne problemy tez byly?
Kasia R.
Napisano 10 grudzień 2010 - 12:18
Zmiana numeru nie prowadzi raczej do takich problemów. Teraz przenosiny są banalnie proste. Wiem jak wyglądają przenosiny do Ery - idziesz do salonu, składasz wniosek o przeniesienie numeru. Płacisz 20 zł dostajesz starter z identycznym numerem. To 20 zł wskazuje ci na konto główne, a do kolejnych 20 doładowań kwotą minimum 25 zł otrzymasz 10 zł bonusu (przez pierwszy rok). Z jakiej do jakiej oferty chcesz się przenieść? Era ma ogólnie lepszą ofertę. Napisz co zamierzasz to zaproponuje ci dobre rozwiązanie ;-)
Użytkownik zypek84 edytował ten post 10 grudzień 2010 - 12:19
Napisano 11 grudzień 2010 - 16:07
Jestem w tak taku bo telefon mam na karte, moj narzeczony ma w plusie i za zadne skarby sie nie chce przenies do ery wiec ktos musi ustapic i przejsc. Wiec postanowilam ze ja to zrobie, chce przejsc normalnie do Plusa, i placic tak jak teraz na 3 miecy doladowywac konto za 50zl. Przechodze ze wzgledu na mojego, bo tak to rzadko do siebie dzwonimy, bo duzo kasy szlo by na rozmowy, a tez piszemy duzo i tez idzie kasy duzo. A teraz bedzie taki czas ze bedziemy co chwile w kontakcie. Lubie ere i chcialabym zostan w niej ale innej opcji nie widze jak przejsc zeby az tyle kasy mi nie bralo za rozmowy i smsmy do innej sieci.
Użytkownik Jastin18 edytował ten post 11 grudzień 2010 - 16:09
Napisano 13 grudzień 2010 - 13:12
Wiesz co? Rozumiem, że zmieniasz sieć bo musisz, ale nie wyjdziecie na tym korzystnie finansowo. Tak-tak ma pakiet 1000 minut do sieci (tzw. odjechana promocja) za 9 zł, dzięki któremu rozmawialibyście ze sobą bardzo długo i za śmieszne pieniądze. Połączenia do innych sieci również wychodzą korzystniej, bo dzięki podwójnemu doładowaniu Tak-taka, stawkę do innych sieci obniżamy do poziomu nawet 15 groszy za minutę. Jeśli cię to interesuje, to napiszę jak do czego doprowadzić. Może przekonasz narzeczonego ;-)
Napisano 14 grudzień 2010 - 12:55
On nie zmieni, bo ma duzo ludzi w Plusie i mu sie to tez nie oplaca. Wiesz nie potrzebuje az 1000 minut:). Troche mnie Era ostatnio wkurzyla, bo chcialam zmienic tak tak na tak tak fon i wziasc LG cookie za 1 zl ale nie na 3 lata tylko na 2 i sie nie zgodzili. Widocznie nie zalezy im na klientach, a z tego co wiem to klienci im odplywaja jeden za drugim.
Kasia R.
Napisano 14 grudzień 2010 - 14:57
Zawsze możesz kupić sobie jakiś najtańszy telefon i drugą kartę z Plusa, Twój mężczyzna pewnie i tak ma darmowe do Plusa więc to on mógłby do Ciebie dzwonić 
Chociaż z mojego punktu widzenia najbardziej się opłaca Play.
Miałam Orange, Simplusa (dobrych kilka lat), mój chłopak ma Ere (tak tak fon chyba) i drugi numer z Play, już nieraz porównywaliśmy i na prawdę nic nie wychodzi tak tanio jak Play.
Teraz jest jeszcze promocja przy doładowaniu za 30zł zamieniają je na 100zł więc generalnie teraz dzwonie gdzie chce, ile chce i nawet stanu konta nie sprawdzam
Chociaż z mojego punktu widzenia najbardziej się opłaca Play.
Miałam Orange, Simplusa (dobrych kilka lat), mój chłopak ma Ere (tak tak fon chyba) i drugi numer z Play, już nieraz porównywaliśmy i na prawdę nic nie wychodzi tak tanio jak Play.
Teraz jest jeszcze promocja przy doładowaniu za 30zł zamieniają je na 100zł więc generalnie teraz dzwonie gdzie chce, ile chce i nawet stanu konta nie sprawdzam
Użytkownik Afeni edytował ten post 14 grudzień 2010 - 15:00
Napisano 18 grudzień 2010 - 16:40
z przejściem nie ma problemu, jeśli coś Ci nie będzie działać jak przeniesiesz numer do Plusa to nie martw się w każdej sieci się to zdarza i jest szybko naprawiane. W simplusie masz dodatkowo coś takiego np http://www.simplus.pl/v.do?idx=1376514 czyli płacisz raz na miesiąc 10zł i masz nielimitowane smsy i połączenia do wybranego numeru w Plusie. przy przenoszeniu numeru masz dodatkowo http://www.simplus.p...do?idx=1669197. wybacz że linki ale nie chce mi się rozpisywać
a jak umrę pochowajcie mnie na brzuchu żeby wszyscy mogli pocałować mnie w dupę!
Kasia R.
Napisano 30 styczeń 2011 - 10:20
Ile kosztuje karta sim w PLUSIE? Czy naleza mi sie jakies darmowe minuty za przejscie? bo czytalam ze mozna dostac 1000 min, i przez 5 miescy za kazde doladowanie za 30zl dostane 200 minut gratis. Jakbym doladowywala za 50zl to one tez beda wazne przez miesiac i tez dostane 200 min czy wiecej?
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
- plus na karte forum
- z ery do plusa
- przejście z ery do plusa
- przeniesienie numeru z ery do plusa
- przejśćie z ery do plusa
- przejście do plusa z numerem
- czy mozna przeniesc numer do innej sieci telefon na karte
- Przejście do plusa z ery