Napisano 24 lipiec 2006 - 15:25
Kasia R.
Napisano 24 lipiec 2006 - 18:12
Odkąd biore tabletki (yasmin) schudłam 5 kilo bez żadnych diet, nie wiem czy to wynik tabsów...
Koleżanka bierze cilest i nei przytyła po nich, czuje sie dobrze, a jak Ty zareagujesz to sie dowiesz jak weźmiesz
Coraz częściej myślę popatrz, biegniemy za szczęściem, choć nie możemy go dopaść
Wciąż ucieka nam bo nie znamy prawdy o nim
Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni...
Napisano 24 lipiec 2006 - 18:50
Co do tego jak reagował mój organizm.. <ale uprzedzam, że miałam zrobieone wszystkie specjalistyczne badania zanim ginekol przepisał mi tabsy > przez prawie cały miesiąc miałam plamienia... Ale to norma bo organizm musi się "wyczyścić" przed działaniem hormonów... Aby móc działać trochę bardziej mechanicznie niż go natura stworzyła heh
Także jeszcze ewentualnie bóle głowy ale to .. niekoniecznie musi być od tabletek
JEstem zadowolona
Jeśli ktoś ma jakieś pytanka to śmiało pisać
Pozdrawiam
Napisano 25 lipiec 2006 - 09:15
,,Jest rzeczą równie rozsądną ukazać jakiś rodzaj uwięzienia przez inny, jak ukazać coć, co istnieje rzeczywiście, przez coś innego, co nie istnieje"

Galeria =)
Cofnąć czas....
On zaczepia się o kant miednicy jej...
Kasia R.
Napisano 25 lipiec 2006 - 11:09
Coraz częściej myślę popatrz, biegniemy za szczęściem, choć nie możemy go dopaść
Napisano 25 lipiec 2006 - 16:14
Napisano 25 lipiec 2006 - 23:52
,,Jest rzeczą równie rozsądną ukazać jakiś rodzaj uwięzienia przez inny, jak ukazać coć, co istnieje rzeczywiście, przez coś innego, co nie istnieje"

Galeria =)
Cofnąć czas....
On zaczepia się o kant miednicy jej...
Napisano 27 lipiec 2006 - 15:22
jak myslicie o jakiej porze byloby najbardziej optymalnie? o 21 to zapewne nie mam mnie w domu a o 22 juz spie :Dwiec?a wstaje bardzo wczesnie, wracam z pracy o 15... o 16 mam obiadek... wlasnie czy trzeba cos jesc zanim weznie sie tabletke?? bo nie dostalam ulotki
Napisano 27 lipiec 2006 - 18:32
Napisano 28 lipiec 2006 - 08:37
Więc ja biore tabletki o 15, rano nie biore bo jakby mi sie tak zaspało albo nie wiadomo co jeszcze, a wogóle jak jestem na uczelni to potem moge zapomnieć, wieczorem tez nie biore bo chodze na treningi, a w weekedny wychodze i też o tym potem mi sie nie chce już myśleć
Tak na marginesie jak mogłaś nie dostać ulotki, ona jest strasznie wazna, ja mam w portfelu swoją ulotke zawsze
Napisano 29 lipiec 2006 - 11:43
ej misie. . . a ja mam takie pytanie... bo wy bierzecie juz te tabletki troche czasu i wiecie mniej wiecej co i jak z wami bylo... sluchajcie... wiem ze to dopiero trzeci dzien mojej "kuracji" ale czy wy tez mialyscie takie dziwne wrazenie "napiecia" piersi?
Użytkownik Margolka edytował ten post 29 lipiec 2006 - 11:44
Napisano 30 lipiec 2006 - 09:43
Użytkownik Margolka dnia 29.07.2006, 12:43 napisał
A co do Twojego problemu to akurat może u Ciebie występują takie sutki uboczne, które Ci powinny minąć jak organizm sie przystosuje do tych tabletek. U każdego mogą występować inne skutki. A jeżeli Cie to martwi to skontaktuj sie z lekarzem. To jeżeli chodzi o piersi.
A co do nóg to w sumie może i to też jest skutek uboczny, ale to może być zwiazane ze złym krążeniem tez, nie wiem, może sie myle, najlepiej zapytac lekarza.
Napisano 30 lipiec 2006 - 12:57
Napisano 30 lipiec 2006 - 13:27
Należa tak jak Logest, Harmonet, Minulet, Femoden, Marvelon, Mercilon, Novynette do III generacji tabletek, a w ta generacja ma wiekszy negatywny wpływ na krązenie krwi. Wprawdzie jest mniejsza ilość hormonów w nich, ale to powoduje, ze sie nie tyje, nie ma zmian nastrojów itp, ale na układ krążenia to wpływają.
Nie znam sie aż tak na tym, ale II generacja tabletek ma mniejszy negatywny wpływ na układ krążenia i wiem, że zwiększają apetyt często, do II generacji należą Microgynon 21, Rigevidon, Stediril 30, Tri Novum.
Mam nadzieje, że dobrze to ujęlam
Użytkownik a.n.i.a. edytował ten post 30 lipiec 2006 - 13:28
Napisano 30 lipiec 2006 - 13:32
aha a co do moich nog.. to problemy z nimi zaczely sie kiedy poszlam do pracy... czyli stosunkowo niedawno.. bo 3 miechy temu
Użytkownik Margolka edytował ten post 30 lipiec 2006 - 13:34
Napisano 30 lipiec 2006 - 13:39
A co do Twoich nóżek, to może poprostu są zmęczone z pracy, a nie tabletek... staraj sie nie stac na nich sztywno, tylko np. co jaksi czas se stawaj na placach, albo troszke spaceruj i kup sobie jakiś żel kasztanowy do nóg, moja mama używa żel kasztanowy bo też ma problemy z nogami. Lepiej teraz zapobiegac niż potem leczyć.
Acha i jak przychodzisz do domu i odpoczywasz to nóżki do góry
Użytkownik a.n.i.a. edytował ten post 30 lipiec 2006 - 13:42
Napisano 30 lipiec 2006 - 13:44
Kasia R.
Napisano 30 lipiec 2006 - 15:09
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych